Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mrknete na idnes. Je tam interaktivni, s popisky. Je to ultra blbu vzdorne. Uz jsem dneska tady daval odksz na totozne tema.
Do 15.2. lze požádat posledního zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování. Pokud bylo u zaměstnavatele podepsáno prohlášení, pak není povinnost podávat přiznání, ale v případě, že byla sražena nějaká záloha na daň, mohla by se vrátit. V případě, že budeš chtít přiznání podat, je potřeba si od zaměstnavatele vyžádat potvrzení o příjmu (pokud ti ho teda už nedal při ukončení prac. poměru), pak vyplnit přiznání (tiskopis na idnes nebo na stránkách finanční správy) a pak odevzdat na FÚ.
@Hanula1212 píše:
Do 15.2. lze požádat posledního zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování. Pokud bylo u zaměstnavatele podepsáno prohlášení, pak není povinnost podávat přiznání, ale v případě, že byla sražena nějaká záloha na daň, mohla by se vrátit. V případě, že budeš chtít přiznání podat, je potřeba si od zaměstnavatele vyžádat potvrzení o příjmu (pokud ti ho teda už nedal při ukončení prac. poměru), pak vyplnit přiznání (tiskopis na idnes nebo na stránkách finanční správy) a pak odevzdat na FÚ.
To je tzv. Růžový papír? Ten jsem podepsala, a u firmy jsem byla 4ms.
Pak není povinnost podat přiznání. Pokud ale byla sražena nějaká záloha, mohla by ti být vrácena.
Daňové přiznání
Dobrý den, nejsem v tomto vůbec sběhla… Tak se omlouvám za blbou otázku.
Za minulý rok, jsem byla přibližně 6mesicu zaměstnaná a pak z důvodu covidu nezaměstnaná, nevedena na UP.
Musím podávat Daňové příznaky a poradíte mi někdo jak, krom za krokem, kam s tím apod?
Děkuji