Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj abych to trošku vysvětlila, tak jsem měla komplikovanější porod, byla jsem 36 hodin bez plod. Vody, rodila jsem ve 41 tt a koblížek, kdyz se narodil, tak musel do inkubátoru se ohřát a měl pupeční šňůru omotanou kolem krku… Díky těmto aspektům chytnul infekci, načež skončil na dětské JIP, hodnoty se po tydnu vrátili do normálu a my šli konečně domu… Akorát musíme absolvovat vyšetření mozku, na ktere se chystáme dnes… Máte s tím někdo zkušenosti? Jak to probíhá a kdyz vás tam poslali, tak jaký důvod k tomu předcházel? Jsem z toho nervózní… Děkuji
Ahoj, syn byl zase předčasně. Takže jsme si tím také prošli. U nás dělali utz již na oddělení kde ležel. My měli nález na mozku. Takže pak jsme šli na kontrolu v osmi měsících, tam už vše bylo v normě. Měl krvácení do mozku, u komplikovanějších porodů se to stává. Kdyby mi to tenkrát neřekli na rhb, že tam něco má tak doktoři by mi ani neřekli, že na tom byl.
Každopádně, je to utz přes fontanelu. Vyšetření nebolí a je hotovo během chvíle. Snad jsem trochu pomohla.
Ahoj, my na tom byli taky. Malý narozený na termín, ale vexem, tak měl poporodní nádor a krvácení do mozku (šlo to vidět přes očička, uplně krvavé). Vyšetření ok, nic se nenašlo, samo se vstřebalo. Dělají ho pro jistotu. Nemusíte se bát. Držím pěsti ![]()
Ničeho se neboj, budeš si malého držet v náručí a doktor mu přes fontanelu udělá utz - podobným udělátkem, jako jsi měla utz v těhotenství, jen menším. Je to během chvíle hotovo.
Dcera se narodila předčasně, tak jsme absolvovaly už všemožná vyšetření, vždycky z toho má hrůzu a pak je to do pohody ![]()
@EvaG @admenL @Etcetera78 za chvilku vyrážíme moc děkuju., to víte máme strach aby to bylo vse ok…
@Marion84 při komplikovanějších porodech se to dělá preventivně. Držím pěsti ať je vše ok.
Ahoj, malý byl narozený předčasně, pár dní na JIP v inkubátoru a ultrazvuk mu dělali rovnou tam. Držím palce, určitě bude vše v pořádku
.
My jsme byli na utz mozku, malýmu teda byly už asi 2 měsíce, bylo to kvůli občasnému promodrávání v obličeji, prostě pro jistotu ho chtěli zkouknout. Bylo to úplně v pohodě, držela jsem ho v náručí a přejedou mu párkrát přes fontanelu a je to, buď v klidu, držím palce
![]()
To je úplně pohodové vyšetření, vůbec se toho neboj ![]()
Já syna jen držela v náručí, dali mu na hlavičku ten gel, chvilku pojezdily sondičkou a bylo hotovo ![]()
U nás byl důvodem klešťový porod a na vyšetření jsme byli, když mu bylo deset dní.
@Marion84 píše:
Ahoj je to všechno v pořádku…
To je dobře.
Tak už si budete snad už jen užívat bez lékařů.