Jaká chlapecká jména teď frčí?

Anonymní
4.12.21 18:04

Jaká chlapecká jména teď frčí?

Ahoj,

čekáme na duben chlapečka a jde mi o to, že se chceme vyhnout jménům, která jsou teď v kurzu. Aby to jméno pak nebylo třeba 3× ve třídě ;). Ale zase nechceme dávat žádnou extra divočinu, i když nemáme typické české přijméní, takže by se toho asi sneslo asi víc :).
Jelikož nemůžů najít žádné aktuální statistiky, tak by mě zajímalo, jaká jména ve vašem okolí teď hodně frčí?

Díky,

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76763
4.12.21 18:08

Matěj, Matyáš, Vojtěch, Jakub, Dominik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
4.12.21 18:08

To je těžko říct, protože to většinou člověk zjistí až v té školce/ škole :D nevím jak ty, ale já neznám všechny novorozence v okolí jmenem :D každý rok se to mění, taky záleží odkud jsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
4.12.21 18:09

Tobias, Tadeas, Damian, Matyas, Benjamin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
4.12.21 18:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
4.12.21 18:10

Matěj, Sebastian, Jakub, Maxmilián.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
4.12.21 18:16

Adam, Honzík, Jakub, Tomáš, Matyáš, Oliver, Tobiáš. Těch je teď kolem nás opravdu dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.12.21 18:19

Ty topy jsou plus mínus stále stejné. Nejstarší má ve třídě 3 Jany, prostřední 2× Petr a 2× Matěj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4612
4.12.21 18:38

Kolem nas (plavco a cviceni s miminama) je nejvic Tobiasu, Matyasu, Vojtechu a Adamu. My mame Adama, ale cetnost pro nas nebyla vubec faktorem pro vyber jmena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.21 18:40

Mně by se nejvíc líbil Daniel nebo Patrik, ale právě mám strach, že jsou to teď dost častá jména, i když tady zatím nepadla…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.21 18:42
@Luminance píše:
Kolem nas (plavco a cviceni s miminama) je nejvic Tobiasu, Matyasu, Vojtechu a Adamu. My mame Adama, ale cetnost pro nas nebyla vubec faktorem pro vyber jmena

Pro mě je ta četnost právě docela hlavní faktor…měla jsem 3 spolužačky stejného jména, takže jsme byly celkem 4, což mě dost štvalo :D

• Citovat
  • Upravit
18149
4.12.21 18:43

Tak pro mě četnost byla velkým kritériem. Vyjela si statistiky, vyškrtla první dvacítku, viz např. statistiky co sem vložila @Fiducia a hledala mezi tím zbytkem. Pokud nechcete nic profláklého, tak jedině takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8765
4.12.21 18:47

Statistikam už dlouho vévodí skoro to stejný. Jan, Jakub, Tomáš. Pak je plno Matysku (u nás jsou snad všechny varianty, Matěj, Matyáš, Matthew, Mateo a Mathias…). Syn má ve třídě 2 Davidy a 2 Vojty. Druhý syn zase 3 Jakuby a 2 Tomáše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9040
4.12.21 18:49

Vyškrtla bych všechna jména končící na -áš. A teď jsem postřehla trend místo Tobiáš dávat Tobias, tak toho bych skrtla taky. Jo a ještě Jakub, Štěpán a David.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31004
4.12.21 18:54

U nejmladsi dcery v MS maji 2 Antoniny a pak takova ta klasika - Davidek, Honzik, Petrik, Matyas, Tomasek…

Pokud chcete neco normalniho a ne tak bezneho, sla bych cestou jmen jako Dalibor, Robert, Richard, Vilem, Ales… - celkem normalni jmena, co na megavlne nebyla nikdy.

My treba pro treti dite meli vybrano Radovan, ale narodila se holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová