Nevím, kde pracovat - administrativa?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
U nás teda magistrát, úřad a podobné instituce jsou jedno velké zklamání. Jedině po známosti snad. Kamarádce se 2× stalo, že ji vzali a ve zkušebce vyhodili. To už je snad lepší soukromý sektor.
Jinak já mám taky školu na bzum, humanitní obor. Bez praxe v oboru. Těhotenství hned po státnicích. Mezi druhým a třetím dítětem jsem pracovala v průmyslové prádelně ( ne v provozu, v expedici). Docela mě to bavilo, ale peněz málo a směny už dělat nemůžu. Za rok budu hledat práci znovu. Oprasuju angličtinu. A ráda bych dělala asistentku pedagoga. Zkrácený úvazek by mi vyhovoval ( i za cenu nízkého platu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak jestli mohu opravdu něco doporučit, nauč se pořádně Excel a případně i Word. A psát všemi deseti. Myslím abys mohla říct, že jsi na pokročilé úrovni. V Excelu umět používat základní funkce a umět vytvořit jednoduché kombinace funkci, matice a umět naprogramovat jednoduchá makra klikanim a nějaký úplný úvod do VBA, ať aspoň víš, co to je. Ve Wordu pokročilé formátování. Co jsem si hledala práci v té administrativě, chtěli to snad všude.
Na fakturantku chtějí vždy už nějakou zkušenost s fakturací, skladovými systémy a financemi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mám v záloze asistentku pedagoga, poštu a nebo teda tu sanitářku v lékárně, ale těch míst taky moc není. Dodělávám si ještě dálkové školu z jiného oboru, ale není to nic jistého, moc na to nespoléhám. Jako napsat do životopisu si teoreticky tu školu a korektury můžu, ale koho to oslní, že.
Viděla jsem plno takových těch účetních a administrativních kurzů, má to třeba smysl? Na druhou stranu, prostě vidím, že jsou zaměstnatelné i matky pěti dětí s rokem praxe před xy lety, tak si říkám, proč bych nemohla tu praxi prostě nasbírat až během procesu. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ještě mám v záloze asistentku pedagoga, poštu a nebo teda tu sanitářku v lékárně, ale těch míst taky moc není. Dodělávám si ještě dálkové školu z jiného oboru, ale není to nic jistého, moc na to nespoléhám. Jako napsat do životopisu si teoreticky tu školu a korektury můžu, ale koho to oslní, že.Viděla jsem plno takových těch účetních a administrativních kurzů, má to třeba smysl? Na druhou stranu, prostě vidím, že jsou zaměstnatelné i matky pěti dětí s rokem praxe před xy lety, tak si říkám, proč bych nemohla tu praxi prostě nasbírat až během procesu.
Jak už jsem ti psala, z kurzu bych se zaměřila na ty kancelářské aplikace. Nebo klidně i to účetnictví, ale jen doplňkově. A jinak to chce hlavně praxi, praxi, praxi. Klidně i z domu, dítě není překážkou. Založ si třeba nějaký malý e-shop, tam mas dost fakturaci a administrativy a práce v on-line prostředí a i to účetnictví si povedeš sama. Pak budeš mít nějaký vzorový projekt jako důkaz, ze jseš práceschopná i s dítětem. Sbirat zářezy v dalších a dalších školách je dle mého názoru celkem na nic, když jsi nikde nikdy pořádně nepracovala a nemáš zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ještě mám v záloze asistentku pedagoga, poštu a nebo teda tu sanitářku v lékárně, ale těch míst taky moc není. Dodělávám si ještě dálkové školu z jiného oboru, ale není to nic jistého, moc na to nespoléhám. Jako napsat do životopisu si teoreticky tu školu a korektury můžu, ale koho to oslní, že.Viděla jsem plno takových těch účetních a administrativních kurzů, má to třeba smysl? Na druhou stranu, prostě vidím, že jsou zaměstnatelné i matky pěti dětí s rokem praxe před xy lety, tak si říkám, proč bych nemohla tu praxi prostě nasbírat až během procesu.
Určitě můžeš sbírat praxi az během procesu. Jen musíš počítat s tím, že budeš pracovat na nižších pozicích než máš treba školu, samozřejmě i za méně peněz, musíš byt víc flexibilní atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš dělat cokoliv, pokud jsi šikovná, pracovitá, spolehlivá. Na zkušenostech až tak nezáleží…
Mám nejspíš podobný obor jako Ty, taky Bc. a práci jsem i v regionu s vysokou nezaměstnaností sehnala hned, dnes dělám i za velmi pěkné peníze. Pokud budeš ještě nějaký čas na mateřské, zkus nějaká online kurzy - dnes je obrovská poptávka po digitálním marketingu, než si budeš hledat plný úvazek, můžeš dělat nějaký copywriting, korektury a podobně, abys měla do životopisu aspoň něco. Jinak zkus určitě i lokální média, často někoho hledají - regionální Deník, MF, různé místní televize, rádia atd…
- Citovat
- Upravit
@Semtex píše:
Jak už jsem ti psala, z kurzu bych se zaměřila na ty kancelářské aplikace. Nebo klidně i to účetnictví, ale jen doplňkově. A jinak to chce hlavně praxi, praxi, praxi. Klidně i z domu, dítě není překážkou. Založ si třeba nějaký malý e-shop, tam mas dost fakturaci a administrativy a práce v on-line prostředí a i to účetnictví si povedeš sama. Pak budeš mít nějaký vzorový projekt jako důkaz, ze jseš práceschopná i s dítětem. Sbirat zářezy v dalších a dalších školách je dle mého názoru celkem na nic, když jsi nikde nikdy pořádně nepracovala a nemáš zkušenosti.
