Mycomax a kojenec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16186
23.10.13 17:00

mycomax a kojenec

Dámy, mám dotaz. Doktorka mi pro syna (6m) předepsala Mycomax kapky - objevil se u něj ekzém, nijak hrozná forma, spíš na pár místech suchá kůže, někde trošku víc. Je to jeho pediatrička, doteď jsem o jejím úsudku nepochybovala, ale včera, když jsem léky šla vybrat, tak na mě lékárnice hleděla jak na vola… 8o Prý se to používá u dospělých na plísně, mykózy atd. O ničem takovém v poradně řeč nebyla.
Doktorka nám doporučila ještě Vitellu krém, což je v pohodě. Ale ten Mycomax pro mimino a na ekzém… nemáte některá podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
23.10.13 17:10

A už jsi mu to předtím něčím mazala? Protože jestli je to jen v mírné formě, zkoušela bych zatím jen promazávat co nejmastnějším krémem (to je možná ta Vitella). Co říká příbalový leták?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.10.13 20:39

@AliTad mazala jsem excipialem, ale tím ho mažu i normálně :nevim: ten exzém se objevil cca před 10 dny, nejdříve jsem myslela, že je to z prášku (omylem jsem vyprala malého věci v arielu…). Ale nemizelo to, takže včera, když jsme byli na poradně, tak jsem to ukázala doktorce.
Příbalový letáček nemám protože na receptu byly 2 kapky - Mycomax a ještě něco, co se nám s tou lékárnicí nepodařilo rozluštit. Takže jsem recept vzala s tím, že dnes mudr. zavolám, zjistím co to bylo (a zrovna se zeptám na ten Mycomax) a přítel to večer vybere. Jenže u mudry nikdo nebral :nevim:
Dnes jsem ho vykoupala v ovesné koupeli a natřela Vitellou, sušší místa Vitellou se zinkem :nevim: Uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
23.10.13 21:08

@neila Synovi se asi před měsícem udělal na obličeji fakt děsný ekzém (na bradě a na tváři) asi jak furt slintá a blije a navíc se dost ochladilo. Mazala jsem to vším možným (když se to objevilo, byli jsme zrovna na 8měs. prohlídce, měl to jen trochu, tak dr. řekla zkusit Bepanthen), zhoršovalo se to, ke konci vypadal fakt příšerně. Trochu se to spravilo po Excipialu a pak jsem doma vytáhla nějaký děsně mastný přírodní krém, co mi dala kamarádka ještě na staršího (oddělala mi do kelímku, takže nevím značku) a do 24 hodin to bylo skoro pryč! Poptám se jí, co je to zač. A na plavání chodím s maminkou, které prý dr. doporučila používat obyčejnou Indulonu… Prostě to pořádně promazat.
A ten Mycomax, to se jako užívá orálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.10.13 21:49

@AliTad jj, urcite. Rikala, ze do mleka 2kapky. No uvidim jak zareaguje na tu Vitellu a mozna ho maznu indulonou. Ale budes hodna, kdyz se zeptas co to bylo za kremik od te kamaradky. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
23.10.13 21:55

Pokud to není klasický ekzém, ale plíseň, která je u malých dětí dost častá, tak je ta léčba OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
24.10.13 06:46

@Elke o plisni ale nepadlo ani slovo… dnes ji zavolam. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
24.10.13 17:31

@Elke jé promiň, myslela jsem s tou kamarádkou @AliTad :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie