Nevím, jak řešit spaní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
verulicek
21.8.15 09:10

@luciifer chudák dcera teda…syn může spát s váma do čtyř let a ona ani chvilku..jako jak si to kdo udělá…proto děti do postele brát nechceme. zkrátka předcházíme už v začátku podobným incidentům…mě by spíš zajímalo, jak to dělají holky, co mají starší dítě v pokojíku a stěhují tam pak třeba půlroční…nebudí se děti navzájem? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
74219
21.8.15 09:18
@verulicek píše:
@luciifer chudák dcera teda…syn může spát s váma do čtyř let a ona ani chvilku..jako jak si to kdo udělá…proto děti do postele brát nechceme. zkrátka předcházíme už v začátku podobným incidentům…mě by spíš zajímalo, jak to dělají holky, co mají starší dítě v pokojíku a stěhují tam pak třeba půlroční…nebudí se děti navzájem? :nevim:

Ke 4r. dceři šla napřed 10 měs. dcera a pak i syn taky od 10 měs. vždycky šlo večer spát první nejmladší a až pak větší. My neuspavam, usinaji jak lehnout do pár minut sami. Jen starsi chodila později.
V noci spali všichni jak spalci nebyl důvod se budit a ráno to je fakt v 7h vzhůru jak lavinový efekt, ale to nevadilo stejně se muselo vstávat do školky.
Od loňska už mají každý svůj pokojík, každý své soukromi, kdo chce zavre si na noc dvere a ma klid, ale i když byli spolu v jednom nijak se nerusili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
21.8.15 09:28
Ne neruší se, mladší jde spát tak o 20 min dřív, usne a pak jde starší. V noci spí celou noc, vyjma jednoho kojení, mám chůvičku, takže ho slyším a ráno vstávají cca stejně.
@verulicek píše:
@luciifer chudák dcera teda…syn může spát s váma do čtyř let a ona ani chvilku..jako jak si to kdo udělá…proto děti do postele brát nechceme. zkrátka předcházíme už v začátku podobným incidentům…mě by spíš zajímalo, jak to dělají holky, co mají starší dítě v pokojíku a stěhují tam pak třeba půlroční…nebudí se děti navzájem? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
21.8.15 09:31

Právě proto to také řeším protože samozřejmě je mi dcerky líto že u nás syn spí a ona chce spát taky ale jak to mám udělat všichni 4 se do postele nevejdeme hlavně malá strašně leze takže by z té postele spadla proto jí mám přisunutou úplně k mé posteli v postýlce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
21.8.15 09:33

@Kelsey dík :-) no my čekáme druhé, malá spává od 7mi měsíců sama (doslova nás vyhodila z loožnice) tak jsem zvědavá jak se to vyladí. Ze začátku chodí mimina spát později..vím že se to u malé pak posouvalo z devíti až na šest..a teď chodí v sedm. Tak snad do toho cca půl roka to druhé naběhne na podobný režim a budu ukládat obě zaráz :-)

• Citovat
  • Upravit
verulicek
21.8.15 09:34
@Zuzlounek píše:
Ne neruší se, mladší jde spát tak o 20 min dřív, usne a pak jde starší. V noci spí celou noc, vyjma jednoho kojení, mám chůvičku, takže ho slyším a ráno vstávají cca stejně.
@verulicek píše:

jééé takhle to vypadá prima..a je to i logické..starší se jde později koupat atd. No, měla jsem z toho trochu obavu, ale vidím, že to jde :-) díky

• Citovat
  • Upravit
214
21.8.15 09:35

Chtěla bych udělat to co je správné a hlavně to nejlepší ale fakt nevím jaká varianta to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
21.8.15 09:40

Syn byl už od prvních dnů co se týče úplně jiný v postýlce neusnul zaboha strašně plakal uspávání trvalo tak 2 hod a v noci buzení dcerka ta od prvního dne spí u nás v postýlce s usínáním není problém a spí celou noc až do rána takže tam nebyl problém až do dnešní noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.8.15 09:50

@luciifer ahoj, já bych asi rozšířila kapacity ložnice, abyste mohli spolu spát všichni a pak dala dětem do pokojíku patrovou postel, až by byla vhodná doba na přestěhování-tu dobu ti ale nikdo neřekne, to musíš vědět ty… a ještě jsem se chtěla zeptat, jestli teda řešiš místo, tak nešlo by prohodit mezi sebou ložnici a pokojík? Jako třeba chlapeček mi přijde, ze už by možná zvládl spát sám, ale dceru bych ještě od sebe neodhanela.ale chápu, ze když v uprostřed noci stojí ve dveřích ložnice postavička v pyžamu a dožaduje se přístupu mezi mámu a tátu, tak nelze odolat :lol: máme to nastavené stejně. :hug:

