Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chtěla jsem se zeptat máme měsíční miminko a papame nutrilon ale malá se strašně trápí a tlačí jak o život a fakt hodně a často ale přitom stolici má ridkou a prší taky dostatečně. Teď jsem začala ještě dávat antibiotika. A ráda bych přešla na sunar komplex co myslíte??? Díky za nazory
Antibiotika?
Myslíš spíš probiotika ne? Po nutrilonu má problém docela dost dětí, mlíko bych zkusila změnit. Ale nečekej že se změna objeví hned, než si malá na nový mlíko zvykne může to trvat i 14 dní. Tak abys po pár dnech nezkoušela hned další ![]()
@Makuska Ahoj, naše malá nebyla vůbec kojená kvůli mému zdr. stavu, Nutrilon který dostávala v porodnici jí strašně zalepil - došlo až na rektální trubičku.. Doma jsme začli dávat Sunar Nutradefense (neobsahuje uhličitany, který ještě víc nadýmaj) a malá je po něm spokojená.. Dětská sestra v porodnici doporučila přidávat fenyklový čaj, protože na UM potřebujou i další tekutiny navíc.. Tak pokud vůbec nekojíš, kup si v DM od Alnatury čajík, Fenykl, Anýz, kmín a přidávej.. Jinak univerzální UM není, je třeba vyzkoušet, co kterému miminku vyhovuje ![]()
@petrul jojo probiotika psala jsem to v mobilu a samo se to opravuje ![]()
A jinak čajík taky dávám spíš mě udivuje jak tlačí a přitom prdí a stolice je řidší takž zácpu nemá
@Makuska Tak měsíční má s prdíky problém všeobecně. Zkus jí dávat teplé na bříško, masírovat olejem, cvičit nožičkami, ještě je nějaká (prý zelená) mast na bříško, ale já ji nepoužívala, takže nevím.
@Makuska U nás pomohlo dávat víc vody. Ještě teď ji dávám o 10 ml víc vody oproti určené dávce.
Dcera byla od narození do 3 měcíců na Nutrilonu Comfort a největší spokojenost, pak jsme přešli na normální Nutrilon. Koliky dceru totiž už přešly a přece jen je ten Comfort celkem drahý. Po Sunaru šílená zácpa, po Hami ublinkávání.
Ahoj. Mám asi stejný problém. Malý je týden na nutrilonu 1 (v úterý mu bude 7 týdnů). Předtím kakal i několikrát denně, ale předevčírem jen dvakrát, včera ráno jednou a od té doby nic.
Zatím se mi teda nezdá, že by ho to nějak trápilo. Dávám mu i trochu feniklového čajíku + včera 5 kapek espumisanu a dnes 10 kapek. Jenže zatím nic kromě pár prdů.
Dá se kromě masírování, nahřívání bříška a cvičení s nožičkama dělat něco jiného abych ho rozpohybovala?
@Ksanda05 My máme podobný problém, užíváme Nutrilon od prvního měsíce, kakal i několikrát za den. Poslední měsíc, ale kaká jednou za týden a to je vždy salva, taky jsem z toho měla strach, ale prý je to normální, prý všechno stráví, proto nemusí každý den kakat. A když se jednou za týden pořádně vykaká, tak pak nemá, co by kakal další den. Dáváme také probiotické kapičky. Espumisan je na prdíky, my máme Sab Simplex, ale moc ho nedáváme, malý prdí hezky sám. Pokud malý neřve, že ho bolí bříško, tak je to OK. Nám taky malý nebrečí. Kdyby tě to nějak víc trápilo, tak se zeptej doktorky, ale mělo by to být normální. ![]()
@Vandulle
No tak dnes ráno nám tu salvu předvedl.
Já s ním zítra k doktorovi jdu tak se s ním poradím. Jen se ještě zeptám. Jaké si dávala dávky? Na nutrilonu je napsáno 133ml 5× denně. Mám se toho držet? Není to málo? ![]()
@Ksanda05 tak jak jsi dopadla u doktora? Já kojím a Nutrilonem dokrmuji. Momentálně vážíme necelých 6 kilo, tabulkou na Nutrilonu se neřídím. Protože něco vypije z prsou a pak mu dávám 90 a tu jak kdy vypije celou. Pokud jen dáváte Nutrilon, tak mu dej, kolik si řekne, plus mínus dle tabulky ![]()
Tak to je docela zajímavé.. syn byl na nutrilonu od 9 měsíců a vše ok. malá ho nechtěla, tak jsme začali kolem 8. měsíce sunarem a po něm právě dost zácpa. pak se mi povedlo ji naučit na nutrilon a po něm ok. asi vyzkoušet - každému sedne něco jiného…
@Vandulle
Dopadli jsme tak, že máme dávat šest dávek denně a pokud mu vyhovuje 130ml tak pokračovat, ale můžeme i přidat. Jen musíme dodržovat odměrky. Kakání je takhle normální přesně jak si psala.
Já už z prsa dávám jen někdy, protože mám mléka čím dál míň. V podstatě mu mám co dát jen tak jednou denně a malej se u toho dost trápí. ![]()