Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Manžel jezdí často služebně pryč. Odpoledne jsem mu dávala do šuplíku ponožky a uviděla nějaké papíry. Rezervace do hotelu pro dva na celý týden. Vůbec nevím co dělat.
A ptala jsi se ho vůbec, s kým tam jede? Normálně spolu totiž dva manželé KOMUNIKUJÍ. Děkuji za odpověd´.
A nejel s kolegou? Ne každá firma si může dovolit platit každému pokoj zvlášť… Třeba o nic nejde… Víš, kde je ubytovaný? Zkus zavolat do toho hotelu a něco vymyslet, jak zjistit nějakou otázkou s kým tam je… Ovšem žádná mne nenapadá…
Třeba bude někdo mít nápad ![]()
A proč hned myslíš na jinou ženu, už ti něco podobného udělal? Nebo máš tušení z jeho chování?
@berry4 píše:řekl, že jede úplně jinam
A ptala jsi se ho vůbec, s kým tam jede? Normálně spolu totiž dva manželé KOMUNIKUJÍ. Děkuji za odpověd´.
@jdukolem píše:
už máš plán?
v hotelu mi řekli, že je tam s manželkou ![]()
@Anonymní píše:
v hotelu mi řekli, že je tam s manželkou
ach jo to mě mrzí ![]()
víš co budeš dělat?
@Anonymni píše:
Jano, už to tady několikrát ve více obměnách zaznělo, ale neodpustím si znovu: po přečtení Tvých příspěvků opravdu nechápu, co řešíš.1. Tvůj manžel v dřívějším vztahu dva roky zapíral milenku. dva roky lhát, to opravdu každá nátura nesnese. podle mého názoru: jsou lidi, co lžou a jsou lidi, co ze zá:,–(y nelžou, obvykle zas tak moc mezi tím nebývá. je možné, že někdo v určitém období svého dospělého života lže a pak s tím přestane, ale pokud se ten člověk zároveň chová poněkud odtažitě ke své partnerce a chodí „po nákupech“ s jinou ženou, moc bych nevěřila, že se ze své prolhanosti napravil.
2. v mobilu jsi mu našla milostnou smsku. věřit tomu, že neměl tolik fantazie, aby si pro Tebe vymyslel milostnou smsku a proto si ji nechal poslat od kolegyně, aby Ti ji přeposlal, zase vyžaduje určitou dávku ochoty lhát si sama sobě.
vůbec nechápu, proč tady někdo polemizuje nad tím, jestli náhodou nechce Jany manžel vyměnit mladou za starou rachejtli. proč by takový člověk měl cokoli měnit? má doma ženu, která beze všeho akceptuje, že jí muž s domácími pracemi nepomáhá a ještě si od něj nechá vykládat něco o tom, že je doma bordel. evidentně svůj mimopracovní čas pokládá za čas svůj a nikoli rodinný a rozhodl se jej trávit se starší ženou, u které zase nachází něco jiného, co doma nemá (klid, bába není unavená z celodenního kolotoče u dětí, leští mu ego, lichotí mu). prostě čerpá výhody z obou vztahů.
Jana bohužel nemůže manželovi nabídnout to, co bába z práce, protože k tomu jí jaksi po celodenní práci v domácnosti a péči o děti chybí ona potřebná volnost a energie. Její manžel je bohužel tak nezralý, že postrádá u své manželky onen rozlet a hledá ho jinde, místo aby se doma chopil nádobí a koštěte, aby si mohla žena trochu vydechnout a mít čas třeba na to, aby byla více upravená a méně unavená.
Otázka je, jestli se zjevně bytostný sobec a člověk žijící na úkor své ženy dokáže změnit. Nemluvím teoreticky, čekám též dítě a za chvíli budu rodit, mám doma (už léta) normálního muže, který chápe, že o těhotnou je třeba pečovat a snažit se být doma z práce co nejdřív.
Musím upřímně přiznat, že nevím, co Janě poradit. určitě je třeba s mužem mluvit a říci mu, co od něj chceš. Být Tebou vyžaduji nejen to, ať je víc doma, ale i to, ať je Ti doma k něčemu užitečný. uvědom si, že on pracuje osm hodin denně, ale pokud Ty pečuješ o domácnost a děti nad rámec oněch osmi hodin, kdy je on v práci, děláš tím práci za něj. Láska je sice hezká věc, ale pokud není doprovázena konkrétními činy, tedy sdílením práce s milovanou bytostí, je nutno se ptát, jestli není sobectví a lenost toho druhého náhodou silnější než jeho láska k Tobě. Řečnický důkaz lásky nebo důkaz lásky v posteli je sice fajn, ale nevyžaduje žádné dlouhodobé úsilí.
ahoj, Zuzka
no pro tebe je to možná bába - pro onoho manžela je to žena ve stejném věku (o něco mladší než on), se kterou si rozumí, jinak by s ní čas netrávil. Ta výmluva s tou SMS je fakt trapná, to si mohl děda vymyslet něco lepšího
Na nevěru jsem přišla tak, že jsem v jeho peněžence našla účet z hotelu
V den kdy říkal že bude u kamaráda, kterého znám, který jezdil k nám a tak mi to nepřišlo divný, že jede k němu
Ha ha, takový výmluvy co měl
Ještě asi 3 měsíce jsem se v tom plácala. Koukala jsem se pak kdy musel byt jako že dlouho v práci.
A když bylo všechno jasný, vyhodila jsem ho. ať jde za štěstím.
A
@Ellusa píše:
Je mi to moc líto a přeji ti hodně sil. Sama nevím, co bych dělala, protože pokud ti na hotelu řekli, že je tam s manželkou, tak mi to přijde poměrně jasné. A taky bych se nedivila, kdyby manžela o tom, že se po něm někdo sháněl, informovali… Dala bych karty na stůl, podívej, vím to, co mi k tomu řekneš.
Karty na stůl ne, když on nehraje fér.
Musím nejdříve zjistit, kdo je ona dotyčná.
@Ellusa píše:
Chápu. Co by sis ale měla určitě zjistit, je jeho finanční situace, jestli si neulívá peníze bokem, udělat kopie všech dokladů a dát si je na bezpečné místo,… možná i nějakou finanční rezervu; kdyby to nedopadlo s manželstvím dobře, tak abys měla krytá záda. Máš nějaký plán, jak to zjistit, kdo to je?
Domluvila jsem se s kamarádkou, že mi to zjistí. Zaplatím jí.
Ja bych nerekla, ze je tak dulezite vedet, kdo to je.
Kazdopadne se na to musis pripravit, jak radi holky. Zkopiruj vsechny papiry, dokumenty, zjisti stavy uctu, atd. Vim, ze na to ted nemas vubec myslenky, ale musis to udelat ted, nez na nej uhodis, pak uz nebude prostor a asi prilezitost.
@Anonymní píše:
Karty na stůl ne, když on nehraje fér.![]()
Musím nejdříve zjistit, kdo je ona dotyčná.
sice ti rozumím, ale víc než o dotyčnou bych se zaměřila na něj - dotyčná s tebou vztah nemá to on.. on má zodpovědnost za vás dva… a posr…eeee pokašlal to teda hodně