Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky chtěla bych se vás zeptat jestli je možné nějak poznat jestli má manžel jinou? Je to asi 3 měsíce co se manžel strašně změnil, z práce chodí až večer, přesto že může chodit v poledne domů na oběd, neustále je duchem nepřítomný, náš sexuální styk je tak jednou za 14 dní, dříve min. obden. Navíc ho na mě najednou čílí maličkosti jako je, nevyžehlené prádlo, studená večeře, omylem jsem mu vyprala pracovní montérky i se sluchátkama do mobilu…atd. Neustále jezdí místo toho aby přišel domů se svou nadřízenou dokonce i po nákupech, po restauracích na obědy, vlastně jsou spolu z 24 hodin 12 i více hodin denně. Musím podotknout že je o 23 let starší, a vždycky byl na ženský ale jsme spolu 4 roky máme spolu 2 letého syna a já ted čekám další miminko, je možné že si to jen namlouvám, že to dělají hormony, ale vážně nevím co si mám myslet, miluju ho víc než svůj život, ukázal mi že láska nemusí bolet, ale že může být krásná. Moc děkuju za radu. Jana Dominiček, Milánek a mimi v bříšku ![]()
Janinko,
určitě si s ním o tom zkus promluvit, všechno v klidu, vyčkaj na vhodnou chvíli. Řekni mu, co cítíš, z čeho máš strach. Uvidíš, jak se vyjádří. Napiš, jak to dopadlo a drž se! Zatím nemysli na to nejhorší, Jani. Mysli na svého syna a mimi v bříšku, jo?
už jsem se ptala všechno popírá že jsou jen kamarádi nejhorší je že se své bývalé ženě také toulal za ženskými a dokázal to tajit skoro celé 2 roky lži a předtvářka. tak nevim moc bych si přála aby to byla jen moje představa ale nevim moje sestřenka mi řekla že jeji muž se takhle choval pokaždý když měl jinou.
No, ja bych se spis zamyslela, co bych delala, pokud by se mi potvrdilo, ze je neverny. To je dost dulezite. Teprve od toho by se odvijelo pripadne zjistovani vice informaci.
Chlapi umi zapirat vazne dlouho. To uz jsem taky zjistila. Proto bych se ho asi ani neptala a hledala dukazy jinak.
Po pravde receno, podle pravidelnosti styku to nepoznas. To, ze najednou nepotrebuje tak casto, muze byt zpusobeno i tvym tehu. Ale, ze jezdi s tou zenskou na nakupy se mi zda prapodivne…
Terik
Ahojky ,je vážně těžký to takhle posoudit .Každopádně každá změna nutí k zamyšlení ,co se týče styku taky bych řekla že to klidně může být těhotenstvím .Ostatní je opravdu podivné.To ,že vozí kolegyni na nákupy to by se mi asi taky nelíbilo.A to,že to vyčítá nějaký ten bordel ,to bych ho asi zapojila víc než jindy zvlášt ted když si těhotná je to docela neomalený.Já nevím takhle ve zkratce říct co si o tom myslím .Budu držet palečky ,pokud bys chtěla můžem pokecat na icg.
Pa Majdalenka
Ahoj,
moc mě mrzí, že máš taková trápení. Mě by štvalo i to, že tráví čas, i když s kamarádkou, spíš s ní, než se ženou, která má s ním syna a čeká miminko… Souhlasím, že podle sexu se to nepozná. Ale zase jen ty ho znáš nejlépe…
Už pro tvoji jistotu a klid, jsem také pro vyložení karet… Ale absolutně nedokážu odhadnout, co se může stát… Odešla bys od něj? Nebo myslíš, že by se on vzdal jí…
Takový krásný čas začíná a ty přemýšlíš nad tímto…
Přeji pevné nervy a ať je brzy jasno.
Mirka
já právě si vůbec nedokážu představit co bych dělala, protože jsem podruhé vdaná a ten první mě taky podváděl navíc pil a hrál automaty. Hlavně nevim co bych asi dělala, kdyby jsme se rozvedli se třemi dětmi být sama je pro mě nepředstavitelný. nevim jak bych měla zjistit nějaké důkazy,jednou je to asi měsíc jsem si prohlížela obrázky v jeho mobilu, sám mi to nabídl, a narazila jsem na smsku , zamilovanou, a od ní tvrdil mi trochu nejistě a strašně se přitom rozčiloval že mu to poslala protože to chtěl pro mě že mi ji pošle,ale smska byla stará již týden.
