Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ráda bych se zeptala na názor/zkušenosti ohledně elektrických deček. Kvůli vývoji musíme cvičit s dcerkou, prý hlavně když bude nahatá, max. s plínou. Běžně ji dávám oblečenou na zem na puzzle, nemáme moc teplo (parkety) - nechci mít malou svlečenou na zemi jen tak, už začíná být dost zima a jinde nemám místo.. tak mě napadlo dát pod puzzle nějakou vyhřívanou dečku.. máte s tím někdo zkušenost nebo jak jste to řešili? Našla jsem nějaké na netu, ale samozřejmě chci, aby to bylo hlavně bezpečné..
K tomuto ucelu je nejlepsi umistit do blizkosti neco takoveho: http://teplovzdusne-ventilatory.heureka.cz/aeg-hs-203-t/ My to pouzivame, kdyz potrebujem rychle vyhrat koupelnu, nebo kdyz jsme nekde mimo domov a je tam kosa ![]()
@kittysha my jsme cvicili na kuchynske lince na vyriznutem kusu karimatky, na to jeste plena, protoze pri cviceni mu dobre slo curani.
Nevim, o jak starem diteti mluvis.
Kdyz byl vetsi - presli jsme na podlahu, ale to uz kladl takovy odpor, ze jsme rychle skoncili.
Jinak na podlaze se mi cvicilo hodne spatne.
@michee a fakt to takhle stačí:-)? že bude na zemi a bude na ni foukat?
@AniNevim dceři je teď 5.měsíců, na kuch. linku určo ne, i stůl máme malý, takže jedině zem a je fakt, že z toho ohýbání mám záda v pr.., ale co se dá dělat.. říkala jsem si, že bych ji tam třeba na chvíli nechala i samotnou, přeci jen bez plíny se líp hýbe, ale přijde mi, že u té země je průvan:-(
@kittysha jasne, a ne uvazujete o koupi koberce? Treba jen obdelniku, vyssi chlup? Ona az se bude batolit, bude porad na zemi. Synovi uz je skoro 27 mesicu, ale i tak je prakticky porad na zemi. Proste si ke vsemu sedne a neresi, jestli je na studenem line bez slipu a ponozek. Lino mame jen v kuchyni, zbytek koberce a momentalne jsem moc rada, ze jsem nenaplnila sve sny o plovoucce a dlazbe.
Jinak to co radi @michee bude urcite dostatecne jako provizorium ![]()
@AniNevim je mi jasné, že až bude větší, tak mi nevydrží na žádné podložce:-)) teď mi jde o to, že má cvičit nahatá nebo v plíně, tak zkouším vymyslet jak to u země zahřát:-) dečka je podle mě dobrá v tom, že mi zahřeje tu určitou plochu, na kterou malou položím, že by ji mohlo být teplo zespodu.. u toho ventilátoru mám pocit spíš zahřívám celou místnost, to nepotřebuju..
Jen nemám zkušenost, jestli to fakt takhle může fungovat a není to úplně blbost, aby to fungovalo a bylo bezpečné:-) - dečka pod puzzlem…
@kittysha nevim no, jak dlouho cvicite? My jsme u toho byli oba zpoceni, ja i maly… Takze me prijdou puzzle akorat. Hod na to jeste nejakou neklouzavou deku nebo utesni dvere vchodove a balkonove, aby tolik netahlo po zemi… Ja bych se bala dat el. deku pod cvicici podlozku - nevim jak by ty zahrivaci clanky reagovaly na opirani se koleny, miminem apod. Pokud mluvime o Vojtovce, ne o cviceni nozkama na prdy ![]()
@kittysha myslim, ze to bude fungovat, podle me je to lepsi jak jednoucelova decka, samosebou, ze je lepsi cvicit v mensi mistnosti a tu si ventilatorkem vyhrat na pozadovanou teplotu a pak max dle moznosti pustit, ale neni nutne aby to na miminko foukalo behem cviceni.