Je mi 35: Nevím, jestli mít dítě, přítel nechce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.3.25 17:32

Nevím, jestli mít dítě

Ahoj, je mi 35. S přítelem jsem 6 let. Vždycky jsem si představovala, že jednou budu mít rodinu, jenže… Přítel už dítě má a další už nechce. Za 3 roky, co to s nim řeším, jsem už dostala tolik odmítnutí, že už se ho na to ani nechci ptát.
A zároveň jsem se dostala do fáze, kdy už se ani sama v sobě nevyznám - nevím, jestli dítě chci. Říkám si, že je to možná tím, že mě ovlivňuje postoj přítele, že jinak bych nad tím ani neváhala a pak si říkám, jestli to tak náhodou nemá být a není to lepší pro oba.
Samozřejmě se zároveň bojím, že budu jednou litovat. Po gynek. stránce už nejsem úplně v kondici.
Je tady některá, která váhala jestli mít/nemít a pak měla a zpětně si říkala, že to nebyl dobrý nápad? Mám v hlavě z toho přemýšlení nad tímto tématem už dost slušnou “bramboračku” :-/
Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12874
11.3.25 17:49

V případě, že bys bez partnera byla ten typ, že nechceš děti, tak není problém. Ale pokud jsi ovlivněna partnerem, budeš toho jednou velmi litovat.
Partner je vždy tak o x tisíc % méně než dítě. Láska k dítěti je ta největší a nejčistší možná. Neexistuje nic, co by ti mohlo dát a čemu ty bys mohla dát v životě více, než dítěti. Život bez dítěte je jedna velká prázdnota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8917
11.3.25 18:01

Pro protějšek bych bez dětí nikdy nezůstala. Za sebe říkám, že by to byl důvod k rozchodu dávno. Čas je drahý. Takže 6 let bych na změnu jeho názoru nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35620
11.3.25 18:02

Nechápu proč jsi s ním ztratila tolik let. Když by mi chlap se kterým začínám kolem třicítky řekl, že děti nechce tak prostě čau.
Ukončila bych to. Třeba do 40 ještě aspoň jedno, dvě stihneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.25 18:11
@JancaS84 píše: Více

No, ono na začátku neříkal, že nechce, ale že neví, kdy bude chtít další, no

• Citovat
  • Upravit
8408
11.3.25 18:13

Dobře to zvaž a fakt poslouchej svoje srdce, ať toho v budoucnu nelituješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13800
11.3.25 18:16

Nezůstávala bych s ním, pokud bych si nebyla stoprocentně jistá, že dítě nechci. Kompatibilní budeš s dalšíma chlapama bez problémů, dítě si už jen tak za deset let fakt nepořídíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35620
11.3.25 18:21
@Anonymní píše: Více

Tak to je v překladu to stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
11.3.25 18:28

Pokud se sama v sobe nevyznas, existuji profesionalove - psychologove a psycholozky. Pokud mas zbytecnych 10 - 20 tisic korun, mohlo by to stacit na nejakych 10 - 20 schuzek, kde byste to rozebrali dopodrobna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8917
11.3.25 18:32

Stejně. Nedokážu pochopit, že se necháš zmanipulovat, že nevíš, jestli chceš dítě nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
11.3.25 18:32

Vztah mi okamžitě ukončila a doufala, že potkám rychle chlapa, který děti bude mít..
Vztahů můžeš mít i ve stáří tucet, ale děti jen po omezenou dobu. A to se nedá s ničím srovnat. Pokud sis to léta přála a byla odmítána, tak to přání mít děti v sobě máš. Jsi dnes ovlivněná tím svým pohodlným kořenem. Budeš jednou litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3074
11.3.25 19:07

Chlapi přicházejí a odcházejí, chlap nikdy není jistý. Dítě je kus tebe, genetická kopie a láska v nejčistší formě. Umím si představit muže nemít, rozvést se, prostě to nevyjde. Neumím si představit nemít své děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
11.3.25 19:09

Nám dítě nešlo a já jsem pak už byla ve stavu, kdy jsem ani nevěděla, jestli ho chci, život byl skvělý i bez něj. Když se pak podařil, od první vteřiny to bylo jak výbuch, bylo jasné, že právě on tomu životu chyběl, zapadne do něj a.. mít děcko se nedá popsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9277
11.3.25 19:26

Nikdy bych nebyla kvůli chlapa dobrovolně bez dětí. Za žádnou cenu.
Měla jsi se s ním rozejít už dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
11.3.25 19:33

Kopla bych ho do řit. i a hledala jinde. Šílená představa kvůli sobeckému chlapovi nemít ani jedno dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí