Nevím jak se toho zbavit

Anonymní
4.12.21 23:39

Nevím jak se toho zbavit

Zdravím, mám takový dotaz, asi před rokem jsem byla ve stresu, že jsem to dotáhla tak, že mi z toho bylo špatně a nemohla jsem skoro jíst, zhubla jsem několik kilo ( což jsem vůbec nepotřebovala), dotáhla jsem to až tak, že jsem brala antidepresiva, teď nyní bylo všechno v pořádku, ale nyní se mi to začíná vracet, začínám být ve stresu a začíná to být stejný, pak si vzpomenu jak to minule bylo a je mi ještě huř. Prosím poraďte, co mám dělat, já fakt nechci zase zhubnout. Máte někdo zkušenosti, nebo co pomohlo vám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15332
4.12.21 23:42

By asi bylo dobry specifikovat ten stres a eliminovat jeho spouštěče. To takhle rano vstanes a uvedeš se do stresu? Nebo mas stres z darku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.12.21 23:47

Nauč se kompenzovat stres, když to nepomůže, hledej psychoterapeuta*ku

jak to s tím stresem je plus odkazy dál najdeš třeba tady

https://docs.google.com/…xJ6nq1I/edit?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.21 00:32

A udělala jsi s tím něco, kromě brání antidepresiv? Ono jen léky nestačí, pak se to po vysazení léků může vrátit.
Mně pomohlo, naučit se stresu zbavovat a snažit se mu předcházet.
Pro zbavení se stresu je výborné behani, stačí 3-4× týdne 30 minut.
Když je hůř, už je potřeba stres vybít, super je třeba házet vsi silou míčkem o zem.. Nebo boxovací pytel.
Obvykle se mi stres usazuje v oblasti hrudní páteře, tedy mi tuhnou záda v této oblasti. Proto pravidelně cvičím protahovácí cviky a chodím jednou za 2 týdny na uvolnění zad.
Stresu se snažím samozřejmě předcházet, už vím, že nemusím všechno udělat já a nemusí to být hned. Dělám si radost. Myslím na hezké věci.
Je toho hodně, co se dá dělat a pomáhá..

• Citovat
  • Upravit
mackA159
5.12.21 07:20

Res příčinu, ne příznaky. Antidepresiva řeší pouze aktuální stav, příznaky.

• Citovat
  • Upravit
2359
5.12.21 08:14

Pomáhá dobrá terapie.

Dělala jsi s psychikou něco dalšího kromě užívání léků, aby se potíže nevratily?

HA užíváš? Zhoršuje psychické potíže, výkyvy, depky, úzkosti.

Terapii si můžeš najít 1) bezplatně na pojišťovnu, hodně obsazené 2)samoplatecky i online 3) některé pojišťovny přispívají na soukromé terapeuty. VZP od ledna obnovuje příspěvek 5000 na 10 sezení. Cpzp dává 2500 na 5 terapeutických hodin do konce roku a od ledna znova. Atd…

K individuální terapii je vhodné přidat skupinovou. Při nemocenské. Docházkova v místě bydliště cca 3 týdny. Další varianta je terapeutický pobyt na psychoterapeutickem oddeleni 6 - 8 týdnů.
Najít si něco zaměřeného na stres, úzkosti, poruchy příjmu potravy.

Namísto hospitalizace po zhoršení stavu je možné žádat o lázeňský měsíční pobyt na pojišťovnu. Psychiatr musí napsat doporučení. Jeseník, Karlova Studánka, Dolní Lipová.

Aktuální zhoršenou situaci bys měla zkonzultovat s psychiatrem. Nasadit opětovně léky, jestli nezvládás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.12.21 11:05
@Anonymní píše:
Zdravím, mám takový dotaz, asi před rokem jsem byla ve stresu, že jsem to dotáhla tak, že mi z toho bylo špatně a nemohla jsem skoro jíst, zhubla jsem několik kilo ( což jsem vůbec nepotřebovala), dotáhla jsem to až tak, že jsem brala antidepresiva, teď nyní bylo všechno v pořádku, ale nyní se mi to začíná vracet, začínám být ve stresu a začíná to být stejný, pak si vzpomenu jak to minule bylo a je mi ještě huř. Prosím poraďte, co mám dělat, já fakt nechci zase zhubnout. Máte někdo zkušenosti, nebo co pomohlo vám.

Nehubnes že stresu ale z toho, že při něm nejis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová