Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám 4.měsíční holčičku. Měla stolici jednou denně a to vždycky řáchlo a bylo toho hodně, ale teď se to změnilo asi poslední týden a kaká cca 4× denně, ale jen po troškách, má ji takovou žlutohnědou s bílýma kouskama, což je prý nestrávené mléko a hustotou připomíná řidší hořčici. Může miminko kakat i 4× denně po troškách? Jinak je usměvavá, má dostatek počůraných plen. Možná je to blbý dotaz, ale mám obavu aby jí něco nebylo. Taky se jí stává často, že po napapání jde spinkat, pak si hrajem na dece, kdy je na zádech a ještě jí vyletí trošku mléčka nebo čiré vody, po napapání je odříhnutá. Jinak šestého bude začínat 5.měsíc a váží cca 6kg a papá mi 180ml Sunaru.
Mně to přijde normoš. Naše kadí sice jednou denně ale podobného vzhledu a to blinknutí je taky normální. Tobě se taky třeba po hodině chce krknout nebo vrací trochu šťávy. Má malý bříško a když si ho stlačí, tak to je hned
Ahoj, je to normální, kakání může ovlivnit i růst zoubků-máme to tak u obou holek. Anička kaká jednou denně a pak zničeho nic několikrát a cpe ručičky do pusinky a zběsile kouše i mě a pak se to zase uklidní.
Měli jsme to také tak, stolice několikrát denně, většinou při každém kojení. Známé kluk měl stolici 1× týdně. Obojí je prý normální.
Ahoj, mě takhle druhá kaká od narození
Hodně jí, tak asi pro to. Někdy kousky má někdy ne, nenapadlo mě to řešit. První to tak taky měla a myslím, že je to normální.
Holky, takže je normální. že plně kojený syn (4,5měsíce) kakal 1× týdne a nyní kazdý den? Doktorka mi říkala, že 1× týdně je v pořádku, že takhle větší miminko vše spotřebuje, jen mi je divný, že najednou zase posledbí týden začal každý den z ničeho nic? je fakt, že pije častěji než dřív (dřív 1× po 3 hodinách, ted po cca 2 hodinách), tak je to tím, že má toho ted víc a tohle je to, co nepotřebuje a je to,,navíc"?
Holky, takže je normální. že plně kojený syn (4,5měsíce) kakal 1× týdne a nyní kazdý den? Doktorka mi říkala, že 1× týdně je v pořádku, že takhle větší miminko vše spotřebuje, jen mi je divný, že najednou zase posledbí týden začal každý den z ničeho nic? je fakt, že pije častěji než dřív (dřív 1× po 3 hodinách, ted po cca 2 hodinách), tak je to tím, že má toho ted víc a tohle je to, co nepotřebuje a je to,,navíc"?
Ahoj, holky
Zajimalo by me, jestli kazdodenni kakani u miminka (za tyden 4 mesice) je znamkou dostatecneho prijmu MM. Myslela jsem, ze je to vydej tekutin jako curani, tak by to tak meli byt. V nejakem clanku jsem ale cetla, ze podle kakani se to merit neda, jen podle poctu pocuranych plen. Co myslite vy? ![]()
@Nikol1989 u kojeného miminka je normální stolice 5* denně,ale i jednou týdně. U nás se vystřídali všechny fáze. A co se počtu počůraných plen týká,u větších(mám devítiměsíčního) si už nejsem tak jistá. Potí se neskutečně a pleny až tak mokré nemá,i když pije ukázkově.
@Nikol1989 Hlavní známkou dostatečného příjmu MM je to,že miminko nepláče hlady a přibírá na váze!!! Nedělej si takové starosti,vím,že už jsi tady pár takových diskuzí zakládala či obnovovala. Neboj,už je veliká a když bude mít hlad,ozve se! ![]()
@Nikol1989 píše:
Ahoj, holkyZajimalo by me, jestli kazdodenni kakani u miminka (za tyden 4 mesice) je znamkou dostatecneho prijmu MM. Myslela jsem, ze je to vydej tekutin jako curani, tak by to tak meli byt. V nejakem clanku jsem ale cetla, ze podle kakani se to merit neda, jen podle poctu pocuranych plen. Co myslite vy?
Starsi dcera, kdyz byla kojena, nekakala 21 dni. Takze podle toho se opravdu dostatek MM merit neda.
@Aduš8 Moc dekuju
Ja uz jsem z toho asi cela vyjancena. Malej obcas nechce moc pit a me okamzite napadne, ze zas nemam mliko ![]()