Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, úplně jsi mi po ránu vyrazila dech. Ono je fakt lepší nezjišťovat a na nic náhodou nepřijít ![]()
Pokud už teď tvrdí, že mu vztah s tebou nevyhovuje, pak nechápu, proč si tě chce vzít (čerpám z toho, na co se vymlouval - jak se mu nevěnuješ atd)
Může se to srovnat, ale ty mu už nebudeš věřit a pořád se budeš užírat, co kde dělá. V tomhle případě to nemá smysl. Nač uzavírat svazek, ve kterém se oba budete trápit
Takže byc do toho taky nešla. Ať si on vyřeší svůj vztah k tobě, dítěti i milence a ty si v sobě vyřeš, jestli s tím dokážeš žít. Pak teprv můžete buď udělat tlustou čáru a vzít se a nebo se rozejít.
Přeju, ať svého rozhodnutí nemusíš litovat, ať už se rozhodneš jakkoliv ![]()
@Anonymní píše:
Jsem zakladatelka
vsem dekuji za reakce, vim ze rozhodnuti je na me… :/
achjoooo, musim priznat, ze sama jsem mu byvala neverna, jen na to nikdy neprisel-meli jsme krizi a ja potkala nekoho s kym mi bylo fajn, takze tim padem jsme si kvitne to je blbe mysleni, ale proste sama za sebe vim, ze se to nekdy proste stane a ze sama nejsem svata, proto jsem nedelala mega sceny. Jen jsem s tim vcas prestala, abych neublizila jemu a nasemu vztahu a rodine.
Nevim, co deleat, verila jsem mu, ale koukam, ze ziju tolik let s nekym, koho asi neznam…
A predstava ze s ni mel sex me docela nici, i kdyz jsem si myslela, ze bych to vzala pohodove, ranilo me to hodne.
hmm, tak to jiná, myslím, že se k sobě hodíte, jen ty si trošku víc stíhací ![]()
@Anonymní píše:
ja na to nejsem hrda, jen rikam ze se mi stalo neco podobneho, jsme spolu hodne let, mame dite a nejake krize proste jsou, nejsou to omluvy, ale stava se to i v lepsich rodinach. Jen vim, ze ho miluji a ze to byla chyba, uvedomila jsem si tim, jak je pro me dulezity a to se prave vytratilo, takze bych v tim videla i plus, ze jsem si uvedomila kam patrim a ze to neni spravne!
Otázka je jestli si i on uvědomí kam patří..nesoudím, jen přemýšlím… ![]()
@Anonymní píše:
Jsem zakladatelka
vsem dekuji za reakce, vim ze rozhodnuti je na me… :/
achjoooo, musim priznat, ze sama jsem mu byvala neverna, jen na to nikdy neprisel-meli jsme krizi a ja potkala nekoho s kym mi bylo fajn, takze tim padem jsme si kvitne to je blbe mysleni, ale proste sama za sebe vim, ze se to nekdy proste stane a ze sama nejsem svata, proto jsem nedelala mega sceny. Jen jsem s tim vcas prestala, abych neublizila jemu a nasemu vztahu a rodine.
Nevim, co deleat, verila jsem mu, ale koukam, ze ziju tolik let s nekym, koho asi neznam…
A predstava ze s ni mel sex me docela nici, i kdyz jsem si myslela, ze bych to vzala pohodove, ranilo me to hodne.
Mě to teda nepřipadá jako blbé myšlení. Nebo když dva dělají totéž, tak to není totéž? Tvoje nevěra je menší přečin než ta jeho?
Co kdybys dala otci svého dítěte rovnou šanci a řekla mu to, aby se stejně jako ty mohl rozhodnout, jestli ti věří natolik, aby si tě vzal?
Ahoj, v tomhle se špatně radí.. jen z vlastní zkušenosti bych Ti chtěla říct něco, co jsem zažila já, třeba Ti to v něčem pomůže… nevěru jsem zažila ve vztahu s bývalým manželem… v té době jsme ještě manželé nebyli, ale on mi o nevěře řekl, protože prý s tím nedokáže žít. Strašně mě to ranilo, pořád se mi to honilo v hlavně, ale nerozešla jsem se s ním.. nechala jsem se „ukecat“. Tenkrát mě to strašně moc vzalo a i když jsem si řekla, že na to myslet nebudu, můj vztah k němu se změnil.. nějaký čas to vypadalo celkem dobře, trošku jsem i pozapomněla. Byla svatba, dítě,,, jenže já byla uvázaná u malého a on si občas s kamarádama někam vyrazil a já si zase vzpomněla, jak to bylo a nevěřila a podezírala. V podstatě jsem byla nešťastná z té představy, kde co vyvádí a proto jsem mu nevěřila a chovala se k němu tak, že mu nevěřím.. Celkově jsem se chovala jinak. Nevím, jak to popsat… a on toho začal mít dost a pak se jednou sebral a odešel a řekl mi, že už mě nemiluje, že to takhle nikdy nechtěl.. a já zůstala se synem sama. Trvalo to skoro 3 roky, co jsem s malým byla sama a byly to dost kruté tři roky. Teď už jsem „za vodou“, mám skvělého přítele. Třeba Ti tenhle příběh v něčem pomůže. Já vím, že nevěru bych už neodpustila, protože se ve mě něco změní, co se už nedá nikdy do pořádku… tak to vidím alespoň já.