jani, ja bych si taky nejdriv rozmyslela co od toho cekam…
jestli ti to vedeni, ze je ti doopravdy neverny bude k uzitku nebo ne…
jestli si myslis, ze ho donutis aby se choval jinak, nebo aby se ji vzdal, nebo se s nim chces rozvest, tak urcite najdes spoustu zpusobu, jak si to zjistit…
ale jesti s tim stejne nic delat nebudes - at proto, ze nechces, nebo ze nemuzes, tak nejistota je hrozna, ale jistota jeste horsi…
muzes zkusit treba zavolat do prace po pracovni dobe, nebo mu sledovat mobil, maily…, muzes si i vymyslet neco, kvuli cemu potrebujes aby byl doma - treba migreny, bolesti zad apod.
JANINKO:
Myslím, že opravdu základní otázka je - „Co bude až to zjistíš??“.
Já osobně bych se nad to povznesla - nad jeho změnami, výčitkami, zvláštním chováním a rozhodně bych nepátrala - po ničem.
Má velice dobrá kamarádka mě naučila jednu moc důležitou věc - pokud je muž nevěrný - JE TO JEHO PROBLÉM , je to JEHO VĚC.
Držím moc a moc palečky a přeji ti co nejvíce síly na překonání sama sebe. (Vím, že je to hodně těžké).
Varenko - tak to je docela dobrá rada
.Snad to nebudu potřebovat,ale teda…zní to dobře ![]()
Ta rada je drsná, ale pokud by mě chlap měl kdy podvádět, tak o tom snad ani raději NECHCI vědět… Buď má být chlap a říct to na rovinu a nebo se aspoň chovat tak, aby se to nikdo nedozvěděl… Natož jeho žena, která čeká miminko… No ale to jsou chlapi… „nenápadní“… Těžko říct, co on od toho případně čeká…
holky děkuju za rady, nejhorší pro mě je že, mě vyměnil za ženskou která je stará, oproti mě určitě mě je 26 a jí 51, je to strašně ponižující.
Co to je za babu (chtěla jsem to napsat drsněji
),
která tahá chlapa od 2 dětí a jednoho mimi v bříšku? Zvedá se mi z ní kufr a přála bych si ji potkat…A že jí je 51? Jak je vidět, někdo i vtomhle babičkovském věku má chování pubertální nicky.
Janinko, já jsem už tu psala, ale teď jsem se fakt naštvala. Potkalo mě něco podobného, ale nebyli jsme manželé. Byla jsem mladčí, krásnější, chytřejší a nikdo dodnes nemůže pochopit, proč to ten můj chlap tak zpytlíkoval. No pak litoval, že. Neodpustila jsem, byl konec. Ale doufám, že toto nebude tvůj případ a že tvůj muž s tou raketou nic nemá. Všem se omlouvám za hrubé odpovídání, ale nemůžu si pomoct.
Ty teď hlavně mysli na děti, já vím, mně se to povídá…Každopádně promysli všechny varianty, možná nenalezneš odpověď hned. Ale určitě se neponižuj. Budu držet palečky moc a moc a moc.
Ahoj, ja si myslim, ze kdyz ted jeste cekas miminko nemela ani po nicem patrat, chlapy jsou nekdy pekne divny
Treba to opravdu nic nebude. Myslim si, ze by musel byt uplny blazen vymenit mladou zenu, se kterou ceka miminko, za nejakou s prominutim starou babu. To je dost nepravdepodobny. Jeste bych urcite pockala, spis se chovala mile, aby se citil s tebou a doma prijemne. A hlavne, podotykam to je jen muj nazor a zkusenost, nenechavej si vykladat karty. Mne kartarka jednou rekla, ze budu ridit auto, budu mit nehodu, zabiju pritom nejakeho blizkeho cloveka, tatinek, ze bude vazne nemocen…to mela byt predpoved na leto cca 3 mesice pred dvema lety, ze budu mit horkotezko nekdy pozde miminko atd (miminko te cekam, je mi 28, a podarilo se hned, nehoda zadna nebyla, nikoho jsem to leto nezabil, tatinek nemocny nebyl)…proste jen mne silene vydesila. Ja myslim, ze kdyby se budoucnost dala vykladat z karet, tak by si urcite vsichni nechavali rict, kde a kde bude valka atd…nezemrelo by tolik lidi na ruzny katastrofy, ktere by pripadne karty predpovedely atd…ale rikam, je to jen muj nazor, nechci tim rozhodne nikoho nejak napadat.
Mej se moc hezky, hlavu vzhuru a drzim palce.