Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky. Jak spi vase mimco ted ve vedrech? Mala vecer dela sceny a ne a ne usnout. Je mi ji lito..nam se taky spatne spi. Jak se to snazite resit? Zkousim davat cajik na spani.
Před spanim bývá umrcenejsi, ale už si zvykl. Máme okno v pokoji dokořán, takže je tam večer tak 27°, ráno méně a kolem půlnoci syna zakryvam. Spi jen v plence a pred spaním koupy ve vlažné vodě, i tak se chudák potí. Spíš než čaj na spani bych se snažila ochladit pokoj.
Ahoj, syn ma teda uz 2 roky, ale spi taky hrozne.. Porad behem noci knoura, mele se… A jsme vzhuru vsichni ![]()
Mizerně, on obecně není spáč, ale pár dní zpět začal dělat to, že usne v půl osmý u krmení a v osm se vzbudí a řádí až do půl 11.
Dneska jdu spát do sklepa. Ale fakt že jo.
Jinak fakt už nevím, chtělo by to chladit a chladit.
Nejak se nam samovolne posunul rezim smerem k jiznim narodum se siestou
po obede mi obe deti spi (skoro 5let + skoro 2roky) a chodi vecer spat o dost pozdeji, nez kdyz je normalni pocasi
vzniklo to samo od sebe, ale ma to fakt svoje vyhody. k veceru je venku paradne, neprazi, litame venku a zalevame a pak rovnou spat, kdyz uz je trochu prijemneji.
Ja mam uz teda triletacku. Ale kdyz jsem se snazila udrzet rezim, tak spala blbe, knourala, budila se a prudila. Tak jsem to vzdala a posunula rezim. Vecer kolem seste vylezeme na zahradu, jsme tak klidne do deseti, pak se osprchuje a do pulhodky chrni. Rano ji budim v 8 a odpoledne spi od dvou do peti. Uz nyni se desim navratu k puvodnimu rezimu. Ale ono to v tech vedrech snad jinak ani nejde.
Spí špatně, ale to je logické když je venku takové horko a panelák je nahřátý dlouho do noci.. u babičky v rodinném domě kde není až takové horko to bylo trochu lepší!-)
Mám 3 letého, odpoledne přes ty vedra nespí vůbec, od 14-18:30 plave na koupališti v bazénu večer se jde osprchovat vlažnou vodou, nasadí plenu a to je asi vše spí jen v té pleně, balkon a okno dokořán, chodí spát po 22:00 a ráno vstává kolem 10:00 takže úplně převrácený režim
jsem zvědavá až nastoupí za 3 týdny do školky, to bude ho tahat v 7:00 ráno za nohu ![]()
Tak já řeším spíš to, že se snad to vedro snaží zaspat nebo nevím…v 7 dostane mliko, znova usne a jdu ho budit před desátou…kolem 12h si mne oči, pokládá se na zem, tak ho dám spát a probudím ho před půl pátou, sám by snad spal celý den…no a mezi 18-19h opět chce spát…je to hrůza, protože tím pádem nejí a tekutin málo - pouze ráno 270ml, pak si dá pár lžiček presnidavky k snídani a někdy ani to nechce, k obědu taky max 3 lžíce, max. 50ml čaje nebo když jo se zadari tak mlika, odpo sní téměř celou presnidavku nebo jogurt a večer max 150ml řídké mléčné kaše…jak do něj něco nacpat?
už sem zoufalá, nabízím a stejně nic, v noci absolutně k neprobuzeni…je mu 9 měsíců..
Náš syn spí víc než obvykle. Dnes vstával po 10.hodině a šel spát v půl 2 a spal do 4. Ted šel v půl 9. a usnul v pohodě. My máme ale doma chladno. Ale v normálních dnech spí míň
Malá ráno vstává v 8-8:30 pak řádí do oběda a hlad má teda furt i žízeň, pak ji dám spát v 13h a spí max. hodinku, když vedra nejsou tak spala i 3h v kuse. Potom řádí do 21h dám do postýlky a ona juchá ještě hodinu. Spí potom až do rána, ale včera už i mrčela.
Dvouleťák blbě, usíná později a dost se převakuje a budí. Mimino podle plotu. Některé dny to jde, jindy nemůže zabrat, dneska zahájila noční spaní v 17:30, takže se ani nekoupala…
Pěkně na prd
večer jde před 9. a ráno už v 5 straší. Ve dne nespí vůbec. Jsou jí 2
a to se samozřejmě celou noc převaluje a knourá, tu chce napít, tu zas vyčůrat..už aby byla zima!
Já zrovna poslední dny řeším, jestli to je tím vedrem nebo má noční děsy. Malýmu jsou necelý dva rokya dřív spal krásně celou noc, ve 20 hod. zaleh, kolem půl 6 dostal sunar a pak spal ještě do půl 8.Teď je to už nejmíň týden hrůza. V noci se opakověně budí, vrtí se, mele, kolikrát se vzbudí s hysterákem a někdy jen volá mamíí, mamííí. Včera kolem 22 hod.za mnou poprvé přišel do obýváku a asi 4× za sebou, hrůza. Už aby se ochladilo nebo mě klepne.Doma máme 29 stup.okna na jih, celou noc mám okna dokořán, ale stejně to nepomáhá, malej spí vplence a nátělníčku, přemýšlím že zítra mu dám jen tu plenku