Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky.
mám prosbu. Máme 6ti měsíční holčičku a zlobí nás s jídlem. Od narození je na UM a od 4 měsíce dáváme příkrmy. Poslední dobou vypije strašně málo mlíčka. Ráno tak 120 ml, k svačině má jogurt + 60 ml mlíčko, k obědu zeleninové pyré 100g a k tomu už mlíčko nechce, ke svačině přesnídávka 100g, k tomu si mlíčko vezme jen někdy a to tak 60ml a k věčeři mléčnou kaši 150 ml. Denně nám celkově jídlo dá 600 - 700 ml. Jak jedí vaše děti? Bojím se, abych něco nezanedbala.
A ještě mám jednu otázku - za jak dlouho se vaše děti naučily na lžičku? S naší mám ten problém, že jí to do pusinku musím vnutit, sama mi jí neotvírá.
Moc děkuji za reakce
Ahojky, mám taktéž 6m holčičku, na UM je měsíc, do té doby byla plně kojené.
Ten měsíc už máme masozeleninové příkrmy, ovoce teprve týden.
Nechápu, že už dáváš jogurt
My teda za den dáme tak 700 max 800ml mléka plus 100g zeleniny a je to docela ok, důležité je přibírání, každý dítě nejí a nepije podle tabulek..
Vem si, že jí dáváš vlastně už 3 příkrmy (jogurt, zelenina, ovoce), které skoro nahradí tu mléčnou dávku, tak je jasný, že už toho tolik nevypije..
Osobně mi přijde zbytečná dopo svačina, jogurt se vesměs doporučuje až od 8.měsíce ![]()
Jinak nepláče, vypadá spokojeně? Přibírá? Pokud ano, neřešila bych
![]()
k té lžiče - starší syn byl šikula, otvíral pusu hned, malá zlobí, až teď poslední dny laskavě začala lépe jíst a pomohlo teda krmení v polosedu, namísto v pololehu
dej jí čas, je to pro ní přeci jen novinka ![]()
Mně to přijde v pořádku, Záleží taky, zda příbývá, je spokojená,…
Ahoj, pokud chceš, aby měla víc mlíčka, tak co místo dopolední svačinky dát ovoce a místo odpolední svačinky dát kaši a večer před spaním mlíčko?! Záleží taky jak dlouhý máte den, kdy malá vstává a chodí spát a jestli pije v noci. Jogurt jsem dávala od 8. měsíce a problémy se lžičkou jsme neměli, tak to bohužel neporadím.
Náš šestiměsíční vypije ráno 180 mléka, na oběd sní 190g masozeleniny, k svačině 190g přesnídávky, k večeři 200g kaše, večer 180 mléka, v noci 120-180ml mléka. Přibírá 700-800g měsíčně ![]()
Tak my mame starší ditko. V rano ma 150ml mlíčka, oběd tak 150-200g zeleniny, odpoledne mliko 150ml a pak přesnídavka nebo banan..Na večeři 180ml kaše a v noci 150ml mlika.ALe kolikrat to mlíko nevypije a ja to musím pak vylívat
Ne že bych mu nechtěla víc dát, ale on prostě víc nechce.To že ještě mezitím dostane občas kukuřičnou křupku nebo hrozno nepočítám. ![]()