Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
holka dokud jde jen o tebe, tak se můžeš utěšovat..ale co řekneš až tě bude bít před dcerou, nebo dokonce i dceru? máš radši jeho nebo svoje dítě? Snad máš svou dceru ráda dostatečně abys ji před takovym ,,magorem,, uchránila..co bys dělala kdyby se kní choval takhle někdo cizí, ke komu nemáš žádné city?? protože stačí aby tohle párkrát viděla a ponese si to celý život
uteč dokud můžeš a na svatbu ani nemysli..bude to jen horší..
Zkusila bych zjistit ještě, případným rozhovorem s ním, proč se takto změnil. Píšeš, že jste spolu 6 let a takto se chová poslední dobou…není možné, že by začal brát drogy nebo měl jiné problémy? Pokud byste na nějaký problém přišli, pokusila bych se ho řešit, pokud by to ani tak nešlo, šla bych svou cestou. Násilí má zpravdila vzrůstající tendenci, takže by to bylo jen horší a horší. A snad nechceš, aby tomu bylo přítomno i tvé dítě, případně bylo také poškozeným. V takovém případě bys měla dát přednost svému dítěti a jeho spokojenému životu a i tvé spokojenosti, před svou sobeckostí a strachem, byť bys třeba zůstala sama. Ale to nezůstane většinou nikdo. Držím pěsti.
Tohle chování je jako mého kamaráda vyšité..ale byl závislý na pervitinu
Nemáš třeba podezření?
ne drogy určitě né............holky děkuju za rady ........musim to co nejrychleji vyřešit…
@Anonymní píše:
moc děkuju ja jsem hold tak blba jak daleko vidim,miluju ho a nevim zda bez něj umim žit mam strach že zustanu sama ono po par dnech je to zase ok jak by se nic nestalo sice se neomluvi,ale hold on takovy je a nikdo ho nezměni.......
Ahoj tak takoveho chlapa jsem měla
byla jsem natom stejně že jsem ho omlouvala a věřila že zato mužu snad i Ja že něco dělam zle
ale opak byl pravdou byla jsem snim 5 let a nakonec jsem to ukončila a mužu řict že jse mě ulevilo
Je fakt že jsem měla nějakou dobu ze vstahu strach ale našel jse jeden hodni človiček s kterym jsem těd už 8 let. TAKŽE odejdi bude to chvilku bolet ale stojito zato uvidiš, zase budeš štastna a hlavně nebudeš žit ve strachu jestli nedostaneš Ty nebo nedej bože mala ![]()
Takovýho chlapa si holka neber, protože když tě mlátí teĎ bude tě mlátit dál, to už se nezlepší a nějaké omluvy ti od modřin a možná i polámaných kostí nepomohou. Odejdi, dokud ještě můžeš.
Sice ho miluješ - teď, se ale zamysli - opravdu jsi schopná milovat člověka, který ti ubližuje ???
Já teda ne, a ani bych si takového člověka nedokázala vážit.
Co budeš dělat až uděří tvoji dcerku, když do něj dloubne aby ho probudila????
Já bych teda utíkala, až by se mi za patama prášilo. Jestli můžeš běž na přechodný čas k rodičům nebo známým - dej si oddych, osamastatni se a zašni někde znova.
I maminky s dítětem si můžou najít nového a lepšího partnera ![]()
já bych určitě odešla aspoň na nějakou dobu, aby si uvědomil jak se k vám má chovat a aby si vás vážil. jestli můžeš, tak jdi na nějakou dobu pryč a řekni že takto se chovat nesmí a že jdeš pryč aby se změnil
Jestli to se to začalo kazit až po narození dcery, tak bych tipla, že to v sobě měl odjakživa, akorát si netroufnul. Teď si myslí, že s dcerou neodejdeš, tak už se nepřetvařuje.Radím pryč…mě můj přítel praštil jednou před dcerkou( není jeho) a těhotnou(přesně si myslím, že to dítě tak chtěl, abych mu neutekla)…a i přes to, že ho mám ráda, tak letěl..protože aby se na to dívala dcera a řval i na ní.. přes to vlak nejede. Přesto musím s dcerou k psychologovi, protože ho měla ráda a nechápe, proč to dělá..je jí 8..!! A to s jsme s ním žili jenom půl roku…Tak si představ, co to udělá s Tvojí dcerou, když s ním zůstaneš… ![]()
Už jen kvůli dcerce rychle pryč…Jako dítě jsem to zažila, táta přede mnou i bráchou mlátil mámu. Snad by mi bylo tenkrát lépe, kdyby ji natáhl mně, než se koukat na to, jak ubližuje mámě a nemít možnost jí nijak pomoct. Bývala jsem u toho cca od 6 let až do dospělosti. Nestávalo se to často, ale když už, tak to stálo za to. S bráchou jsme mámu přemlouvali, ať se s ním rozvedeme a můžeme od něj odejít. Nikomu bych to nepřála zažít. Psychické následky mám dodnes, hlavně na začátku prvního vážného vztahu jsem to pociťovala. Teď už je to díky partnerovi lepší, ale bude to ve mne celý život.
No mě napadlo,jak se třeba tváří,když mu řekneš,že tě uhodil?myslím tím,jestli to třeba vůbec ví,protože jestli v tom nejsou drogy,tak mě to přijde,že je zralej na psychinu.V každým případě bych utíkala a to hned…No i když já mám zrovna co mluvit ![]()
Okamžitě by jsi měla od něho odejít, než se přesune z týrání tebe na vaši dcerku.
Ono i když by nezačal nijak malou týrat tak pro ni bude dost velký teror koukat jak tě mlátí, u nás mlátil manžel sousedku dodnes mám na takové chlapy alergii, podařilo se ho vyléčit že ta sousedka nakonec zřezala jeho pak si to panáček rozmyslel.
@Anonymní píše:
moc děkuju ja jsem hold tak blba jak daleko vidim,miluju ho a nevim zda bez něj umim žit mam strach že zustanu sama ono po par dnech je to zase ok jak by se nic nestalo sice se neomluvi,ale hold on takovy je a nikdo ho nezměni.......
Strach že zůstaneš sama?? Stejně už jsi - jak jsi psala v úvodu s ničím ti nepomáhá na všechno jsi vlastně sama i na výchovu. Tak jaképak strach ze samoty. Na téma domácí násili bylo natočeno tolik filmů, dokonce se objevují i v dnešních seriálech (Ulice, Cesty domů) Tyran ať už fyzický či psychický má vždy své světlé dny (někdy jen hodiny), kdy se za vše omlouvá, nosí drahé dárky. Ale je to jen taktika, jak znova a ještě hůř zaútočit. PRYČ PRYČ PRYČ jediné možné řešení ![]()
@Janeynka píše:
já bych určitě odešla aspoň na nějakou dobu, aby si uvědomil jak se k vám má chovat a aby si vás vážil. jestli můžeš, tak jdi na nějakou dobu pryč a řekni že takto se chovat nesmí a že jdeš pryč aby se změnil
No pokud je to opravdový tyran, po návratu zpět bývá takový člověk ještě horší, já už bych se nevracela. Takový člověk naslibuje snad i modré z nebe, aby se žena k němu vrátila, ale jak se vrátí, tak se chová ještě hůř než před tím
Mě by strach nedovolil se k němu vrátit… ![]()