Nevěry a kdy odejít: Jaký na to máte názor?

Anonymní
9.9.25 14:13

Nevěry - kdy odejít?

Ahoj.
Jak tady čtu různé diskuze ohledně nevěr, začínám si říkat, jestli to je opravdu tak běžné, protože pro mě to do teď byla největší možná zrada (stále je) ale přijde mi to opravdu velmi časté. Je mi 23 let, měla jsem 3 vztahy (z toho 2 vážnější, 1 byl takový krátký) a nikdy jsem nevěrná nebyla, a kdyby můj přítel bych, asi bych to nezvládla. Kdy je to tedy opravdu známka toho, že vás partner nemiluje a nemá to cenu, a kdy nad tím mávnete rukou? Hodně žen tvrdí, že v manželství po letech už je to jiné. Tím pádem, pokud mám teď přítele 2 roky (je mu 25), a kdyby byl nevěrný tak to mám ukončit? Ale poté v manželství už to není tak špatné? Moc tomu nerozumím, vnímám kolem sebe 2 názory - buď že nevěra je zrada, kterou nelze odpustit, a udělal to jednou udělá to znova atd… nebo že po tom raději ženy nepátrají, a když už to zjistí, tak si zvolí být ve vztahu nadále. Já mám s důvěrou docela dost problémy. Jeden můj přítel si v našem vztahu psal s „kamarádkami“ a chodil s nimi ven (nevím o tom, že by s nimi něco měl, ale i tak mi to bylo nepříjemné). Můj druhý přítel si dal zase pusu s nějakou známou. Já jsem takový typ, který je oddaný na 100 %, proto mě tyhle věci hrozně semelou… jsem hodně žárlivá. Chtěla bych muže, který má oči opravdu jen pro mne. A ani by ho nenapadlo mě podvádět. Budu ráda za jakýkoliv názor :) Děkuji!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1486
9.9.25 14:19

U mužů je to asi časté ale záleží na typu který vybíráš..ten kdo chce rodinu a pracuje pro to, aby s tebou jel na dovolenou a vybudoval bydlení ti proste bude zahýbat s menší pravděpodobností … ale mě takoví kluci v 25 proste nezajímali 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34355
9.9.25 14:22
@Anonymní píše: Více

Každá nevěra je špatná a je jedno jak dlouho jsi s partnerem přece. Když tě podvede tedˇ, tak to prostě ukončíš a nazdar. Když jsou děti, majetek atd, tak je to složitější, ale ne v pohodě. A hlavně, každý má jinou povahu a vnímání. Pro někoho je nevěra neodpustitelná, jiný odpouští pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5779
9.9.25 14:23

Tak pokud s ním jen chodíš a zjistíš, že je ti nevěrný, tak prostě konec a čau. Rozchod a už ho nemusíš nikdy vidět. Když je to tvůj manžel a máte děti a společný majetek, není tak lehký rozbít dětem rodinu a řešit i všechno to praktický okolo jako rozvod, střídavka, vypořádání majetku. Ale to je snad logický, ne? Když je vám lehce přes dvacet, tak nevěra moc smysl nedává. Prostě když tě nechce, tak se s tebou rozejde a rozjede to jinde. :nevim: Když jste 30 let manželé, jeden z páru třeba onemocní a provozovat sex už nemůže, tak ten druhý si taky třeba někoho najde, ale s manželem zůstává. Nevěra to je, ale rozhodně pochopitelnější než u dvou svobodných lidí bez závazků. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.25 14:33

@Lil Kitkatt A není to spíš naopak? Že jsme ještě mladý tak o to spíš je nevěra pravděpodobnější? Že se někdo potřebuje „vyblbnout“ a pak už je klidnější, když je starší? Mělo by to být obráceně, že jsme mladý a „jen“ spolu chodíme, ale když už jsme starší a manželé, tak o to horší by ta nevěra měla být ne?

• Citovat
  • Upravit
5779
9.9.25 15:26

Nesmysl. Když nemáte závazky, tak když chcete spát s někým jiným, proč předstírat vztah s někým, o koho člověk nestojí? Prostě konec a další zářez. A tak furt dokola. A vyblbne se člověk i bez podvádění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34355
9.9.25 15:59

Ne není. Zbytečně se v tom vrtáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.9.25 16:24

Za mě je zásadní ztráta důvěry. Když už ji nemám, tak prostě odcházím. Život je příliš krátký na to, abych se trápila. Už vím, že mi to za to fakt nestojí.
Naštěstí nemám problém žít single, takže nezůstávám jen proto, že se bojím samoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
k22
400
9.9.25 16:34

To ako clovek riesi neveru je AJ o okolnostiach a o vnutornom nastaveni. Ak zena ma velkohube reci, ze neveru netoleruje ale po rozvode ryje drzkou v zemi, lebo sama nedokaze uzivit seba a deti, ako sory, ale to je jej hlupost. Neni to take jednoduche a jednoznacne, ked mas zodpovednost za deti.
A nevera, jednorazova alebo utajovana, kde chlap je „dobry“ partner, pre niekoho naozaj moze znamenat len mensi/vacsi skrabanec, ktory zaboli ale netrapi a neni dolezity. Ten vztah je funkcny a zdravy v inych oblastiach, ako paar sa vyborne doplnaju, ladia, maju rovnaky zivotny styl a veci co chcu dosiahnut… Proste pre niekoho su dolezite inee veci, nie vernost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
k22
400
9.9.25 16:54

Mas 23r, si ziarliva, chcela by si chlapa co ma oci len pre teba. Tvoj vek ta ospravedlnuje. Nie si si ista sama sebou a tym aka fajn baba si a cakas, ze to dobre v tebe bude vidiet a ocenovat partner. Takto to ale PRESNE NEFUNGUJE! Zivot ti to bude dookola ukazovat na situaciach, ktore zazivas -vypisovanie a bozkavanie s inymi zenami…

Vies co si chlap NEDOVOLI voci zene, ktora je sebavedoma a pozna svoju cenu? Bude si ju obchaadzat a ofukovat ako perlu na vankusi NIE preto, ze ona to chce, ale preto ze ON NECHCE o NU PRIST a tu perlu v nej vidi. A taketo spravanie je mozne od zreleho, vyrovnaneho chlapa voci sebavedomej, spokojnej zenskej. Niekedy moze byt problem v tebe, niekedy vo vybere partnera. A zeny maju problem so sebalaskou a sebahodnotou, to nikdy neni na skodu vidiet, pripominat si a rozvijat tie dobre stranky co na tebe su. Tu skromnost a podcenovanie nema miesto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.25 16:54

Pokud se někdo potřebuje vyblbnout, tak ať má jednorázovky, balí holky na potkání a užívá si, co hrdlo ráčí, ale mimo vztah. Dělat to ve vztahu, tak se s ním velmi rychle rozloučím.
A po dvou letech očekám ještě zamilovanost.
Po 20ti letech, to už je jiná, znáte se na zpamět, máte něco za sebou a někdy si i pěkně lezete na nervy. Nejspíš už máte za sebou i nějakou tu krizi. Tady už se dá nevěra pochopit, což automaticky neznamená odpustit, protože nevěra bolí vždycky, ale pokud převažují klady a to hezké, tak se na tom dá pracovat a vztah obnovit. Obzvlášt, když je tam hypotéka a děti.
Po dvou letech bych si nedělala násilí a byl by to konec. Kdo zahne po dvou letech, tak buď ještě není připraven na váznější závazky nebo toho partnera až tak nežere.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.25 17:45

Když mi vylo jako tobě, brala jsem to jasně nevěra = konec. Teď jsme spolu 20 let (z toho 13 v manželství), máme 2 děti. A kdybych se náhodou dozvěděla, že manžel někde “ulítnul”, asi bych i dokázala odpustit, protože bych hned nechtěla rozbíjet jinak fungující rodinu. Dozvědět se ale, že má stálou milenku (nebo i víc), to bych nedala. Ale kdo ví :nevim: řešit jsem nikdy nemusela.
Mám i kamarádku, které se v podobně dlouhém vztahu manžel zamiloval jinde. Ona o něj ale zabojovala a nakonec se ještě velmi rád vrátil (zjistil, že s tou novou by ho fakt štěstí nečekalo). Takže ty příběhy jsou různé a člověk úplně nemůže vědět, jak by se zachoval, dokud ta situace opravdu nenastane.

• Citovat
  • Upravit
149
9.9.25 17:47

Ked ma clovek 20 rokov, tak sa nevera velmi riesi a je to kruta zrada.
Ak je clovek s niekym 20 rokov v manzelstve, maju majetok, rodinne vazby, tri deti, zazemie, rutinu a stereotyp, tak to ze si manzelka alebo manzel s niekym zasuka sa neriesi vobec alebo ak sa riesi, tak vobec nie nejak prisne. Nema zmysel to cele borit kvoli nejakej bokovke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
9.9.25 22:10

Nevím každý to má jinak. Záleží s kým by ta nevěra byla. Mě jde hlavně o zdraví, takže pokud by si našel nějakou špínu špinavou. Tak bych mu zabalila kufr hned co by se to zjistilo ať jdou dovádět do aleluja. Děti až po testech na přenosné nemoci. Pokud opak přenesla bych to přes srdce, jelikož by ho k tomu vedla nejspíš moje chyba jinak by neměl důvod chodit jinam. Ale muj je chlap o hoooodně let starší a myslím, že má co dělat se mnou jelikož jsem, neúnavná.. :lol:
Jinak jsme spolu už 18 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.25 08:36

no ...

Není na to jednoduchá odpověď.

Do 27 jsem byl naiva, nevěra je fuj, absolutní ztráta důvěry apod. A do té doby jsem měl známosti, kterým jsem absolutně věřil. Poté, co jsem se s nimi rozešel, tak si našly nové partnery a všechny do jedné pak byly nevěrné těm novým. Takže naiva už nejsem a beru to tak, že jsou důležitější věci…

Pro mě je v manželství důležité, aby bylo fajn, byly společné zájmy a cíle, aby děti byly vlastní :) a když je potřeba řešit něco důležitého, tak si ti dva sednou a v klidu se domluví a táhnou za jeden provaz… jsou důležitější věci než sex…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky