Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, ráda bych se poradila. Zdá se mi, že má naše 4-měsíční dcerka na zátylku zploštělou hlavičku. Z profilu ji má na týlu prostě více placatější. Je fakt, že spí převážně na zádech. Máte s ním někdo zkušenost? Jak velký je to problém a za jak dlouho se to může srovnat? Stačí, když budu mimčo dávat spát střídavě na levý a pravý bok? Ještě se sama na bok neobrací, takže sama polohy nestřídá. Díky.
@Manel polohovat urcite na boky, co to jde a na kontrole to ukaz pediatrovi. Problem tak jak to popisujes to bude spise kosmeticky, ale skoda s tim neco nedelat dokud to jeste jde. Sance na napravu klesaji smerem k roku ![]()
Náš měl takhle zploštělou hlavičku na jedné straně, protože ji měl neustále otočenou na jednu stranu, sotva se naučil jí otáčet i na druhou, tak se mu hlavička srovnala.
Dneska o tom mluvili na ČT1 v Sama doma. Zkus pohledat, jestli mají nějaký archiv.
@kateřina379 píše:
http://www.ceskatelevize.cz/…36100171017/ Od 54 minuty.
Díky ![]()
Ahoj. Moje dcera mela taky jako mala zplostelou hlavicku - na boku, takze to bylo videt i zepredu. Byla takule zaseknuta uz v brise, takze ji to bylo pohodlnejsi. Navic musela do pul roku jen lezet, protoze mela spatne kycle. No a doktorka mi rekla, ze ji mam nechat, ze se to srovna. No a srovnalo. Mesic pote, co se mohla zacit otacet, mela hlavicku krasne kulatou. Takze bych pockala. ![]()