Nevím si rady s daňovým přiznáním.

15
29.8.23 13:55

Nevím si rady s daňovým přiznáním.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli je tu nějaká ochotná účetní, která by mi pomohla udělat daňové přiznání? Ještě nikdy jsem ho nedělal a absolutně tomu nerozumím. Ve škole tohle bohužel neučí. Vím, že je to opravdu hodně pozdě, ale lepší než nikdy, nějak jsem tomu do poslední doby nevěnoval pozornost 😞 Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
29.8.23 14:13

Lze najít dost daňových formulářů, které většinu počítají automaticky. Dokonce i finančák takové má a provede i kontrolu na nejčastější chyby. Ale proč zrovna v srpnu řešit daňovko?
Jinak účetní určitě většinou dokáže tohle pořešit, ale za nic neodpovídá. To pouze daňový poradce.
 https://www.financnisprava.cz/…ve-tiskopisy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35754
29.8.23 14:19

A co máš vše za příjmy?
Na mojedane.cz je online formulář který tě i navede co máš kde vyplnit a jsou k tomu i pokyny kam co napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.8.23 14:20

@Ivan PPZ Řeším to teď, protože jsem měl přiznání podat na začátku roku, ale neučinil jsem tak.. už tak tam budu mít určitě pokutu za to, že jsem to nedodal? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.8.23 14:21

@JancaS84 Příjem jen ze zaměstnání.. chce to teď po mě VZP a netuším, jak to funguje.. zkusím ten formulář, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35754
29.8.23 14:23
@Filip144 píše:
@JancaS84 Příjem jen ze zaměstnání.. chce to teď po mě VZP a netuším, jak to funguje.. zkusím ten formulář, děkuji.

K čemu to chce VZP? Pokud jsi měl příjem jen z jednoho zaměstnání celý rok a žádné další příjmy tak nemáš povinnost podávat daňové přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.8.23 14:28

@JancaS84 jen jedno zaměstnání jsem neměl.. v první části roku jsem pracoval na HPP pro DoDo Czech a v září jsem si našel nové zaměstnání, zase na HPP. Ale mezitím jsem si přivydělával jako kurýr u Woltu a to bylo na IČO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35754
29.8.23 14:39
@Filip144 píše:
@JancaS84 jen jedno zaměstnání jsem neměl.. v první části roku jsem pracoval na HPP pro DoDo Czech a v září jsem si našel nové zaměstnání, zase na HPP. Ale mezitím jsem si přivydělával jako kurýr u Woltu a to bylo na IČO

Aha, tak IČO není zaměstnání. To si měl mít dávno podané přiznání i přehledy na socku a zdravku. Jako klidně ti to zpracuji, ale za nějaky peníz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
29.8.23 14:40

@Filip144 Ty jsi byl OSVC a nevedel, ze mas podat danove priznani a prehledy? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.8.23 14:48

@JancaS84 S tím počítám, byl bych moc rád.. Kam mohu napsat? Třeba Facebook?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.8.23 14:50

@Me Mimmix věděl, jen jsem tomu nějak nevěnoval pozornost a neumím to.. moje blbost, že jsem si to nezjistil, vím o tom..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35754
29.8.23 14:56
@Filip144 píše:
@JancaS84 S tím počítám, byl bych moc rád.. Kam mohu napsat? Třeba Facebook?

Poslala jsem ti zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák