Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na tohle téma já mám jen jednu radu ............... nepátrat po tom! A nejlépe, ani si to nepřipouštět. Nedělám si iluze o věrnosti manželství až za hrob a nejsem ani žárlivá. Přesto, kdybych zjistila manželovu nevěru, rozhodilo by mě to. V případě, že tě podvádí, měl by mít alespoň tolik úcty a dělat to tak, aby nepadl ani náznak podezření. Protože až to zjistíš, budeš dělat co? Rozvod anebo to budeš přehlížet? Obojí je strašně složité. Asi tě tímhle nepotěším, ale povahy se nemění. Dělal to před tím ..........., ale třeba ne. Třeba máš právě strach pro to, že víš, že to dělal před tím a ted´ už chce jiný život.
Přeju pevné nervy.
Ahoj,
sice pozdě,ale přece.
Mám na to názor ten,že pokud tohle ženská vytuší má okamžitě spustit protiútok!!!!!!!!!!
Dělat všechno proto,aby ho nejvíc přitahovala právě ona!!Přece zná toho svýho chlapa líp něž ta ochechule!!!Dělala bych jen to co se mu líbí a zdůrazňovala to proč se do mě zamiloval:-))
Pokud si chlap nabrnkne jinou,má k tomu důvod,něco mu nevyhovuje tak jak by chtěl.Takže se má ženská zamyslet co to asi je a snažit se to rozumě odstranit .Pro ně je nejlepší nejjednodušší řešení:JINÁ!!!!
Řekne si tak jí nahradím a je to,přece jí nebudu říkat co se mi nelíbí a možná tím spíš,že je třeba těhu.
Jsou to jednoduchý stvoření,manželství vlastně drží pohromadě žena:-)))
Taky je dobrý prohodit::::jsem potkala dávnou lásku a nebo kamaráda a říkali,že mi to teď moc sluší a že by mě chtěli vidět častěji a hned se zeptat jestli to nevadí…někdy si jít sednout s někým jiným......
Každej chlap si řekne…co se mu tak líbí????????A začne to sám hledat,no a to je vyhráno!!!!Na milenku z vysoka prdí!Celej vztah by měla jednou za čas oživit nějaká ta nová událost,i když je vymyšlená.On přece taky lhal!!!
Držím všem palečky ať tohle nikdy nemusí dělat a ať máte nejlepší chlapi rpávě vy doma:-)
![]()
já byhc odněj odešla. Když tě ztratí tak pozná co ztratil a milenky nebudou vařit uklízet atd. NEVĚRU NEUZNÁVÁM A NEODPUSTILA BYCH. Jsem těhotná, ale kdyby mi partner zahnul nebyla byhc sním ani minutu.
Ahoj, já se přidávám k pperle. Manžela miluju, čekáme mimčo na které se oba těšíme a máme vlastně ještě líbánky, ale kdyby mě podvedl, tak si nedovedu představit, že bych se dokázala povznést a odpustit.
Jano, už to tady několikrát ve více obměnách zaznělo, ale neodpustím si znovu: po přečtení Tvých příspěvků opravdu nechápu, co řešíš.
1. Tvůj manžel v dřívějším vztahu dva roky zapíral milenku. dva roky lhát, to opravdu každá nátura nesnese. podle mého názoru: jsou lidi, co lžou a jsou lidi, co ze zá:,–(y nelžou, obvykle zas tak moc mezi tím nebývá. je možné, že někdo v určitém období svého dospělého života lže a pak s tím přestane, ale pokud se ten člověk zároveň chová poněkud odtažitě ke své partnerce a chodí „po nákupech“ s jinou ženou, moc bych nevěřila, že se ze své prolhanosti napravil.
2. v mobilu jsi mu našla milostnou smsku. věřit tomu, že neměl tolik fantazie, aby si pro Tebe vymyslel milostnou smsku a proto si ji nechal poslat od kolegyně, aby Ti ji přeposlal, zase vyžaduje určitou dávku ochoty lhát si sama sobě.
vůbec nechápu, proč tady někdo polemizuje nad tím, jestli náhodou nechce Jany manžel vyměnit mladou za starou rachejtli. proč by takový člověk měl cokoli měnit? má doma ženu, která beze všeho akceptuje, že jí muž s domácími pracemi nepomáhá a ještě si od něj nechá vykládat něco o tom, že je doma bordel. evidentně svůj mimopracovní čas pokládá za čas svůj a nikoli rodinný a rozhodl se jej trávit se starší ženou, u které zase nachází něco jiného, co doma nemá (klid, bába není unavená z celodenního kolotoče u dětí, leští mu ego, lichotí mu). prostě čerpá výhody z obou vztahů.
Jana bohužel nemůže manželovi nabídnout to, co bába z práce, protože k tomu jí jaksi po celodenní práci v domácnosti a péči o děti chybí ona potřebná volnost a energie. Její manžel je bohužel tak nezralý, že postrádá u své manželky onen rozlet a hledá ho jinde, místo aby se doma chopil nádobí a koštěte, aby si mohla žena trochu vydechnout a mít čas třeba na to, aby byla více upravená a méně unavená.
Otázka je, jestli se zjevně bytostný sobec a člověk žijící na úkor své ženy dokáže změnit. Nemluvím teoreticky, čekám též dítě a za chvíli budu rodit, mám doma (už léta) normálního muže, který chápe, že o těhotnou je třeba pečovat a snažit se být doma z práce co nejdřív.