• Citovat
  • Upravit
214
21.8.15 10:13

V pokojíku je palanda a dětská postýlka se tam vejde s tím že už tam nebude místo nahraní pokud prohodím ložnici s pokojem půjde to ale s tím že do toho původního pokojíku nedám nic jiného než postele skří atd se tam už nevejde právě že jsem chtěla dát je až společně do pokojí že tam bude mít jeden druhého a bude to pro ně snažší přechod ale málá dnes plakala a chtěla spát také mezi náma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.8.15 10:18

@luciifer @luciifer a nešlo by prostě vzít si malou do postele a chlapečkovi vysvětlit, ze už je jeho čas jít do pokojiku-třeba to zabalit do nějakého příběhu, aby byl spokojený a chtěl tam jít? Určité byste na něco přišli. A mladší k sobě do postele-pro její bezpečí dat na zem deky nebo matrace. Hele jinak ohledně ložnice-my máme ložnici velkou jako prase a pokojík je taky fakt jen na postele a skříně-a co víc vlastně v ložnici potřebuješ? My budem pak také obě místnosti přehazovat, aby měly děti velký pokoj. -od nás :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
214
23.8.15 07:01

Díky všem za příspěvky myslíte že stěhovat malého do pokojí před nástupem do školky aby těch změn na něj nebylo moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.8.15 07:17
@luciifer píše:
Díky všem za příspěvky myslíte že stěhovat malého do pokojí před nástupem do školky aby těch změn na něj nebylo moc

ta třetí postel se vám tam přirazit nevejde? Když zrušíte postýlku, místo ní dáte postel? Tak se ta musíte vejít všichni 4. Já mám opačnou zkušenost, až dcera dozrála, před nástupem do první třídy, řekla, že by chtěla do pokojíku, šla a v pohodě tam zůstala, nikdy nechodila zpět do ložnice, je tam už tři roky. Nemohu souhlasit s tím, že čím později, tím je to horší. V přírodě ostatní mláďata taky spí u mámy, tisíce let evoluce spaly děti u mámy, ještě nedávno všichni spávali pohromadě, až člověk moderní postavil pokojíky, vymyslel zamřížované postýlky místo kolébek a šoupe děti do pokojíků, aby spaly samotné. Čeho bych se já vyvarovala, vyšoupnout do pokojíku syna, aby uvolnil své místo dceři, to by v jeho mozečku mohlo nadělat paseku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
23.8.15 07:56

Terinka444 děkuji je to pravda to co píšeš v přírodě to také tak je nevím jsem mladá ale spousta věcem v dnešní době opravdu nerozumím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.8.15 08:05
@luciifer píše:
Terinka444 děkuji je to pravda to co píšeš v přírodě to také tak je nevím jsem mladá ale spousta věcem v dnešní době opravdu nerozumím :nevim:

víš, ono je to tak se vším, jsou vždycky dva tábory, jeden, co striktně dává dítě do postýlky snad od narození do svého pokoje a druhý, jako ty a já, který cítí, že je správné mít ty děti u sebe. Pro tebe je stresující představa, že by měli jít děti do pokojíku, stresuje tě, že malá pláče a chce jít k vám a ty jí nemáš kam dát, děti stresuje, že by měly jít spát od vás, vyžadují spaní u vás, jen ta maličká pobrala rozum, už taky chce. Když jdou do pokojíku, vracejí se k vám, stále dokola, vy je musíte učit, aby spaly v pokojíku samy. Zatím co do postele k tobě chtějí, nikdo je to neučí, nemusí si tam zvykat, je jim to příjemné, pohodlné, jsou tak spokojené a šťastné. Pak je na tobě, abys vybrala. Jasně, že je vycepuješ na spaní v pokojíku, časem ano…proč? K čemu? Protože děti mají mít svůj pokojík? To často čtu, děti mají spát ve svém pokoji. Kdo to řekl? Kde se vzalo to že mají spát ve svém pokoji, nějaké mládě spí ve svém doupěti a jeho máma o kus dál ve svém? Kde je psáno, že děti mají spát ve svém pokoji? Jsou děti, co chtějí a spí tak lépe, ty ať mají svůj pokojík, pak jsou děti, které chtějí spát s mámou, tak ať spí. A ty řeči, že člověk nemá s manželem soukromí, to nepobírám, my máme soukromí, kolik chceme, kdykoliv chceme, jen ne v ložnici. Jejich dětství, ten úsek, kdy chtějí spát u mámy je tak kraťounký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí