Nevím, kde pracovat - administrativa?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.6.21 22:18

Nevím, kde pracovat - administrativa?

Bohužel vůbec nevím, co s prací. Mám dvě malé děti, Bc. z ne moc perspektivního oboru, okresní město. Umím takové ty úplně běžné věci - pc, angličtina, pravopis. Nemám praxi, akorát plno brigád z dob studentských. Bohužel manžel ani babičky nevidí důvod, proč by měli hlídat, abych někam chodila na zkrácený úvazek, takže budu muset až v těch třech letech mladšího. Mám hrozný strach, že i na sekretářku každý bude chtít plno dovedností a praxe, které nemám kde nasbírat. A na druhou stranu mi přijde škoda skončit jako dělnice, když už jsem tu školu dodělala. Myslíte, že mám šanci aspoň někde na zákaznickém centru, úřadě nebo jako fakturantka? Klidně nějaké pomocné práce, ale aby to nebylo úplné zabití toho vzdělání? Jestli ne, asi si udělám kurz sanitáře a budu aspoň takhle nápomocná lidem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19981
22.6.21 22:27
@Anonymní píše:
Bohužel vůbec nevím, co s prací. Mám dvě malé děti, Bc. z ne moc perspektivního oboru, okresní město. Umím takové ty úplně běžné věci - pc, angličtina, pravopis. Nemám praxi, akorát plno brigád z dob studentských. Bohužel manžel ani babičky nevidí důvod, proč by měli hlídat, abych někam chodila na zkrácený úvazek, takže budu muset až v těch třech letech mladšího. Mám hrozný strach, že i na sekretářku každý bude chtít plno dovedností a praxe, které nemám kde nasbírat. A na druhou stranu mi přijde škoda skončit jako dělnice, když už jsem tu školu dodělala. Myslíte, že mám šanci aspoň někde na zákaznickém centru, úřadě nebo jako fakturantka? Klidně nějaké pomocné práce, ale aby to nebylo úplné zabití toho vzdělání? Jestli ne, asi si udělám kurz sanitáře a budu aspoň takhle nápomocná lidem. :nevim:

I na úřadě chtějí praxi, vzdělání a na fakturantku taky.
Jaké máš to vzdělání? A to si vůbec nepracovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.21 22:32
@lachtanice86 píše:
I na úřadě chtějí praxi, vzdělání a na fakturantku taky.
Jaké máš to vzdělání? A to si vůbec nepracovala?

Bohužel ne, nepracovala. Otěhotněla jsem při studiu, mám řekněme žurnalistiku, nebudu to tady víc specifikovat, je to poměrně malý obor, nechci, aby mě tu někdo poznal. Myslela jsem si, že se uplatním ve městě, kde studuji, ale rozumnější bylo přestěhovat se k manželovi, což mi ale zavřelo možnost nějakého většího uplatnění. Dojíždět je nereálné. Nedokážu si představit, tu praxi na úřednici. Myslíš třeba nějakou střední ekonomického směru? Třeba bych ještě něco dálkově zvládla. :think:

Příspěvek upraven 22.06.21 v 22:35

• Citovat
  • Upravit
10651
22.6.21 22:35
@Anonymní píše:
Bohužel vůbec nevím, co s prací. Mám dvě malé děti, Bc. z ne moc perspektivního oboru, okresní město. Umím takové ty úplně běžné věci - pc, angličtina, pravopis. Nemám praxi, akorát plno brigád z dob studentských. Bohužel manžel ani babičky nevidí důvod, proč by měli hlídat, abych někam chodila na zkrácený úvazek, takže budu muset až v těch třech letech mladšího. Mám hrozný strach, že i na sekretářku každý bude chtít plno dovedností a praxe, které nemám kde nasbírat. A na druhou stranu mi přijde škoda skončit jako dělnice, když už jsem tu školu dodělala. Myslíte, že mám šanci aspoň někde na zákaznickém centru, úřadě nebo jako fakturantka? Klidně nějaké pomocné práce, ale aby to nebylo úplné zabití toho vzdělání? Jestli ne, asi si udělám kurz sanitáře a budu aspoň takhle nápomocná lidem. :nevim:

Hele nikdo Ti neřekne, jaká bude situace na trhu práce za dva měsíce natož za rok/dva až budou dítěti 3 roky. Můžeš mít štěstí a najít fajn práci klidně se SS a nebo půjde vše do kytek a nebude práce ani pro hodně kvalifikované lidi. Proto jestli máš mi si ten ošetřovatelský nebo jiný smysluplný kurz (v oboru, kde bys chtěla pracovat) klidně udělej. Ono se vzdělání a znalosti, dovednosti nikdy neztratí. Klidně to může dopřát tak, že se během ošetřovatelského kurzu uvolní místo v kalendáři v duchodaku, kde budeš dělat praxi a pak budeš mít obrovskou výhodu. Takže směle do toho. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.21 22:46

Zkus to na soude, jako zapisovatelka, vyssi soudni urednik apod. Za tvoje znalosti by ri u nas utrhali ruce… pracovni doba je s detmi prizniva, holky se dokazou vzajemne zaskocit kdyz je ditko nemocne, mohlo by te to i bavit… penez je malo, byvaji odmeny, ale to je soud od soudu. Ale urcite berou i bez praxe, zkus tam poslat cv. 😘

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.6.21 22:52
@Anonymní píše:
Zkus to na soude, jako zapisovatelka, vyssi soudni urednik apod. Za tvoje znalosti by ri u nas utrhali ruce… pracovni doba je s detmi prizniva, holky se dokazou vzajemne zaskocit kdyz je ditko nemocne, mohlo by te to i bavit… penez je malo, byvaji odmeny, ale to je soud od soudu. Ale urcite berou i bez praxe, zkus tam poslat cv. 😘

Díky, to zní jako sen. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10651
22.6.21 22:54
@Anonymní píše:

Nemusí mít soudní zaposovatelka nějaký počet úhozů? Nebo to dnes již neplatí? A co digitalizace? Jednu dobu se říkalo, že zapisovatelky nebudou potřeba, ale teda neznám jejich přesnou náplň práce. Jinak pracovní doba asi záleží na vytíženosti soudu. Jedna spolužačka na jednom dělá a rozhodně není doma ve 3 odpoledne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.21 23:10
@Anonymní píše:

Pokud jsi ochotná učit se a pracovat na sobě, můžeš se rozhlédnout i ve finanční správě. Každou chvíli někoho hledají, a je to v principu o zaučení. Peníze nejsou nic moc, ale zase je to úřad, kde je flexibilní pracovní doba a takové ty další výhody.

• Citovat
  • Upravit
12858
23.6.21 02:03

Kamarádka byla ve velmi podobné situaci, jen má ještě o stupeň vyšší vzdělání, otěhotněla těstně před státnicemi.
Po dvou dětech si na trhu práce bez praxe ani neškrtla v době podstatně lepší ekonomické situace, než je teď. Omlouvám se, že jsem tě nepotěšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.21 06:48
@Sany80s píše:
Kamarádka byla ve velmi podobné situaci, jen má ještě o stupeň vyšší vzdělání, otěhotněla těstně před státnicemi.
Po dvou dětech si na trhu práce bez praxe ani neškrtla v době podstatně lepší ekonomické situace, než je teď. Omlouvám se, že jsem tě nepotěšila.

Ach jo. A co dělá kamarádka nakonec, jestli se můžu zeptat?

• Citovat
  • Upravit
12858
23.6.21 07:05
@Anonymní píše:
Ach jo. A co dělá kamarádka nakonec, jestli se můžu zeptat?

Nakonec měla třetí dítě a teď je v ještě větším háji než předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14573
23.6.21 07:32

Hele i na asistentku chtějí praxi, to je fakt. Ja jsem predtim (než jsem začal dělat tu asistentku) pracovala v luxusním butiku, takže jsem tam nasbirala zkušenosti v komunikaci s lidmi a také s tou administrativou. A dodelala jsem si mimo to pokročilé kurzy kancelářských aplikaci. Když se dostaneš na vyšší pozici než prodavačka a nějakou dobu tam vydrzis, můžeš už to pak využít v životopise celkem hezky, protože náplň té práce je vazne dost různorodá.

Edit a nemám ani Bc, pouze VOŠ směru neoobchodniho a neekonomickeho :lol: ale školu už jsme končila se čtyřmi lety praxe, pracovala jsem během studia a během rodičáku podnikala, takže mám životopis bez mezer :lol: :P

Příspěvek upraven 23.06.21 v 08:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35547
23.6.21 07:42

Manžel je teda poklad. Jaký pak hlídat, snad to jsou i jeho děti. Místo asistentky, falturantky by si musela mít hodně přes někoho známého, ty místa se hlásí stovky lidí a s praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
23.6.21 08:03

Znam nekolik holek s Bc. vzdelanim z ruznych oboru, ktere take resily kam se upichnout. Jedna si udelala sanitarsky kurs a sla do lekarny, pritom si na zdrav socialni fakulte udelala dalsi Bc, kombinovane a ted je v DD a ma na starosti volnocasove aktivity senioru. Dalsi se upichly na magistratu na ruznych pozicich, tam je to vzdy o zaskoleni a podle me i o znamostech. Jedna se vrhla intenzinve na nemcinu, preklada, overuje, pracuje pro ruzne firmy i pro soudy. Dalsi je na fakulte asistentkou dekana. Jenom jedna s plnym Mgr. vzdelanim skoncila na dilne u stroje.

Cili, zkusila bych magistrat, klidne i krajsky urad, soudy, VS,
I tu financni spravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
23.6.21 08:38
@JancaS84 píše:
Manžel je teda poklad. Jaký pak hlídat, snad to jsou i jeho děti. Místo asistentky, falturantky by si musela mít hodně přes někoho známého, ty místa se hlásí stovky lidí a s praxi.

Hele já manžela i chápu. Pokud by si na její brigádu musel brát dovolenou, pak je to o ničem. A po pravdě, než aby šla na brigádu někam za kasu, to ať se raději vzdělává. (bez urážky) pokud tedy chce po RD dělat kvalifikovanější práci. Ona brigáda někde v kanceláři nejde moc dělat o víkendech, většinou je to v pracovní dny běžnou pracovní dobu. Ano je to blbé, ale je to tak. K tomu mě napadá, dát dítě na pár hodin do DS a jít na praxi- brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat