Extrémně blinkací miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
239
21.10.13 15:54

Extrémně blicí miminko

Mám 5,5 měsíčního syna, který už od narození nadměrně blinká, doteď jsem plně kojila, těšila jsem se, že se to s příkrmama zlepší, ale je to pořád stejný, je pravda, že i po příkrmu dokojuju. Jak se teď začal více přetáčet na břicho, tak je to peklo, protože je věčně poblitý, není to ublinknutí, ale někdy je to pěkná nálož, blindí několikrát za tu dobu než je další kojení, takže i klidně dvě hodiny po jídle. Už jsem z toho zoufalá, nejen to věčné převlíkání a hlídání, aby se v tom nevyválel, ale také si říkám, jestli to je „normální“. Několikrát jsem to řešila s dětskou dr. a podle ní se doteď, když byl jen kojený, jen přecpával. Příbírá krásně (porodní váha 3250 g, nyní má přes 7kg), tak prý to reflux být nemůže (ale já jsem četla, že přibírat můžou i děti s refluxem?). Co s tím dál, tlačit na dr. ať nás vyšle na nějaké vyšetření, nebo se tím nezaobírat a věřit že to přejde? ale kdy? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
21.10.13 16:02

Synovi je 9 měsíců a pořád blije jak Amina. Naopak bych řekla že s tím, jak se víc a víc hýbe, trochu se to zhoršuje. Když se začal přetáčet na břicho, bylo to fakt peklo - prostě si ho zmáčknul a už to jelo… Prospívá výborně a jeho to blití nijak neobtěžuje. Jen my asi budeme muset vyměnit koberce. :mrgreen: Starší taky blil i hodně dlouho po zavedení příkrmů a postupně to přestalo. Tak od roka neblije. Neblil teda tak jako ten mladší, ale zmizelo to a tak se ani teď nijak neznepokojuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.10.13 16:41

Naše druhorozená je také věčně zblitá, večer jsme obě dvě voňavé :andel: :mrgreen: A nejhorší je, když je nakojená a já ji dávám do šátku, to mi to teče mezi prsa, tak vytírám, pak otočí hlavu, poblije jednu stranu, pak druhou a můžeme jít. Pokud to hodí na zem, přiběhne čubina a olíže.
Starší zase pořád srajdil, po každém kojení, takže také žádná hitparáda, ale je fakt, že ten odér z blinkání je hrozný.
Jinak přibírá parádně, takže to nemá cenu řešit, jednou to přejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10489
21.10.13 16:50

Tak jestli nemá jiné potíže, tak to neřeš. U nás to samé. Příkrmy pomohly až když snědl plnou dávku, tj. cca 200g, dokud se dopíjel, tak blil hodně i příkrmy. Teď už příkrmy jen ublinkává. Příkrmy máme stejně ale jen 2× denně, takže se zbytkem dne stejně problije. Teď se začíná plazit a to je teprv sranda. Co 5 min. chodím a utírám loužičky, pokud to ovšem nestačí vytřít sám :twisted: Jinak my máme ještě lék na pálení žáhy, ale pokud ti nepláče, tak ho asi žáha nepálí. Mléko zahušťujem Nutritonem, trochu to pomáhá a na doporučení na gastru příkrm má 2× zeleninu (1× místo ovoce, to blinkají víc, protože je kyselejší), to taky pomáhá. Ještě můžeš zkusit po kojení Gastrotuss sirup, nám teda nepomohl vůbec, ale někomu zas jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aliceh82
21.10.13 17:00

Dcera to samé skončilo to s nutrilom, syn to samé teď už jsme nemohla věčné převlíkání atd kojení jsme utla a najela na nutrilon u něho nepomohlo ani toto až nakonec nutrilon AR, každopádně až po zjišťování jsme teď přišla, že existuje nutrilon pro kojené děti, které nadměrně blinkají… mrkněte na jejich stránky nevím jak to funguje kojená už rozjet nešlo, tak jsme to už neřešila. p. s.jinak s refluxem jak to je nevím, malý má 6 měsíců 9 kg a doktorka ho bere za zdravého i když příkrmy občas vyblinká… každopádně říkala nedopíjet mlíkem a ze začátku nedokojovat

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
21.10.13 17:10

Malou to přešlo snad až kolem roka.. Ale je fakt, že se hodně kojila, normální jídlo mi nikdy neblila, ale mlíko to pořád..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
21.10.13 19:08

Jeee, my jsme take meli poblijona :mrgreen: Myslim kolem 3/4 roku uz to bylo o. k. Jeste ted si vzpominam na to jaky to byl teror - narozen v rijnu, takze pak na zimu oblect tricet vrstev sebe i jeho a mezi dverma nas poblil, ze jsem se to vzdala a ven nesla 8) Nekam jet a autem a dat ho do autosedacky, to jsme museli vypocitavat kdy bude kojeni a kdy bude jakz takz vytravene, ale zase ne uplne hladovy.
Jsem rada ze uz je to za nami. Musela jsem si ostrihat vlasy na kratke mikado a prevlekat se nekolikrat denne. Soucitim s tebou a ver, ze bude brzo lepe. Pak budes vzpominat na vesele zazitky :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
21.10.13 19:18

Ahoj, já měla obdobnej problém už u dcerky, ale ta blindila jen po kojení, když jsme najely na příkrmy, tak se to postupně upravilo, měla slabej ten svěrač na žaludku a dlouho trvalo než jí dostatečně zesílil (takže vlastně reflux)
dobře přibývala, přejídala se a doktorka řekla, že to není potřeba řešit
ted u kluka je to ještě horší, ale právě protože přibývá dobře, tak to opět doktorka neřeší a vyčkáme až na příkrmy, jestli to přejde
ted bych to já u malýho ani řešit nechtěla, podle mě má čas, aby mu ten svěrač zesílil, ale kdyby to přetrvávalo i po půl roce a pořád ve stejné míře, tak bych už na doktorku tlačila
jen tě chci upozornit, že řešení je operační u tohoto problému, ale může se jednat i o jiný problém
blinká i kdybys po příkrmu nedokojila?
ale myslím, že to přejde, u malé to taky přešlo
i když chápu jak je to nepříjemné, já pořád jen peru, svoje i jeho oblečení
ráno ho převlíknu a než mu dám plínku pod krk, tak je zablitej a můžu začít znovu
u malé jsem používala bryndáky, ty by mi tedka u malýho nestačily, tak používáme plínky a doufám, že nás to za chvilku přejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2627
21.10.13 23:11

A zkusili jste gatrotuss? Ten nám hodně pomohl, dává se po jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
22.10.13 16:12

Nam nepomohl, poslala jsem ho jine mamince a te take nepomohl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
23.10.13 15:12

Gastotuss nám také vůbec nepomohl 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
23.10.13 15:14

Dneska jsem poprvé zkusila po příkmu nedokojit, protože snědl téměř celou skleničku, ale blil stejně, akorát jen hustější oranžovou šťávu :( dala jsem mu pak po lžižkách heřmánkový čaj (máme ještě problémy s kakáním) a pořád jsem musela utírat, hrůza!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
25.10.13 08:29

@Caleb82 : Ráda bych tě uklidnila. Malej taky blil, že jsem nestačila prát bryndáky. Otáčení tomu nepomohlo, příkrmy jen trošku. Vyřešil to čas. Od cca 7M se to začalo postupně zlepšovat a od cca 9M už opravdu jen vyjímečně ublinkne. Jícnový svěrač uzrává postupně až do 1 roku. Máte ještě čas. Vydrž a nedramatizuj. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
21.5.16 07:09

Holky, ono už to tady padlo, ale mě asi trefí. Náš malý (příští týden 7 m) taky strašná grcka.Od narození tak byl, kojila jsem cca 6 týdnů, přešli jsme na Sunar, vyzkoušeli Gastrotuss a Nutriton, nic nepomáhalo. Pak nám dr. doporučila Nutrilon AR a světe div se, ublinkl sem tam, jedno bodýčko vydrželo celý den, někdy i dva. Super. Jenže přes asi měsícem dostal malý průjmy, sem tam zelené, dr. usoudila že se jedná o ABKM a máme Nutrilon alergy care a malý opět blije jak šakal, klidně i 3 hod. po jídle. Už ho dokrmuju, (dopol. i odpol. svačinka a oběd), ale on po každém jídle vyžaduje flašku, vždycky alespoň 30 ml vypije a pak šavlí jak o závod, a to se nijak extra nehýbe. Už jsem z toho zoufalá, má 3 - 5 bodýček na den, furt ho balím do pleny, to taky zblité, no a v neposlední řadě ohodí samozřejmě i mě. Kamkoli jdeme, táhnu s sebou tašku s jeho i mýma věcma, protože blije jedno jakou dobu po krmení…i když si ho chce někdo pochovat, musím upozorňovat, že blije jak amina. Už mě z toho jebe :zed: Navíc na ABKM nemá žádné testy, jen dr. usoudila, že to tak je. Můžu si s ním zajít na nějaké vyšetř. sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
21.5.16 07:51

@Ale85 :hug: nemuzes, abkm je se v tomhle veku urcuje prave klinicky, podle prujmu, hlenu, krve ve stolici atd…kazdopadne nejsem si ted uplne jista, ale myslim ze by mel jit koupit nutrilon a dat do mlika. Event vlastne prckovi uz je 7m koupila bych pro jistotu sinlac kasi a zahustovala mliko tim. Ja zahustovala kasi jeste snad v 14m :roll: to uz teda pro jistotu ;) kdyby cokolov napis :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí