Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mrazivý dech píše:
Asi je tenasi měl pocit, že by to měl udělat, že to čekáš, fakt nevím, trošku pokrytecká tedy seš, to bys teda přiznat měla, jinak to tokání s milenkou bych bral jako vyjetí ze stereotypu, to že spolu dělají je opravdu problém, já bych to prostě řešil prostě přes toho jejího, je to sice svinstvo, protože do toho zatahuješ vlastně úplně nevinného, ale co už se dá dělat
Asi tak nějak..proč by měla „trpět“ jen jedna strana a ta druhá si vesele žít príma spokojený život-víceméně myšleno na milenku
Jejda, tak jsem nestihl přečíst, co si napsala, je vidět, že o ten vztah stojíš, když si se dokázala ponížit, ale možná že prostě se zamiloval ![]()
Holky mají pravdu, vyložit karty na stůl, otevřeně si o obou nevěrách říct a pak se oba rozhodnout. Jestli to „smazat“, nebo pokračovat ve vztahu. Ať i on přesně všechno ví, ať se i on vyjádří k tomu, že Tě na tom nejvíc zraňuje to, že v tom pokračuje, ať si uvědomí, jestli chce přijít o rodinu, o syna.
Možná, že už se ten vztah vyčerpal a paradoxně o tom může svědčit ta žádost o ruku. Kolikrát to už tady bylo, že lidé se brali kvůli tomu, že neví, co mají dělat, úplně z bláznivých důvodů a potom to spělo všechno ke krachu. Prostě není kam spěchat, jestli budete spolu tak budete, když ne, tak ne. ![]()
Rada bych to rekla druhe strane, ale treba si to vymyslel a ona nikoho nema, nebo Vam prijde normalni aby si zadana zenska psala s nekym 30sms behem jednoho dne a mela doma partnera? Ja si to moc predstavit neumim :/ bez tho aby nemel podezreni. Nevim, jak tomu zamezit, nevim o ni nic jen jmeno a mam fotku, na facbooku jsou vyfocene s moji zmanou z te prace jak byli nekde venku v baru, a take mam telefon, ale ona si da pozor, nemam sanci se o ni dozvedet vic a on nic nerekne. Proste bludny kruh!
Ale kdybych mohla uz to jeji udajny partner vi!
Já nevím, ale zatahovat do toho někoho cizího mi přijde takové divné. I kdyby měla přítele, nikdy bych mu nic neříkala. Co dělá ona, je jen její věc. Hlavně by měl vědět tvůj přítel, co dělat nemá.. Jí bych z toho neobviňovala.
@Anonymní píše:
Rada bych to rekla druhe strane, ale treba si to vymyslel a ona nikoho nema, nebo Vam prijde normalni aby si zadana zenska psala s nekym 30sms behem jednoho dne a mela doma partnera? Ja si to moc predstavit neumim :/ bez tho aby nemel podezreni. Nevim, jak tomu zamezit, nevim o ni nic jen jmeno a mam fotku, na facbooku jsou vyfocene s moji zmanou z te prace jak byli nekde venku v baru, a take mam telefon, ale ona si da pozor, nemam sanci se o ni dozvedet vic a on nic nerekne. Proste bludny kruh!
Ale kdybych mohla uz to jeji udajny partner vi!
to fakt nevím, chlapi jsou truhlíci a pyšně chodí s parohama, vždyť to taky znáš
záleží na něm, buď tě bude podvádět nebo nebude, prostě to chce čas, možná i troška dočasného odloučení by mohla pomoct si ujasnit, co bude dál ![]()
Z vlastni zkusenosti vim, ze on takovy neni, ale je to pekny urostly chlap, hodne cvici, proste se libi, to chapu. A on ma podn sebou v praci jen same zenske-delnice takze se to da i cekat, ze jednoho krasneho dne si s nekym padl do oka. Pokud ona k tomu dala impuls a nebo dokonce mohla i zacit sama, neni se cemu divit.
Prave to od nej prislo v dobe, kdy je doma vsechno v poradku, zijeme klidne, mame se dobre, sex byl v poradku, zadne vetsi hadky a nedorozumeni, proste to neumim pochopit. protoze i ja jsem uprimne citila, ze si ho vzit chci a potom tohle. ![]()
@Anonymní píše:
Prave to od nej prislo v dobe, kdy je doma vsechno v poradku, zijeme klidne, mame se dobre, sex byl v poradku, zadne vetsi hadky a nedorozumeni, proste to neumim pochopit. protoze i ja jsem uprimne citila, ze si ho vzit chci a potom tohle.
asi moc velký klídek, někteří lidé rádi vzrušení, neustálé řešení problémů a tak si je vytváří ![]()
@Anonymní píše:
Jsem zakladatelka
vsem dekuji za reakce, vim ze rozhodnuti je na me… :/
achjoooo, musim priznat, ze sama jsem mu byvala neverna, jen na to nikdy neprisel-meli jsme krizi a ja potkala nekoho s kym mi bylo fajn, takze tim padem jsme si kvitne to je blbe mysleni, ale proste sama za sebe vim, ze se to nekdy proste stane a ze sama nejsem svata, proto jsem nedelala mega sceny. Jen jsem s tim vcas prestala, abych neublizila jemu a nasemu vztahu a rodine.
Nevim, co deleat, verila jsem mu, ale koukam, ze ziju tolik let s nekym, koho asi neznam…
A predstava ze s ni mel sex me docela nici, i kdyz jsem si myslela, ze bych to vzala pohodove, ranilo me to hodne.
Radit ti nebudu-kazdy bere neveru jinak…kazdy ma jine hranice. Nepremyslela bych nad neverou, ale nad tim, co je u vas spatne. Sice pises, ze mate sex a vztah vporadku, tak to evidentne pravda neni. Neverni jste byly oba, takze o dokonalem vztahu nemuze byt rec. Svatbu bych odlozila-ne kvuli pritelove milence, ale kvuli tomu, aby jste nasli problem a bud ho vyresili, nebo sli od sebe…
@Anonymní píše:
Z vlastni zkusenosti vim, ze on takovy neni, ale je to pekny urostly chlap, hodne cvici, proste se libi, to chapu. A on ma podn sebou v praci jen same zenske-delnice takze se to da i cekat, ze jednoho krasneho dne si s nekym padl do oka. Pokud ona k tomu dala impuls a nebo dokonce mohla i zacit sama, neni se cemu divit.Prave to od nej prislo v dobe, kdy je doma vsechno v poradku, zijeme klidne, mame se dobre, sex byl v poradku, zadne vetsi hadky a nedorozumeni, proste to neumim pochopit. protoze i ja jsem uprimne citila, ze si ho vzit chci a potom tohle.
vy se oba podvadite navzajem a vas vztah byl vporadku? Co ti to udelal? A co ty jsi udelala jemu? Z myho pohledu jste oba stejni, nemate si co vycitat. To, ze tobe na neveru neprisel (chlapi povetsinou nepatraji a nejsou takovy smejdici jako zensky), te rozhodne neomlouva. Neverna jsi byla i ty, tak nechapu, proc porad resis, jak ti to mohl udelat-no uplne stejne, jako jsi to ty udelala jemu ![]()
Tak mne jsi taky trochu vyrazila dech! Ja nevim…manzelovi do telefonu nelezu za zadnych okolnosti…je to sice trochu mimo tema, ale osobni veci typu telefon, email bla bla bla…mne by se taky nelibilo kdyby mi nekto somroval v osobnich vecech. Zazila jsem to jednou a tim byl proste okamzity konec vztahu. Vim, ze se to netyka tematu, ale vzajemna duvera je o necem jinem. Chapu te…svedili te prsty, psal si s nekym a nerekl ti s kym…ale vsechno se da vyrikat na normalni rovine. Taky mne zarazilo, ze sama priznavas, ze jsi mu byla neverna - a to je jako v pohode? ja muzu a on ne? OK ted mate dite, predtim jste ho nemeli, ale stejne je to zvracene. Poukazuje to na to, ze ve vasem vztahu nebylo vsechno optimalni uz dlouhou dobu. Ty jsi hledala poteseni nekde jinde, on ted taky…Vztah kde se problemy resi tim, ze utecu k nekomu jinemu??? promin, vim, ze jsem ti nepomohla, ale cele mne to uplne zarazilo.
Mám kamarádku, před nějakou dobou (pár let) stejná situace, měli dítě, svatba, před ní odhalená nevěra, vzala si ho, teď se bude rozvádět - proč? Nevěra… Jestli máš sílu, vyser se na něj ![]()
Zakladatelko, až teď jsem našla to o té tvé nevěře. Popravdě, ač jsem nikdy nevěrná nebyla (a mohla jsem být a kolikrát
), tak ono strašně záleží na tom, kdy k těm nevěrám docházelo. Pokud to bylo kdysi dávno a máš to v sobě vyřešené, pak nechápu, proč to znova vytahovat
Pokud se to dělo před nedávnem, je to ovšem namístě, ale pak je potřeba si fakt sednout a probrat to, abyste se pak nedostali do bludného kruhu, kdy si každý budete žít po svém a sem tam si prostě zahnete (jak jsem pochopila, tak by vám to asi nevyhovovalo, přestože i takto můž vztah funguvat
), pak asi nemá svatba smysl ![]()
Vypadá to, že si nemáte navzájem moc co vyčítat
. Jen jeden to udělal dřív a druhý později. Jak už tu bylo napsáno, vyložte si karty na stůl, proberte celou situaci a pak se podle výsledku zařiďte. Kdybys nepřipsala to o své nevěře, má rada by byla nehrnout se zbrkle do pokračování vztahu a svatby s takovým člověkem.