Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chci si pořídit kočárek phil a teds vibe, a zajímá mě jaký věkový rozdíl jste měly mezi dětmi a kočár jste využily.
Popřípadě když mi napíšete nějakou recenzi přímo na vibe budu ráda
díky všem
Ahoj. Kamarádka (hodně blízká) měla pro děti necelých 2,5 roku od sebe a starší tam moc dlouho dávat nemohla, páč ten mladší by tam byl moc stísněný - rád ležel ve vložné tašce na boku a když bylo starší dítě nad ním, už se tam malinký nevešel. Pak už se tam zase nevešlo to starší - byla mu malá ta sedačka vepředu/nahoře. Nevím teda jestli přímo vibe, ale dost brzy ho začala používat už jen pro mladšího. Je ale fakt, že má obě děti spíš nadprůměrné velké. Jinak je s ním ale spokojená.
Ja si myslim,ze vekovy rozdil dva roky,je uz dost na porizeni Phila.
Omlouvám se předem za vpád, zkušenost s Philem nemám. Ale zvažovala jsem. Budeme mít rozdíl 22m a došla jsem k závěru, že ne. Kluk už vcelku obstojně chodí teď, po okolí se pohybujeme bez kočáru. Do centra jezdím také bez kočáru a při únavě nosím v šátku. Během pár měsíců se to snad ještě zlepší. S novorozencem stejně nikam daleko jezdit nebudu, takové ty klasické procházky v kočárku syna stejně nebaví, raději běhá po hřišti, lese nebo třešňovce. Cesty do centra z počátku budu muset zvládnout s miminem v šátku (popřípadě staarším) plus monokočár nebo jet autem.
Nedovedu si představit dítě starší 3 měsíců, že bude dole v té noře u Phila spokojené.
mohla bych poprosit o odpovědi maminek které tento kočár mají??
děkuji
Ahoj, mam phil&teds Dash. Puvodne jsem chtela Vibe, ale uplne jsem ho zavrhla po prvnim vyzkouseni, protoze mi nesedi rukojet do ruky. Je plocha a nejde mi poradne chytnout. Jinak by mi byval vyhovoval. U Dash mi zase uplne nevyhovuje brzda, je na rukojeti a na zabrzdeni jsou potreba dve ruce, takze kdyz potrebuju zabrzdit a vedu starsi dite za ruku, tak ho nejdriv musim pustit. Deti mam od sebe 2r a 3m. Kocar pouzivam hlavne pro mimi, starsi chodi nebo jezdi na kolobezce. Ale stejne jsem za nej hodne vdecna v situacich, kdy se starsak vzteka nebo chce jit jinam, kdyz je unavenej, neni mu dobre, cil je na nej moc daleko, potrebuju nekam dojet rychle a mohla bych pokracovat. Take vyuzivam pri nakupech, deti jsou v kocare a nemusim nahanet po celem prostoru.
Celkove jsem s kocarem moc spokojena, je lehoucky, prakticky, snadno se ovlada jednou rukou. Lehce se z nej udela jednokocar (sportak). Mimi se tam zatim vejde v pohode, uvidime, co prinese budoucnost. Koupili jsme ho take pro to, ze planujeme jeste treti dite, takze ho obdobne za dva roky snad jeste vyuziju.
Já mám děti od sebe dva roky a kočár jsme využili jen prvních pár dní a pak už jsme si vystačili jen s boardem u kočárku a autem na větší vzdálenosti.
![]()
a když bych později kočár používala jen pro jednoho je možné sedačku polohovat, třeba na spaní??
Pro jedno dítě je to klasický sporťák po směru jízdy…
Existuje tu diskuze o tomto kočáru, zkus do ní nakouknout, je tam i plno fotek.
Ahoj Zuzko, my máme vibe pro kluky dva roky od sebe. My jsme ho využili hodně a dlouho a hrozně moc mi pomohl
Mám hodně živé děti a třeba nákup se starším za ruku a s kočárem byl pro mě neproveditelný. Tak jsem byla vděčná, že mohu oba usadit do kočáru. A ráda jsem také někam třeba dvě zastávky tramvají k doktorovi došla pěšky. Na skate si starší moc nezvyknul, kdyby musel chodit, tak bychom šli hrozně dlouho a tahat do tramvaje kočár s mimi a ještě starší děcko jsem se nikdy moc nenaučila. Takže my jsme ho využili hodně, ještě i loni, když bylo klukům 3,5 a 1,5, tak jsem je občas pro zrychlení chůze šoupla do kočáru oba. Ale určitě to chce vyzkoušet, jak se ti starší vejde na přídatné sedátko, naši kluci nejsou žádní obři.
ahoj,já jsem taky pořídila PaT.Druhé mimčo čekám na konci dubna.Vekový rozdíl budeme mít 21m.Syna bych nazvala nechodičem a jakmile vyjedu s kočárem odmítá chodit a hned se chce vézt.Bez kočárku dojde tak max na nákup a zpět už ho musim nest,Jelikož má 13kg tak se docela pronese:-).Sice je možné že za ty dva měsíce se ještě rozchodí(taky se mu líbí motorka ale jenom z konpe a nebo na rovince.-))ale i kdybych ho vozila jenom občas tak si to bez kočárku nedokážu představit jestli by jsme se vůbec někam dostali.-)
přečti si tu diskusi jak psala sunyside je tam myslim až moc informací.
![]()