Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky,
prosím podělte se o vaše zkušenosti s kočárky, líbí se mi urban rider mutsy, jane, casuplay S4 nebo mura 4, ale hledám především praktičnost a nevím si rady.
Moje požadavky:
Váha ani skládní není problém, jezím všude autem.
Uvítám jak pozitivní, tak negativní zkušenosti. ![]()
ta asi ne ráda bych otočná kolečka
, nemaš náhodou zkušenost s x lander?
X-lander mají dvě kamarádky - jsou s ním moc spokojené, jediný problém je prý menší korbička a nejsem si úplně jistá tím košíkem dole. To byly právě důvody, pro chci Inglesinu.
Ale jinak si X-lander chválí
uvidíš, co napíšou ostatní holky ![]()
jak se vám ovláda mutsy urban rider? ja si na to nemohla zvyknout, chová se jako auto ![]()
moc se mi líbí x-lander a přijde mi, že oprtoti těm dražším má spoustu vychytávek, jdu najít rozměry korbiček ![]()
X-lander se mi taky líbí a konečně udělali otočnou sedačku, hurá ![]()
holky a kdo z vás se setkal s Kočárekem Red Castle Shop ´n Jogg II???? Má ho kamrádka mé kamarádky a je sním mooc spokojená, ale nikoho jiného neznám
111kajak píše:
jak se vám ovláda mutsy urban rider? ja si na to nemohla zvyknout, chová se jako auto
skvele, je to jen o zvyku ![]()
Tak jak si brouzdám netem narazila jsm na adepta number.1.Kočárek Bebe Confort High Trek co vy na to?
Zapoměla jsem Vám říct, že potřebuji kočárek hlavně do terénu, les, hory apod, občas nákupní domy - tam je to pak slalom mezi lidmi ![]()
skušela jsem ho v obchodě a měla jsme problém zatočit do vedlejší uličky
jinak vzledově je super.
a co sporták? není uzký? taky jsem se chtěla zeptat jestli ta stříška na sportáku není moc malá, nefouká ti na malou?
Kajaku
Já už jsm pověstná tím, že doporučím Mutsy Urbanrider. Na ovládání si zvykneš určitě. I moje 70letá tchýně se s tím naučila jezdit po jedné vycházce. Velikost korbičky bych neřešila. Většina kočárků, které jsi jmenovala, má korbičku relativně malou. Důležit+ější je, aby sporťák byl dostatečně kvalitní na to, abys tam mohla dát i hodně malé miminko. Ono se ti totiž podobně jako mě může stát, že čtyřměsíční miminko prostě v korběě nebude chtít jezdit a bude řvát pokaždé, když bude v kočárku vzhůru jen proto, že nevidí ven qa že už ho to v korbě nebaví. Přčesto, že mám větší dítko (v necelých 5 měsících má 7,3 kg) tak se do korby Mutsy se zimním fusakem Aesthetic a velikou kombinézkou vejde úplně v pohodě. A to jsem jednou ve velké zimě dala i dolní odendávací díl fusaku, protože mi přišlo, že mu už moc lezou ramínka a ručičky z fusaku.
Pokud jde o o statní značky, znám je docela dobře z doby, kdy jsem sama kočárek vybírala (máš asi stejný vkus
).
