MMR - jaká je šance, že dítě chytne nemoc?

Lo
6285
25.10.13 20:14

MMR- jaká je šance, že dítě chytne nemoc?

Ahoj, vím, že je tu pár osob, které očkování rozumí. Ty prosím o informace. Jelikož já chci odložit určitě očkování MMR, i v mém okolí na to děti špatně reagovaly + jsem něco četla. Syn má Hexu + Synflorix, který jsem taky nehcala naočkovat jinak, než je to běžné.
Očkování MMR je od 15. měsíce. Já ho chci očkovat minimálně ve 24 měsících. Opravdu se bojím reakce.
Nicméně se i bojím, že tím, že syna nenaočkoju „včas“, nějakou tu nemoc chytne kvůli tomu, že není naočkovaný a pak bych si to vyčítala :(
Jak to vidíte vy? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
25.10.13 20:15

@Lo nebála bych se. Můj kluk měl všechny očkování posunutá o 7 m a naprosto v pohodě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
25.10.13 20:17

Šance je minimální. Já bych byla ráda, prodělaná nemoc znamená doživotní imunitu, tu ti očkování nikdy nezaručí. Malá byla taky až skoro ve dvou. Řekla bych, že teď už jsou matky víc informované a hodně odkládají právě k tomu druhému roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
25.10.13 20:18

Očkovala jsem dcerku téměř v 25 měsících. I tak reakce byla, týden zvýšená teplota, velký jedlík všeho nejedla vůbec, jen pila. A byla hodně, ale hodně nevrlá. Do toho chytla rýmu a kašel… Jsem ráda, že jsem s ní nešla dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
25.10.13 20:19

Ja chci davat mmr jeste pozdeji a naopak si rikam, ze kdyby to mala prodelala bude mit dozivotni imunitu a zadne ockovani se konat nebude. Ale tak ja to planuji tak v deseti letech, i kdyz zatim studuji potrebne info

• Citovat
  • Upravit
25.10.13 20:20

Taky jdu s malým až ve dvou letech. Doktorka s tím nemá problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
25.10.13 20:20

@zrzana2 Já bych zas chtěla v 10-ti přeočkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21725
25.10.13 20:21

Taky bych se toho az tak nebala. Syna jsem nechala kvůli alergii ockovat az ve 2 letech. Nechytil nic a to chodil od roku do jeslí a jezdime dost MHD. Druhou dávku dostane asi na jaře. To mu bude 3,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
25.10.13 20:37

@Lo zrovna příušnice se u nás v okolí (Vysočina) zrovna dost vyskytují - děti kolem šestnáctého roku a výš- upozornila mě na to Dr. a měl je i můj kamarád (30 let)…takže určitá možnost tu je… ale pokud by to chytil, tak má doživotní imunitu, jak už někdo psal výše. Já i sourozenci jsme prodělali příušnice jako malé děti a průběh byl OK.

(očkování mám u syna taky odložené)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.13 20:38

Dcerka 4,5 roku zatím není očkovaná. Mám větší strach z toho očkování, než z těch nemocí. Z těch nemocí mohou být nebezpečné spalničky, ale u zdravého, dobře živeného jedince by i ty nemly být rizikové. Zarděnky jsou nebezpečné pro plod v těhotenství. Kde mám jistotu, jak dlouho a zda vůbec je očkování účinné. Taky jsem četla, že je teď víc případů u očkovaných dětí kolem 15 roku, což mi přijde taky děsný. Tyhle všechny nemoci jsem já prodělala v dětském věku a mám doživotní imunitu. To očkování mi přijde hodně nebezpečné, co jsem tak přečetla na netu informace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.13 20:39

Ten výskyt kolem 15. roku věku se týkal příušnic, jak píše výše roomci.

• Citovat
  • Upravit
12743
25.10.13 20:43

@Lo tady je celková statistika infekčních nemocí. za minulý rok pro příklad bylo hlášeno 7 výskytů zarděnek, 22 případů spalniček a 3902 případů příušnic. takže sama vidíš, že pravděpodobnost nakažení je velmi malá

http://www.szu.cz/…12-absolutne?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
25.10.13 21:00

@Lo nákazy bych se nebála. Taky jsem očkovala ve 26 měsících a u druhého budu asi ještě později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7746
25.10.13 21:07

Zarděnek a příušnic bych se nebála. I kdyby je chytl, není to žádná tragédie. Spalničky by byly horší, ale ten výskyt je hodně malý, takže klid. Taky máme tohle očkování odložené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
25.10.13 21:47

Ahoj,
tak zrovna dneska jsem byla s dcerkou (18m) u pediatra na poslední dávce Hexy. MMR se snažím neustále odkládat. Dnes se mě opět ptal, kdy jí hodlám tedy očkovat. Tak jsem mu odpověděla, že až po druhém roce. Na to konto na mě vytasil papír, abych mu to podepsala.
Začal mi vyprávět o tom, jak chudáky doktory ženou před soud a zavírají do vězení kvůli tomu, že dítě dostane jednu z nemocí na kterou je určena MMR vakcína. Mluvil se mnou jak s debilem. Načež jsem mu vysvětlila, že jsem četla vyhlášku ohledně očkování a že nepředpokládám, že by ho zavřeli do vězení kvůli tomu, že dítě dostane spalničky a že horní hranice očkování není stanovena. Pak cosi blekotal o tom, že vystavuji své dítě pomalu smrtelnému nebezpečí.
Papír jsem mu samozřejmě podepsala - moje dítě, moje zodpovědnost. Taky jste musely něco podepisovat? Ptám se jen tak ze zvědavosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí