Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já říkám ne. Ne takhle. Moje mamka šla od bráchy v 2r8m a říká, že jestli něčeho lituje, tak toho, že ještě ty čtyři měsíce nepočkala. Navíc si myslím, že dělat asistenta v MŠ, kam bude chodit dcera, je dost blbý nápad. Takže když už, tak ji dej do školky jinam.
Ja sla do prace kdyz mela dcera 2r a 10 mesicu, do skolly zacala chodit uz driv, od 2 a 8 mesicu aby si zvykla a bylo to uplne v pohode;) mas jedinecnou sanci tak neni n co cekat:)
Každé dítě je jiné, jen Ty víš nejlíp, jak by to zvládla. Teď se Tě drží za nohu, za čtvrt roku to může/nemusí být jiné Mám stejně staré dítě a nešla bych, resp. ne takhle. Když už bych do toho šla, dala bych ho na ty čtyři hodiny do jiné třídy/školky.
Rozhodla bych se podle povahy dítěte. Kdybych měla často nemocné, stydlivé dítě nešla bych do toho. Pokud by dítě bylo společenské a jinak v pohodě, šla bych do toho. Pokud to není plný úvazek a budeš tam s dcerou proč ne. Když dostaneš lepší nabídku za rok, můžeš přece práci změnit.
Ja bych do práce sla, ale ne do prace, kde budu mit dceru na ocich a přitom bych mela pracovat s ostatními dětmi.
Na pul uvazku do prace bych sla. Ale jen pokud by dite nuselo do skolky ale hlidala by treba babicka. A navic bych sla do prace „abych si odpocinula“od deti. Coz ms neni.
Já bych šla na 100%. Mám čerstvě dvouletou, společnenskou a velmi samostatnou dceru, šla bych hned mít takovouhle příležitost!
@Zireael píše:
Já říkám ne. Ne takhle. Moje mamka šla od bráchy v 2r8m a říká, že jestli něčeho lituje, tak toho, že ještě ty čtyři měsíce nepočkala. Navíc si myslím, že dělat asistenta v MŠ, kam bude chodit dcera, je dost blbý nápad. Takže když už, tak ji dej do školky jinam.
A čemu by jako ty ctyri mesice pomohly?
Ja sla do prace na 6 hod denne ve dvou a čtvrt letech ditete a super pro obě strany, ale nemam takove to dite, co se drzi mámy, boji ostatnich deti a rve, ze jr v jiném prostředí.
Naše malá má 2 roky a včera jsem nastoupila na zkrácený úvazek do práce. Jeden týden dělám 6 h směny, druhý týden 5 h směny. Hlídá babička a tatínek. Kdysi se dávaly děti běžně v roce do jeslí a matky musely do práce. Myslím, ze ve 2 letech a 4 měsících už to není žádné mimino
Česká republika je v tomto hodně benevolentní. Ve většině zemí (i evropských) chodí ženy zpět do práce po 3-6ti měsících od porodu. Děti jdou do jeslí. A nemyslím, že třeba celá populace Irska je tím poznamenaná
Zase se z těch dětí nemůžeme zbláznit ![]()
Od tak malého dítěte bych šla do práce jen, kdybych ho mohla mít s sebou, takže asistent pedagoga do MŠ ano.
Otázkou je, jestli by Tě tak malý plat vytrhl a vytvořil finanční rezervy, souběžně s rodičákem je to určitě víc, ale co potom ![]()
Nevidím nic špatného mít ve školce své dítě, zvlášť tak malinké. Jedna učitelka v MŠ šla na RD za svou duševně nemocnou dceru, ve dvou letech dítěte se ale chtěla/musela do práce vrátit, první rok ji také měla ve třídě u sebe, až další rok dala vnučku do jiné třídy.
Mám stejně starou dceru, je společenská, navíc má starší sourozence, toto by od září v pohodě zvládla. Akorát je astmatička, alergička, od podzimu do jara nemocná pořád, v červnu jde na zákrok..Takže já bych nemohla jít z tohoto důvodu.
@Anonymní píše:
Holky ja nevím..už mě z toho bolí i žaludek.. nevím jak se rozhodnout..
![]()
Mám možnost jít do práce od září jako asistent pedagoga do MŠ na 1/2 úvazek, kde bych mohla mít i svou dceru..
nevím jestli do toho jít nebo ne..
Na jednu stranu mě to láká.. ano jsem už 6 let doma (starší syn pujde v září do školy), finanční rezervy už máme skoro vyčerpané.. doma mě už to přiznám se leze na mozek..
Na druhou stranu si říkám, jednou jsme si děti pořidili, tak proč ji budu cpát do školky.. když mě potřebuje nějak bychom to finančně ten rok ještě zvládli..
Na druhou stranu, tato možnost se nemusí opakovat, ale zase na druhou stranu pak za rok může přít lepší… to nikdo neví..
Dcera byla vždycky společenská, chtěla za dětma.. je teď ale měsíc po očkovani uplně jina, pořád mi visí na noze..
Mam kamaradku, která dala dceru do školky ve 2 letech a 3 měsících a zvládla to skvěle, a druhá dala dceru ve 4 letech, a měsíc ta probrečela..
Pořád si říkám budu tam s ní, na druhou stranu budu tam mít i hendipované dítě a to bude potřebovat moji pozornost..
Nevím..
Díky
Já takhle chodím pomáhat do soukromé školky (krom toho, že pracuju z domova, ve svém oboru), kde jsou děti od dvou tak do pěti, je to jedna třída, chodím se synem- on si normálně hraje s dětma, jinak bych ho do školky nedala, je to velký mamánek, takhle to je pro něj nejlepší- že je s dětma a já jsme to vždycky chtěla dělat, takže si to takhle vyzkouším
Malej je nadšenej, děti miluje, ale beze mě by nikde nevydržel
Holčičce jen teď 2r4m a nebo bude v září?- to je podstatná informace! Já byhc do toho šla, však to nemusíš dělat na pořád, za rok může být jiná práce třeba ![]()
Holky ja nevím..
už mě z toho bolí i žaludek.. nevím jak se rozhodnout.. 
Mám možnost jít do práce od září jako asistent pedagoga do MŠ na 1/2 úvazek, kde bych mohla mít i svou dceru..
nevím jestli do toho jít nebo ne..
Na jednu stranu mě to láká.. ano jsem už 6 let doma (starší syn pujde v září do školy), finanční rezervy už máme skoro vyčerpané.. doma mě už to přiznám se leze na mozek..
Na druhou stranu si říkám, jednou jsme si děti pořidili, tak proč ji budu cpát do školky.. když mě potřebuje nějak bychom to finančně ten rok ještě zvládli..
Na druhou stranu, tato možnost se nemusí opakovat, ale zase na druhou stranu pak za rok může přít lepší… to nikdo neví..
Dcera byla vždycky společenská, chtěla za dětma.. je teď ale měsíc po očkovani uplně jina, pořád mi visí na noze..
Mam kamaradku, která dala dceru do školky ve 2 letech a 3 měsících a zvládla to skvěle, a druhá dala dceru ve 4 letech, a měsíc ta probrečela..
Pořád si říkám budu tam s ní, na druhou stranu budu tam mít i hendipované dítě a to bude potřebovat moji pozornost..
Nevím..
Díky