Jané Slalom - velmi tvrdý kočárek v podstatě neodpružený, pro mě to bylo nepřijatelné (chtěla jsem jezdit hodně po lese, což jistě s tímto kočárkem jde, ale myslím, že to nemůže být pohodlné pro dítě) - jo a les není zdaleka nejhorší terén, vůbec nejhorší jsou rozbité chodníky
Causalplay S4 - to bylů můj favorit, ale chtěla jsem otočnou sedačku a tu sice začala firma od roku 2010 dccělat, ale byla až směšně malá. Možná že letošní model už bude vychytanější, ale ročníék 2010 Casualplay Reverse neber ani za nic. Navíc dvoukolečko vepředu není asi ideální do většího sněhu, pozor na to,. Až napadne deset centimetrů a zase to nebudou schopni dva dny odstranit, byla bys nešťastná a nemohla ven ![]()
Maxi Cosi Mura - nádherný design, ale nepraktická. Sedačka u posrťáku je opravdu krásná, ale velmi nepraktická - tyčka mezi nožkama - muším mít originál fusak a nemůžeš použít kvaitnější neoriginál věci jako třeba Aesthetic fusak - samo pokud budeš chtít mít tyčku (můžeš ji i oddělat, ale s větším dítětem , myslím, že je dost potřeba
), opěrka u sporťáku je velmi krátká - dítě si nemá o co opřít hlavičku a boudička je dost nízká (nevíš, jak ti děco poroste, tak abys nemusela v roce kupovat něco jiného), boudička je dosti letní - velké díry, profukuje… Je to zkrátka italský kolčárek do teplíého počasí
X-Lander - velmi malá korbička a hlavně - nemá otočnou sportovní sedačku. Top byl pro mě jednoznačně důvod k vyřazení. Ale chápu, že některým maminkám to nevadí.
Mutsy Urbanrider - ideální do terénu a pro mě i do obchodů - opravdu mi nevadí, že se neotočím na pětníku. Nejezdím totiž na prochátzky do obchoďáků denně
Aretace vzadu vedle brzdy je skvělá věc - můžeš s ní pracovat (například když odtává sníh ale místy ještě je je to ideální) a ne jen jednou za týden podle počasí buď zaaretovat nebo odaretovat vepředu jednotlivá kolečka. Já bych asi na to obíhánní kočárku a aretování jednotlivých koleček kašlala a nejspíš by se mi to taky mohlo nevyplatit, jako kamarádce, které se na levnějším kočárku rozbilo to přední kolečko, protože ve sněhu nezaaretovala ![]()
Velká kola v klasickém uspořádání - opět do sněhu to oceníš - letos v těch přívalech jsem několik dní byla jediná matka s dítětem venku ![]()
Velký přídavný koš - to nemá žádný jiný kočárek - košík si z háčků sundáš, pověsíš přes ruku, nakoupíš si do něj, vyložíš zboží na pás a po namarkování rovnou ukládáš zpět do košíku (já nedávám ani do tašky), pak košík pověsíš pod kočárek a doma, vezmeš košík do kuchyně a pohodlně vyložíš nákup. Opravdu super věc! Také je samo obrovský a dostatčný na vše, co potřebuješ vozit včetně přebalování - takže hodně holek s Mutsy ani nekupuje žádné přebalovací tašky - zkrátka nejsou třeba. Přebalování si dáš do nějaké taštičky po dárkově balené drogiše a vozíš na dně košíku. ětrání v boudičce není - to je asi jediná nevýoda. Ale pro mě to nebyl problém, já měla dítě pře zimu. V létě se to asi hodně řeší tak, že se boudička otevře a použije slunečník.
madlo je velmi jedoduše a pohodlně odendavatelné - u ostatních vím snad jen že X-lander to má nějak velmi nepohodlné.
JO A JEŠTĚ JEDNA NEZANEDBATELNÁ VÝHODA URBANRIDERA ![]()
ZATÍMCO S OSTATNÍMI KOČÁRKY SE ZA MAMINKAMI CHLAPI MOC NEOTÁČEJÍ, TAK ZA MNOU, BYŤ NEJSEM MODELKA, KOUKAJÍ SKORO VŠICHNI, KDYŽ SI VŠIMNOU TOHO ZVLÁŠNÍHO SYSTÉMU NATÁČENÍ NÁPRAVY ![]()
Moc děkuji za super recenzi kočárku
jsem nadšená,
tak asi opět půjdu do obchodu trénovat jízdu
.
opravdu moc díky a pokud máš další poznatky sem s nimi ![]()