V rámci školy je ale většinou povinná praxe, kde pak může získat tu brigádu/práci… Samozřejmě nedělat školu jen pro školu, ale něco v čem vidí smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trochu tě podpořím. Záleží, jestli tu sklenici vidíš poloplnou, nebo poloprázdnou. Podle toho co jsi napsala poloprázdnou. Ale můžeš se na to dívat i jinak. Začínáš od nuly, takže je možné, že chvíli budeš zkoušet, hlavně se neboj a hlas se i na místa, na které si myslíš, že úlně nemáš. Podle výzkumů se ženy zdráhají poslat životopis, pokud nesplňují všechny podmínky. Muži se hlásí i pokud splňují jen 60% a vyplácí se jim to.
Další věc je ta výška. Možná obor, který nevyužiješ, ale něco jsi dokončila a to se počítá. Hlavně bakalář je brána k magistrovi, takže pokud nebudeš spokojená v práci, tak se můžeš dálkově překvalifikovat. Za dva roky to máš hotové. Můžeš se také mrknou na coursera.org, je to teda v angličtině, ale máš tam k dispozici hodně kurzů. Můžeš dělat některé i zdarma, nebo si připlatíš za certifikát.
Jestli chceš mít dobrou práci, tak tomu musíš jít naproti, ono se ti to vrátí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
V rámci školy je ale většinou povinná praxe, kde pak může získat tu brigádu/práci… Samozřejmě nedělat školu jen pro školu, ale něco v čem vidí smysl.
No, teoreticky. Třeba se ji postesti. Ale jinak bych řekla, ze se to do životopisu jako praxe moc nepočítá
školní praxe je většinou o tom, ze se jde někam podívat, jak se tam pracuje, a parkrat si to taky zkusí a napíše nějaký vystup.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj zakladatelko, to není konec světa, že nemáš praxi, uděláš si ji teď. Děti porostou a ty budeš mít víc prostoru na seberealizaci. Nepodléhej nízkému sebevědomí ![]()
Ve spoustě komerčních firem dnes není nezbytné VŠ vzdělání, ale jsou tam důležitější sociální dovednosti, schopnost se domluvit a hlavně učit se rychle nové věci.
Být tebou, sepsala bych si, jaké jsou tvé silné stránky a co tě baví. To ti poslouží k hlubšímu zamyšlení, ale taky jako podklad k motivačnímu dopisu, který je velmi důležitý, když se ucházíš o práci bez praxe.
Přes administrativní práci se časem můžeš seznámit s nějakým oborem do hloubky a posunout se na nějakou odbornější nebo exekutivní pozici. Takže určitě bych neházela flintu do žita ![]()
Jinak pokud jsi trochu techničtější typ, tak dnes je třeba v IT spousta kvalifikačních aktivit, některé se zaměřují na ženy ve tvé situaci (googli třeba Czechitas, Green fox academy).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex píše:
No, teoreticky. Třeba se ji postesti. Ale jinak bych řekla, ze se to do životopisu jako praxe moc nepočítáškolní praxe je většinou o tom, ze se jde někam podívat, jak se tam pracuje, a parkrat si to taky zkusí a napíše nějaký vystup.
mamka dělá na velkém úřadě - školní praxe je o tom, že holky tam dělají pomocné práce, které se pracovnicím dělat nechce, nebaví je - vyvazovat šanony, dělat štítky - zkoušet pracovat je fakt nenechají, než by je naučili program, tak za tu dobu si to udělají samy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
mamka dělá na velkém úřadě - školní praxe je o tom, že holky tam dělají pomocné práce, které se pracovnicím dělat nechce, nebaví je - vyvazovat šanony, dělat štítky - zkoušet pracovat je fakt nenechají, než by je naučili program, tak za tu dobu si to udělají samy
Tak já mám jinou zkušenost z velké zahraničí firmy. Ale je tedy pravda, že lidi na praxi si necháváme minimálně rok. A dělají mnohdy i odbornou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
Tak já mám jinou zkušenost z velké zahraničí firmy. Ale je tedy pravda, že lidi na praxi si necháváme minimálně rok. A dělají mnohdy i odbornou práci.
no tak to je ale asi jiná praxe, taky měli na rok - bylo to z nějakých programů Úřadu práce - a ti samozřejmě také dělali odbornou práci,
ale toto bývá školní praxe na týden až 3 týdny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
mamka dělá na velkém úřadě - školní praxe je o tom, že holky tam dělají pomocné práce, které se pracovnicím dělat nechce, nebaví je - vyvazovat šanony, dělat štítky - zkoušet pracovat je fakt nenechají, než by je naučili program, tak za tu dobu si to udělají samy
No však jo
Já co vím ze školství, tak chodíš na náslechy a občas si pro děti i něco připravíš a zkusis s nimi. Ale o nějakou významnou praci taky fakt nejde a mít vlastní třídu je úúúplně o něčem jiném, než udělat občas jednu nebo i několik hodin
![]()
a do životopisu bych to jako praxi fakt neuváděla, je to proste součást studia
leda by se jednalo o nějaký významný nebo naprůměrný počin přesahující hranice školních osnov, například ze by přeložila během studia sama celou publikaci. Tím bych se samosebou pochlubila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga no tohle taky byla praxe, ale u VS studentů. Ale rovnou u pohovoru jsme se s nimi bavili, že to chceme min na rok, to byla podmínka abysme je vůbec vzali. Samozřejmě záleží na firmě, jen jsem chtěla říct, že i přes školní praxi se může dostat k práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit