Hubený kojenec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Billi
29.10.13 13:58

@nelinka4 psala jsem to výš. Už se od toho upouští. Syn měl taky větší porodní váhu a nezdvojnásobil a ani neztrojnásobil váhu v termínu ;)

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
29.10.13 14:01

Neřešila bych to. Hlavně, že celkově přibírá a taky je aktivnější, takže opravdu něco spálí.

Vidíš, já zrovna řeším opačný problém. Kdy naše má přes 8kg a 67cm a posílají nás na krev na cukry a štítnou žlázu. Tak být tebou, raduju se, že je prcek zdravý :palec:

• Citovat
  • Upravit
16986
29.10.13 14:05
@Ali-Ali píše:
Mam taky hubenoura. Vahu ma podprumernou, vysku(delku) nadprumernou, takze pomer delka/vaha mu vychazi uplne na dne tabulky. Stridam dva lekare - jeden v CR, jeden v zahranici- v zahranici to mel tendenci resit a radil s jidelnickem, mnoztsvim, postupy atd. ceska doktorka nikdy nerekla ani slovo. Maly je v pohode, takze to nejak extra neresim. Spis me vytacai, ze nechce nic „rozumneho“ jist (ma uz 14m), idealne by zil jenom na UM a jogurtech :roll:

Nas maly az ted po 2.narozeninach zacina jist o neco rozmaniteji, nez „jogurt/tvaroh, UM“. Zacal byt polevkovy a to zas tak, ze by ji klidne jedl 3× denne. Holt to nejsou gurmani :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
29.10.13 20:51

@cvana
Mám hubenou dceru. Při narození 2810/46, v půl roce 6510/68, v roce 8300/77, v roce a půl 9000/80. Jak vidíš u nás je to přibírání na váze pořád zoufalý. Dcera jí odmala pidi porce, aktivní, neposedí, byla teda dlouho blinkací, jinač je moc šikovná. Čekám na zázrak, že se někdy rozjí už skoro 2 roky. Tobě přeji ať je to u vás, co nejdříve, protože moc dobře vím, co je to za nervy vychovávat nejedlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
29.10.13 21:00

@cvana já bych řekla že je to ok mám holku s téměř dvojnásobnou porodní váhou než je ten tvůj (4 kg 54 cm) a v roce měla 7 kg a 71 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
29.10.13 21:03

@Billi naše holka zdvojnásobila porodní váhu v roce a půl a ztrojnásobila v necelých 5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.10.13 21:38

@anickadomnik vypichovala jsem to jen kvůli tomu, že tady to jede jako velmi častá informace, která může některé matky znejistět. Mně říkala doktorka, že se od toho upouští, protože děti mají stále častěji vyšší porodní hmotnost.

• Citovat
  • Upravit
8151
29.10.13 21:42

@Billi no jako u nás to doktoři řešili, vlastně i teď je holka kvůli tomu ve špitále dnes jsem ji odvezla, ale u ní je to už extrém, za první rok života přibrala 3 kg a vyrostla o 17 cm kdyby měla porodní míry jako zakladatelčin chlapeček tak by měla v roce 5 a půl a 64 cm mě se ani nezdálo že by byla tak malá ale doktorka mi to vždycky vysvětlovala jak by byla velká kdyby měla tu porod. hmotnost malou že prý není důležité jak je velká ale o kolik přibrala a vyrostla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.10.13 21:52

@anickadomnik tak u vás to extrém je. Mně doktorka říkala, že musí přibírat pořád a prudce neklesat na křivce, což rozhodně nebude váš případ.
Syn hodně narostl do 4 měsíců a od té doby postupně tloustne. On byl dlouho i hodně vysoký, teď se dostává postupně do normální výšky a váhy.
Teď jsem se setkala s taky takovou holčičkou. Porodní hmotnost přes 4,5 kg a v roce měla cca 70 cm a 7 kg. Taky prý projeli celé kolečko vyšetření a na nic nepřišli.

• Citovat
  • Upravit
598
30.10.13 13:04

Taky máme doma žížalu. Má 5,5 měsíce, před 14 dny měla 66 cm a 6,2 kg. POŘÁD je v pohybu, plazí se, otáčí se, válí sudy, zkouší sedat, i u kojení je zpocená. Nechce moc jíst, nemá na to čas. A já jsem na nervy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
31.10.13 23:35

Ahoj přidavám se k vám :-) malá při porodu vážila 2420g a 44 cm nyní věk 8 měsíců a 8 kg doktorka říkala že ted málo přibírá :nevim: ale leze po čtyřech a celkově se staví a je šikovná tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí