Hubený kojenec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2672
29.10.13 12:55

hubený kojenec

Ahoj prosím o radu, moje miminko při narození mělo 2490gramů a 47 cm..:D při propuštění vážilo 2330gramů…celou dobu je štíhlejší..bude mu za týden 5mesíců a na kontrole vážil 5650gramů a měří 65,5cm..Dr. říkala že je důležité že nabírá a že je jen štíhlý..Krmím od začátku UM už papá i příkrmy..sní toho dost 130ml 6× denně někdy vypije 2× i 160ml..+ příkrm sní tak 100ml víc už nechce a pak za pul hodky papa jeste mlíčko tak 130ml..Hodně lidí se kouká co to mam za hubenou žížalku..ale má i trošku stehýnka naducané i malou druhou bradičku..Víc papat prostě nemá chuť, přibývá na váze a co je fakt tak je strašně živé dítě točí se už asi měsíc na bříško a ted se uz dokáze podsunout kolena a dostane se na chvíli na 4… v jednom kuse se hýbe kope stále nožkama nepoleží :D tak myslím že asi i dost spaluje… :oops: Měla jste některá taky štíhlé dětátko? A kdy se to tak upraví :mrgreen: jsem ale ráda že se hýbe a je takove živější no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
29.10.13 12:57

@cvana řela bych, že je to OK váha, vem si, že podle tabulek by mělo dítě do půl roka zdvöjnásobit porodní váhu a to vy už skoro máte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
29.10.13 12:59

@atominnka no taky něco tak počítala paní doktorka ted přibral od poslední kontroly asi 156gramu tydně.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
29.10.13 13:01

@cvana jak pise @atominnka do pul roka dvojnasobek porodni vahy (to uz mate i vic) a do roka trojnasobek. Zbytek neres. Nas maly take nikdy nemel miminkovske faldy. Az po tom roce zacal byt „velky“ a to jen tak, ze hezky staveny, sirsi ramena, trosku brisko, ale faldy porad nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.10.13 13:02

Já nemám, mám pořízky, ale pokud přibývá, tak je to určitě v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
29.10.13 13:02

@cvana
Tak třeba já měla hubeňourka. Syn teda vážil hodně, ale má těžké kosti, taky všichni říkali, jaký je huběňoučký. U něj se ta „štíhlost“ začala ukazovat asi až kolem 9 měsíce, zprvu mi to vadilo, protože nikdy neměl takové ty faldíky a byl hodně vytáhlý.
Mmch. teď má skoro 2,5 roku, vypadá určitě o rok starší a rozhodně není hubený. Oproti ostatním je to kus „chlapa“.
Teď mám malou holčičku (4,5m), váží podobně jak tvé dítě (5,6kg a 60cm), narodila se předčasně (2,2kg), takže by člověk řekl, že bude hubená, ale naopak, je to pekná macanda. Ona bude mít zase lehčí kostru.

Takže se tím nestresuj, každé dítě je jiné, hlavní je, že přibývá.

Příspěvek upraven 29.10.13 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
29.10.13 13:03

Taky mam takovou dcerku. Hubenourka a vysoká. A vůbec nechtěla papat, ve vahovych grafech byla hodnebna chvostu. Teď už jí krásně a porad je hodně stihlounka. Zato dvouměsíční syn je otesánek a jeste velikosti strčí do kapsy i starší mimca :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
29.10.13 13:03

Jo, oba kluky jsem mela hubeny, mladsi to trochu dotahl (ve 4 letech ma 105cm/17kg, jeho bracha mel v 5letech 113cm/17kg) a starsi to nedotahl (9 let, 140cm/27kg) :lol: A na nejaky nasobeni vahy se u nas taky zrovna nehralo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
29.10.13 13:06

@cvana To je v pohodě, neřeš to ;) Hlavně že dobře jí ;) Můj syn měl sice porodní váhu dvě kila (narodil se dřív). Od narození toho snědl kotel a přibírání nic moc. My jsme ale taky hodně rehabilitovali, takže měl i velký výdej. Teď mu bude 10 měsíců, měří tak 70 cm a váží s bídou přbližně 8 kilo, takže žádný zázrak. Hlavně když je dítko veselé a má apetit ;) Pořád lepší, když je drobnější než kdyby byl jako sumo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.13 13:09

Moje dcera měla v pěti měsících 5 kg, v roce 7,3 kg, v 15 měsících 8,3 kg, od tří měsíců byla n UM. Je zdravá, šikovná, to je vidět už na první pohled. Doktorka nikdy nic nenamítala, naopak mi řekla, že mám být ráda, že je taková já je. Já sama mám 52 kg. Dcera je taky živější, její soused má ve 4 měsících stejnou váha jako ona v 15 měsících. Ale soused se nehýbe, jen leží, ani hlavičku sám ve 4 měsících nedrží.

Zakladatelko, neřešila bych to a byla spokojená.

• Citovat
  • Upravit
2672
29.10.13 13:13

Děkuji holky já si říkala že to je snad ok..jen mě zajímalo jak to mají ostatní :kytka: no raději at skotačí jak by ležel jak vorvaň.. :mavam: děkuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.10.13 13:16

Hlavně nestresuj. Třeba to, že má mít dítě dvojnásobek/trojnásobek porodní váhy je už podle mé doktorky překonané, dítě má hlavně přibývat a více méně se držet v percentilovém grafu na jedné křivce. Moje dítě se na trojnásobek porodní hmotnosti dostalo teď a to mu jsou skoro 2 roky.
Měla jsem malého s podobnou váhou a výškou, i když v nižším věku a doktorka byla naprosto spokojená - 6 týdnů - 60 cm a 4,6 kg, 3 měsíce 68 cm, 6,5 kg, 4 měsíce 71 cm, 7 kg. Měl ale podstatně vyšší porodní hmotnost.

• Citovat
  • Upravit
11117
29.10.13 13:33

Mam taky hubenoura. Vahu ma podprumernou, vysku(delku) nadprumernou, takze pomer delka/vaha mu vychazi uplne na dne tabulky. Stridam dva lekare - jeden v CR, jeden v zahranici- v zahranici to mel tendenci resit a radil s jidelnickem, mnoztsvim, postupy atd. ceska doktorka nikdy nerekla ani slovo. Maly je v pohode, takze to nejak extra neresim. Spis me vytacai, ze nechce nic „rozumneho“ jist (ma uz 14m), idealne by zil jenom na UM a jogurtech :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
29.10.13 13:46
@cvana píše:
@atominnka no taky něco tak počítala paní doktorka ted přibral od poslední kontroly asi 156gramu tydně.. :think:

Syn přibýval mezi 4-6 měsícem jen 120g za měsíc a bylo to v pohodě.
Dle toho množství jídla co sní, se mi zdá, že je dobře živený. Naše děti toho tolik nikdy nesnědly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
29.10.13 13:56

Ty jo tak kdyz ma do pul roku dite zdvojnasobit porodni vahu tak to se mam na co tesit..nase porodni vaha byla 4600g :zed: je nam ted 6 tydnu a mame uz pres 5 kilo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí