Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@janka1410 píše:
@utopia
Já nevím, on fakt seká latinu. Pracuje, stará se o domov, je na mě hodnej, nikdy mi nevynadal ani neshazoval, nikde se po nocích netoulá. Jen prostě když pije, tak nemá klapku, ale nikdy se po holkách nesápal ani se nedožadoval. Řekl, že pít prostě přestane, chce se vykašlat i na fotbal.
To je snad samozrejmost, ze pracuje, stara se o domov a nenadava ti. Netoula se po nocich? No asi toula kdyz se nekde chlasta a zahyba. A jednorazova neni ani ta opilost, kdyz pises ze ‘kdyz pije nema klapku’ a rekl ‘ze s pitim prestane’. Tech problemu je zda se vic nez ‘jen’ nevera.
No ty kráso, my máme do svatby rok, ale po tomhle by letěl. Co fakt nesnáším, jsou kecy ve stylu " byl jsem opilý, nic si nepamatuju " tak nemá chlastat, když to neumí! Jestli odpustíš, počítej s tím, že budeš odpouštět ještě hodnekrat.
![]()
Počkej, s kámoši nikam nechodí, ale najednou se s nimi tak zlil, že si nic nepamatuje? Tady něco nesedí
Pokud mu hodláš odpustit a zůstat s ním, tak jak už padlo, připrav se na to, že to nebylo naposled. A čím víc bude třecích ploch doma (a ono bude, pokud plánujete děti), tím víc ti bude za tím chlastem utíkat a kdovíco pak dělat. Jasně, že teď lituje a sype si popel na hlavu. Má ještě nejspíš kocovinku a v tu chvíli je dost přesvědčivé slíbit, že už se alkoholu nedotkne (kolikrát to každý z nás udělal, že?). Já bych o takovýho chlapa nestála. Navíc, když to prasklo takhle příšerně přes kamarády ![]()
@janka1410 píše:
Ahoj holky, bohužel nejsem asi jediná ani poslední, ale stalo se to. Snoubenec se velmi opil a vyspal se se sestrou mého nejlepšího kamaráda. O ní se říká, že je to kvítko, že svedla už hodně chlapů od rodin. Můj kluk tohle udělal na začátku vztahu, teď jsme spolu 6 let a udělal to v opilosti bohužel znovu. Včera mi doma brečel, že mu to je moc líto, že ani on sám nechápe, co se stalo, že si na to ani kloudně nepamatuje. Máme 10 měsíců do svatby.. Co teď holky? Asi jsem schopna mu to odpustit, ale jak se budou tvářit lidi z vesnice?Mimochodem, přítelkyně výše zmiňovaného nejlepšího kamaráda do nás celou dobu šije, vztah nám nepřeje.
Na svatbu se oba moc těšíme, máme jinak krásný vztah a nechodí nikam s kamarády sám, vždycky jen spolu, ani nevysedává na telefonu.
Co si myslej lidi by mi bylo jedno. Ale opakovaná nevěra ne.
@BarušKAhap píše:
No ty kráso, my máme do svatby rok, ale po tomhle by letěl. Co fakt nesnáším, jsou kecy ve stylu "byl jsem opilý, nic si nepamatuju " tak nemá chlastat, když to neumí! Jestli odpustíš, počítej s tím, že budeš odpouštět ještě hodnekrat.![]()
Přesně tak, to je tak trapný, svádět to na alkohol. Kdyby byl tak zlitej, že si nic skoro nepamatuje, tak pochybuju, že by byl něčeho schopnej. Kecá.
A jak už tady padlo, vinu na tu holku neházej. Pokud by byl tvůj chlap co proto, tak by se v její přítomnosti neožral jako doga, natož, aby s ní někam chodil, zvlášť, když už jedna jeho nevěra praskla. Moc dobře věděl, co dělá.
Je to opakovaná nevěra. Kolik je ti let, že máš takový strach, že už si nikoho nenajdeš. ![]()
Udělal to znovu? Co asi tak dělat, nakopnout tenhle vadný kus do zádele a hledat dál. A co asi lidi z vesnice? No, co by, budou si myslet, že jsi hloupá kravěna, co jiného.
Seber zbytky rozumu, hlavně si ho neber.
@janka1410 píše:
@andrasteia
Včera zamnou přišla přítelkyně nej kamaráda, že je prý někdo spolu viděl a že do dotyčné jela tak dlouho, až se přiznala. Já se na to chlapa doma zeptala a přiznal se s tím, jak byl na šrot, že si nic moc nevybavuje. Dotyčná byla střízlivá. Můj pak někde s kamarádem dost zvracel.
Co tě vede k tomu, že jsi schopná odpouštět opakovanou nevěru? ![]()
@janka1410 píše:
@utopia
Já nevím, on fakt seká latinu. Pracuje, stará se o domov, je na mě hodnej, nikdy mi nevynadal ani neshazoval, nikde se po nocích netoulá. Jen prostě když pije, tak nemá klapku, ale nikdy se po holkách nesápal ani se nedožadoval. Řekl, že pít prostě přestane, chce se vykašlat i na fotbal.
Tak to, že přestane pít je chvályhodné, snad to také zvládne (nevím, jak moc pije, to nepíšeš). Ale že chce k tomu seknout s fotbalem, tedy si ubrat koníček, který mu zajišťuje, že nejste pořád spolu, tak to mi hlava nebere. I to, že nikam jinam nechodí, jste pořád jen spolu… pak je totálně nevybouřený. A ještě to chce zesílit tím, že opustí koníček, kde je sám za sebe. To by mi vadilo, že je na mě chlap takto nalepený. Pokud by to tak chtěl můj muž, tak klidně, nemůžu ho nutit, aby něco dělal proti své vůli, zároveň bych na to ale nepřistoupila a našla bych si aktivity já, abychom trávili čas také trochu jinak, než sami dva, zavření doma.
@arinecka píše:
Přesně tak, to je tak trapný, svádět to na alkohol. Kdyby byl tak zlitej, že si nic skoro nepamatuje, tak pochybuju, že by byl něčeho schopnej. Kecá.
Mně by na tom vadilo i to, že když není schopen vůbec vnímat, co se kolem něj děje, tak jak jako zvládl řešit ochranu?
Že spí s jinou je jedna věc, ale že se nekontroluje tak, že není schopen zajistit ani toto už je fakt výsměch. Nebo jak píšeš, zase až tak mimo nebyl? ![]()
No jo, no… Máte krásný vztah, až na to, že když se jednou za čas urve z řetězu a čuchne k špuntu, tak sklátí všechno, co se mu nafrndí
děkuji, nechci.
@utopia píše:
Mně by na tom vadilo i to, že když není schopen vůbec vnímat, co se kolem něj děje, tak jak jako zvládl řešit ochranu?Že spí s jinou je jedna věc, ale že se nekontroluje tak, že není schopen zajistit ani toto už je fakt výsměch. Nebo jak píšeš, zase až tak mimo nebyl?
Tyjo, velmi dobrý point
Možná se za chvíli dočká nemilého překvapení v podobě dvou čárek na testu, v lepším případě jen nějaké pohlavní choroby, pokud je slečna veselá v rozkroku. Tfuj.
Sama si musis rict, co je pro febe ve vztahu dulezity. Nekdo nevyžaduje vernost, protože partner ma jiné kvality, je To si musíš sama rozhodnout.
Ja tusim, jak to dopadne v dlouhodobým hledisku. Ale jak rikam, prostě si rozmysli, co pro tebe v zivote je důležitý. V tomhle ti nikdo radit nemuze a tisickrat ti nekdo muze rikat, jak by se zachoval on a co je pro nej stopka, ty mas vlastni život, sama musis vedet, jestli tohle vasim vztahem zamava nebo ne.