Zakladatelko, nechci tady být za rýpala, ale nechápu, proč se na něj teda zlobíš, když ty jsi udělala to samé. Jak jsi psala, že byla krize, tak teď ji má třeba on…Nevím ![]()
@Bersaba
Hezky napsáno. Dobrý nápad mu vyložit karty na stůl, aby se i on mohl rozhodnout, jestli se zakladatelkou chce vůbec být…On měl tu,,smůlu", že to akorát předtím nezjistil, třeba by to už bylo všechno jinak.
Zakladatelka
ach jo, tim ze jsem tu byla uprimna se zase dozvidam, kdo se ke me hodi a nehodi, copak vy jste nikdy nebyli neverni, omlouvam se, ale nejsem zadna stetka a ani se nikde s nikym netaham, proste jsem jen clovek a ten taky dela chyby.
A nepisu sem kvuli tomu, ze ja mam spatne svedomi-ano mam, udelala jsem chybu a mrzi me to.
nejsem stihaci, jsem tolerantni az az, ale proste kdyz vidim, ze nekoho ma, budu to zjistovat, kdo se k nevere prizna-nikdo pokud ho nechytite pri cinu.
Chtela jsem jen trochu pochopeni, doma nebo s rodici tohle rozebirat nemuzu, ani nechci. Nikdo nejsme dokonaly a svaty ![]()
Prave mi nesedi to, ze me o ruku i pred rodici pozadal cca zacatek dubna
proc by to delal, kdyz by mel pomer a milenku, od nej slysim jen to, ze s ni pred tim nic nemel, ze miluje me a proto si me chce vzit…vubec tomu nerozumim :/
Aha, tak to jsem taky přehlídla, o tvé nevěře… tak to docela mění situaci. Soudit tady nikoho nebudu, je to jen Vaše věc, ala souhlasím s Barsabou, říct mu o tom, ať i on ví, co jsi udělala. Pokud bude chtít zůstat ve vztahu, pak si třeba odpustíte navzájem, ale možná se taky sebere a odejde k ní…
A abych byla uprimna o me nevere vi, tusil to a ja mu ji vcera priznala, kdyz on byl tak hodny a rekl o sve, sam vi, co u nas doma bylo nebo nebylo a co me k tomu v te dobe vedlo…
Zakladatelko, ano byla jsem nevěrná, ale nikdy mému manželovi a to ani když jsme spolu chodili!
Nesoudím Tě..jen prostě nevím jak tohle pochopit.. sama jsi nevěrná byla on taky.. možná je na čase vyložit karty na stůl, aby jste si vyříkali co vlastně chcete a aby na tom bylo co nejméně bito Vaše dítě..
nebude to lehké ani pro jednoho, ale budete vědět na čem jste ![]()
@Anonymní píše:
A abych byla uprimna o me nevere vi, tusil to a ja mu ji vcera priznala, kdyz on byl tak hodny a rekl o sve, sam vi, co u nas doma bylo nebo nebylo a co me k tomu v te dobe vedlo…
Zakladatelka
kdyby slo jen o neveru jako takovou, tak mu ji odpustim, ale oni se stykaji, vidaji v praci, pisi si dlouho do noci, kdyz nekam jde cvicit, do prace, na poradu-nevim jestli je to pravda :/
navic to trva od brezna a ted je cervenec, to je jine mezi nim a mnou, proste se citim podvedena diky tomu, ze nejspis jen o sex nejde!
@Anonymní píše:
Zakladatelka
ach jo, tim ze jsem tu byla uprimna se zase dozvidam, kdo se ke me hodi a nehodi, copak vy jste nikdy nebyli neverni, omlouvam se, ale nejsem zadna stetka a ani se nikde s nikym netaham, proste jsem jen clovek a ten taky dela chyby.
A nepisu sem kvuli tomu, ze ja mam spatne svedomi-ano mam, udelala jsem chybu a mrzi me to.
nejsem stihaci, jsem tolerantni az az, ale proste kdyz vidim, ze nekoho ma, budu to zjistovat, kdo se k nevere prizna-nikdo pokud ho nechytite pri cinu.
Chtela jsem jen trochu pochopeni, doma nebo s rodici tohle rozebirat nemuzu, ani nechci. Nikdo nejsme dokonaly a svaty
Prave mi nesedi to, ze me o ruku i pred rodici pozadal cca zacatek dubnaproc by to delal, kdyz by mel pomer a milenku, od nej slysim jen to, ze s ni pred tim nic nemel, ze miluje me a proto si me chce vzit…vubec tomu nerozumim :/
asi měl pocit, že by to měl udělat, že to čekáš, fakt nevím, trošku pokrytecká tedy seš, to bys teda přiznat měla, jinak to tokání s milenkou bych bral jako vyjetí ze stereotypu, to že spolu dělají je opravdu problém, já bych to prostě řešil prostě přes toho jejího, je to sice svinstvo, protože do toho zatahuješ vlastně úplně nevinného, ale co už se dá dělat ![]()