Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V případě, že bys bez partnera byla ten typ, že nechceš děti, tak není problém. Ale pokud jsi ovlivněna partnerem, budeš toho jednou velmi litovat.
Partner je vždy tak o x tisíc % méně než dítě. Láska k dítěti je ta největší a nejčistší možná. Neexistuje nic, co by ti mohlo dát a čemu ty bys mohla dát v životě více, než dítěti. Život bez dítěte je jedna velká prázdnota.
Pro protějšek bych bez dětí nikdy nezůstala. Za sebe říkám, že by to byl důvod k rozchodu dávno. Čas je drahý. Takže 6 let bych na změnu jeho názoru nečekala.
Nechápu proč jsi s ním ztratila tolik let. Když by mi chlap se kterým začínám kolem třicítky řekl, že děti nechce tak prostě čau.
Ukončila bych to. Třeba do 40 ještě aspoň jedno, dvě stihneš.
@JancaS84 píše: Více
No, ono na začátku neříkal, že nechce, ale že neví, kdy bude chtít další, no
Dobře to zvaž a fakt poslouchej svoje srdce, ať toho v budoucnu nelituješ.
Nezůstávala bych s ním, pokud bych si nebyla stoprocentně jistá, že dítě nechci. Kompatibilní budeš s dalšíma chlapama bez problémů, dítě si už jen tak za deset let fakt nepořídíš.
Pokud se sama v sobe nevyznas, existuji profesionalove - psychologove a psycholozky. Pokud mas zbytecnych 10 - 20 tisic korun, mohlo by to stacit na nejakych 10 - 20 schuzek, kde byste to rozebrali dopodrobna.
Stejně. Nedokážu pochopit, že se necháš zmanipulovat, že nevíš, jestli chceš dítě nebo ne.
Vztah mi okamžitě ukončila a doufala, že potkám rychle chlapa, který děti bude mít..
Vztahů můžeš mít i ve stáří tucet, ale děti jen po omezenou dobu. A to se nedá s ničím srovnat. Pokud sis to léta přála a byla odmítána, tak to přání mít děti v sobě máš. Jsi dnes ovlivněná tím svým pohodlným kořenem. Budeš jednou litovat.
Chlapi přicházejí a odcházejí, chlap nikdy není jistý. Dítě je kus tebe, genetická kopie a láska v nejčistší formě. Umím si představit muže nemít, rozvést se, prostě to nevyjde. Neumím si představit nemít své děti.
Nám dítě nešlo a já jsem pak už byla ve stavu, kdy jsem ani nevěděla, jestli ho chci, život byl skvělý i bez něj. Když se pak podařil, od první vteřiny to bylo jak výbuch, bylo jasné, že právě on tomu životu chyběl, zapadne do něj a.. mít děcko se nedá popsat.
Nikdy bych nebyla kvůli chlapa dobrovolně bez dětí. Za žádnou cenu.
Měla jsi se s ním rozejít už dávno.
Kopla bych ho do řit. i a hledala jinde. Šílená představa kvůli sobeckému chlapovi nemít ani jedno dítě.
Ahoj, je mi 35. S přítelem jsem 6 let. Vždycky jsem si představovala, že jednou budu mít rodinu, jenže… Přítel už dítě má a další už nechce. Za 3 roky, co to s nim řeším, jsem už dostala tolik odmítnutí, že už se ho na to ani nechci ptát.
A zároveň jsem se dostala do fáze, kdy už se ani sama v sobě nevyznám - nevím, jestli dítě chci. Říkám si, že je to možná tím, že mě ovlivňuje postoj přítele, že jinak bych nad tím ani neváhala a pak si říkám, jestli to tak náhodou nemá být a není to lepší pro oba.
Samozřejmě se zároveň bojím, že budu jednou litovat. Po gynek. stránce už nejsem úplně v kondici.
Je tady některá, která váhala jestli mít/nemít a pak měla a zpětně si říkala, že to nebyl dobrý nápad? Mám v hlavě z toho přemýšlení nad tímto tématem už dost slušnou “bramboračku” :-/
Děkuji moc