Musím upřímně přiznat, že nevím, co Janě poradit. určitě je třeba s mužem mluvit a říci mu, co od něj chceš. Být Tebou vyžaduji nejen to, ať je víc doma, ale i to, ať je Ti doma k něčemu užitečný. uvědom si, že on pracuje osm hodin denně, ale pokud Ty pečuješ o domácnost a děti nad rámec oněch osmi hodin, kdy je on v práci, děláš tím práci za něj. Láska je sice hezká věc, ale pokud není doprovázena konkrétními činy, tedy sdílením práce s milovanou bytostí, je nutno se ptát, jestli není sobectví a lenost toho druhého náhodou silnější než jeho láska k Tobě. Řečnický důkaz lásky nebo důkaz lásky v posteli je sice fajn, ale nevyžaduje žádné dlouhodobé úsilí.
ahoj, Zuzka
Ahoj holky,
ja bych vam radila nepatrat,těžko řict zda je horší nejistota zda vas podvadí nebo jistota že vas podvadí.Tím že budete patrat ublížite jen sami sobě.
Chlapi jsou už prostě od přirody takovy a furt maj potřebu si neco dokazovat,utict z každodenní rutiny atd.
Ja osobně neznam žadneho chlapa ktery by byl verny.Pokud je vam neverny ,neznamena to že vas chce hned opustit a pokud ano tak malokdy ma na to odvahu vam to řict ,tak mu to neusnadnujte,Vetšinou ho milenka brzy omrzí a to ve chvíli kdy mu ze všední a nebo po nem začne chtit neco víc,a v teto fazi bude rad že vas ma.
JInak co se pocitu tyče tak bych řekla že ženy vyciti když je jim partner neverny,řekla bych že je to neco jako sesty smysl.A pokud mate pocit že se vam partner dost nevenuje,nebo je na vas nepřijemny a navíc mate pocit že je vam neverny a ma ve vas jistotu,tak ja bych mu tu jistotu vzala a zaroven není naškodu ho privest trochu k žarlivosti .
ahoj Janinko,
no jak už padlo - otázkou je co od toho očekáváš.
To že by ,,to" mohl dělat se starou bábou zase tak divné není. Mám bráchu, který si v tom libuje (je to opravdu proutníka jsem ráda že je svobodný).
Pokud by to tak bylo s tvým mužem, tak si myslím že jde výhradně o sex a možná se o něj prostě paní stará - takový mateřský komplex.
Jinak nevěře se říká že MOZEK SESTOUPIL DO SUTERÉNU (platí i u žen).
Já osobně bych v tvé situaci asi nepátrala.
Spíš by mi velmi vadilo, že se mi muž nevěnuje!!! Tady bych asi trošku přitlačila a alespoň ho začla úkolovat. Trošku ho chytit u huby. To že nosí výplatu a ty doma ,,jen sedíš na zadku" přece nedává jemu právo, aby si z tebe dělal posluhovačku.
ahoj Janinko,
no jak už padlo - otázkou je co od toho očekáváš.
To že by ,,to" mohl dělat se starou bábou zase tak divné není. Mám bráchu, který si v tom libuje (je to opravdu proutníka jsem ráda že je svobodný).
Pokud by to tak bylo s tvým mužem, tak si myslím že jde výhradně o sex a možná se o něj prostě paní stará - takový mateřský komplex.
Jinak nevěře se říká že MOZEK SESTOUPIL DO SUTERÉNU (platí i u žen).
Já osobně bych v tvé situaci asi nepátrala.
Spíš by mi velmi vadilo, že se mi muž nevěnuje!!! Tady bych asi trošku přitlačila a alespoň ho začla úkolovat. Trošku ho chytit u huby. To že nosí výplatu a ty doma ,,jen sedíš na zadku" přece nedává jemu právo, aby si z tebe dělal posluhovačku.
Manžel jezdí často služebně pryč. Odpoledne jsem mu dávala do šuplíku ponožky a uviděla nějaké papíry. Rezervace do hotelu pro dva na celý týden. Vůbec nevím co dělat.
@Anonymní píše:
Manžel jezdí často služebně pryč. Odpoledne jsem mu dávala do šuplíku ponožky a uviděla nějaké papíry. Rezervace do hotelu pro dva na celý týden. Vůbec nevím co dělat.
položit papíry na stůl a v klidu si s mužem promluvit..
@jdukolem píše:
položit papíry na stůl a v klidu si s mužem promluvit..
skoro určitě je s nějakou ženskou ![]()
@Anonymní píše:
skoro určitě je s nějakou ženskou
je ted aktuálně pryč? a jak je to daleko? já osobně bych vzala auto a zajela se tam podívat - miláčku stýskalo se mi překvapenííí..a bylo by jasné
@jdukolem píše:
je ted aktuálně pryč? a jak je to daleko? já osobně bych vzala auto a zajela se tam podívat - miláčku stýskalo se mi překvapenííí..a bylo by jasné
teď je pryč, má se vrátit v pátek…od nás 300 km
@Anonymní píše:
teď je pryč, má se vrátit v pátek…od nás 300 km
za 3,5 hodiny seš tam, když budeš hodně stát o to vědět..
Holky moc děkuju za reakce jsou optimistické i méně optimistické a nedivim se ani jedněm z nich já jsem taky nevěřila proč zrovna já bych měla být výjimka od ostatních.
Jsou zde věci pro i proti, proti pracuje v prostředí mezi samými ženskými a doted se neodnaučil flirtovat s každou.
A pro je že jsem první se kterou je a je takhle mladá, a první se kterou se oženil dosud nebyl ženatý, vyhýbal se tomu jak čert kříže, potom se jedna z jeho spolupracovnic chystala ke svatbě a on přišel s tim a takto mě i požádal o ruku, at dojdu pro papíry ke svatbě vic nic. takže jsem na tom stejně jako vy s tim rozdílem že mu najednu stranu věřim a druhou ne. Jana