Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mojemaličkost píše:
@Ijaa mam to ověřene na kamaradkách na sobe na jizvu po cisaři a samozřejme na dceři a všichni jsme v pořádku
Domácí konopne masti většinou obsahují THC. THC nezabiji, takze není důvod, proč by jste neměli byt v pořádku. Ja bych to ale na takhle male mimco asi nedala.
Jinak v tom Mostě, když už jsem se tam hádala že prostě ne, že se odbýt nenechám, tak doktorka zvýšeným hlasem řekla,,tak! když jste teda tak nespokojená! tak půjde dcera pod narkozu a udělají rektoskopii nebo kolonoskopii či co…a to mi přišlo, jako by nám to chtěla dát pořádně sežratt! Měla jsem v tu chvíli sto chutí ji utrhnou při nejmenším hlavu a prd. jí taky natrhnout, jak by se jí s tim NIC žilo. A ve finále jsem tam zapomněla kartičku malí, tak jsem se vrátila a ona že jí tam nemá a zabouchla
…v tu ránu se ve mě začala vařit krev, tak jsem čapla malou kabelku a ostatní věci a šla za tchýní do auta…doma jsem pak objednala novou zdr. kartičku. No prostě už je to moc..a já ztrácím trpělivost a jestli ještě jednou narazím na podobného doktora, tak na mě do smrti nezapomene
![]()
@čenečka92 píše:
@kolozubka mazechlavně, že to dobře dopadlo
![]()
Já když už mám úraz, tak je to vždy něco hodně humorného
Taky jsem si sedla na háček na háčkování a zabodla jsem si ho asi tak pět cm hluboko. No ale nemohla jsem sedět v autě, tak jsem jela v kleče, jeli jsem na pohotovost, tam nás poslali do Motola na chyrurgii, tam jsem chodila v čekárně sem tam, protože sedět jsem nemohla, tak mě nervní doktor řekl, ať se posadím, tak jsem dostala záchvat smíchu, tak si přečetl mojí zprávu z pohotovosti, omluvil se a řekl, ať si jdu lehnout na břichona to vyšetřovací lůžko.
No to je ale už strašně dávno. Ale Motol to vždy jistí.
Příspěvek upraven 31.10.13 v 12:48
@kolozubka Právě že nedělali ale používali jsme imazol a ten je na plísně a kvasinky ne?
no já nevím ![]()
@Sakuram Imazol NENÍ Fucidin, nebo fungicidin. Nepůsobí na tolik plísní a kvasinek. Ten Hema gel taky patří mezi všechno možné, co jste zkusili? ![]()
@berry4 fusidin ano ale ten hema gel ne ale myslím si, že když nepomohli tyhle všechny masti tak už nepomůže žádná, vkládám tedy naději do toho konopí ![]()
@Sakuram píše:
@kolozubka Právě že nedělali ale používali jsme imazol a ten je na plísně a kvasinky ne?no já nevím
Tak víš co, já nejsem odborník. Dcerka má atopák, chodíme do Motola na kožní. V létě se jí udělaly takový hrůzy na nohách, takže nejdřív se to pokoušela pediatra léčit, pak nás odeslala do Motola na kožní, tam dělala dr. na konžím stěry. Tím, že jsme to mazaly tou mastí od pediatry, tak nemohla udělat už plísně, ale udělala mikrob. infekci a měla tam masivně zlaťáka, tak jsem dostaly atb. Nakonec diagnostikovala dcerce další typ exému
Je to nějaká forma u dětí vzácná, tak si nás nechala primářka. Předtím jsme chodili do ordinace naproti. V tom Motole mají úplně jiný možnosti - mají laborky, vyšetřovací přístoje a tak. Myslím, že ani v krajských nemocnicích nemají tolik možností, ale nejsem odborník. Prostě je potřeba se dostat k nějakému doktorovi, který má Zájem. Jako jen zkoušet nějaké masti bez vyšetření mě osobně nesedí, ale je to častá praxe. Zkousíme tohle, třeba to zabere a když ne, tak to vyměníme a pak všude člověk čte, jak lidi plýtvají léky
Navíc jsou to svinstva a tak proč tělo zbytečně zatěžovat. ![]()
@Sakuram
no, já bych do ní tolik nadějí nevkládala. Taky ji používám, ale zas TAK všemocná není.
Tak zkus ten Hemagel, je tam psáno, že se používá na ragády.
Apropos -ono taky záleží na tom, jak dlouho ty masti používáš. Jestli 2-3 dny a nic, tak je to k ničemu.
Každopádně- na řitˇvelice pomáhají koupele z dubové kůry. To je základ.
Pak ještě doplnit léčbu vhodnou mastí, co nejvíc větrat, nechat bez plín, jinak se to bude dělat pořád dokola.
Už si ty názvy nepamatuji ani, ale bylo toho opravdu hodně, masti na obnovu epitelových buněk..tkání atp a nic žádné zlepšení a hlavně se na to vzduch nedostane i když je bez plíny, protože je to prostě na blbém místě..má ty půlečky přitisklé u sebe
@berry4 to je jasné že tak 3 týdny minimálně jednu mast…zkusím k. mast nebo ještě dubovou kůru nebo hemagel a pak motol a ještě před tím vším si vydupu stěry…a hotovo nevzdáme se
Podle mě je prostě základ diagnostika, pak můžeš mazat. Protože ty masti opravdu působí až po nějaké době. My jsme třeba mazaly v létě prá dní nějakou kombinaci, pak jsme to dostaly změněné a v lázních nám doktorka zase nacpala ATB a ještě mi sestra tvrdila, že to ATB nejsou, pak jsem se po asi týdnu koukla na příbalák a jasně, že to jsou ATB, tak jsem to malé vysadila a za 14 dní doktorku sprdla, že by nám to nechala mazat klidně tři týdny.
Na plíseň jsme měly Batrafen. Fucidin jsou ATB, ten jsem mazaly v lázních. ![]()
@kolozubka No ten motol je moje poslední naděje..nebo i bulovka?
@Sakuram píše:
@berry4 A co imazol není? imazol je na plísně a kvasinky
@kolozubka Třeba za pár let vynaleznou počítač, který určí přesnou diagnozu, jako u auta
A doktoři nebudou mít co žrát
a takovým by to patřilo, ale zase chudáci poctiví doktoři kteří se snaží opravdu pomáhat