Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Doufám, že jsem diskuzi zařadila správně… ![]()
V neděli nastupujeme do nemocnice a v pondělí jde Adámek ( 5 měsíců) na magnetickou resonanci celého těla s kontrastní látkou. Bude v narkóze. Chtěla bych se zeptat jestli tu je nějaká maminka co to její mimčo podstoupilo také. Na vše se poptám tam, ale teď bych chtěla vědět co vše nás (ale i mě ) čeká. Jo a budou to dělat v děcké v Brně. Díky za reakce ![]()
My jsme nakonec nebyli, ale chtěli nás taky poslat. Na pokoji byla se mnou maminka s miminkem - čtyři měsíce, den po vyšetření. Malý naposledy pil asi tak v jednu v noci, kolem deváté byl na vyšetření, pak ho chvíli hlídali na jipce, tuším, že další krmení mohl dostat asi v jednu odpoledne, jestli si dobře pamatuju. Byl na UM, u kojeného dítěte mi to přijde větší problém kvůli mlíku, muselo by se asi odstříkávat. Já jsem vyšetření odmítla, zdálo se mi celkem zbytečné vzhledem k tomu, že malýmu jinak nic nenašli. Šlo o vyšetření mozku, malý má velký obvod hlavičky, ale myslím, že je to rodové a je to dané i protáhlým tvarem hlavy.
Díky, Ady je na UM. takže to bude zajímavý… No my jsme to s dr plánovali po roce ale musí bohužel dřív. Na genetickém utz mu našli u srdíčka cystu, po porodu zůstala a je sledovaný na kardiu. Teď po poslední kontrole docela vyrostla a doktorům se to nezdá a hlavně naléhá na horní dutou žílu…
@weendulka malý nebyl na rezonanci, ale byl na operaci srdce v 6 měsících. V tu dobu byl plně kojený, tak dostal naposledy mlíčko v 8 ráno a ve 12 šel na operaci. Jak to měl s jídlem po operaci nevím, byl na pooperačním Jipu a tam jsem s ním být nesměla. Ode mně chtěli mlíčko následující den. Pak byl teda ještě pár dnů omámený, ale to asi bylo, že mu museli dávat na Jipu léky na spaní, bez maminky nechtěl spát.
@weendulka
Dceri je 16 mesicu a ma za sebou uz 7 celkovych narkoz. V kazde nemocnici a na kazdem oddeleni je to jinak-nekde dostala mlicko jeste 4 hodiny pred zakrokem, nekde smela jen caj 5 hodin pred vykonem. Po vykonu smela uz asi po 2 hodinach zacit s tekutinami (zacina se pozvolna kvuli pripadnemu zvraceni) a kdyz to dobre snasi, tak za chvili uz muze i mlicko.
Tim, ze jde maly na vysetreni a ne na operaci, bude akorat spavejsi. Vetsina deti uz je ale za par hodin uplne normalni
Ahoj holky, tak jdu zase s otázkami…
Magnet a narkózu Adámek zvládl dobře ale potvrdili se obavy doktorů a musí na operaci. Nastupujeme 25.11. do Motola a druhý den jde na operaci. Ta cysta musí ven. Tak a teď ty otázky. Malýmu je 5 a 1/2 měsíce, budu s ním moct být na pokoji nebo na ubytovně? Nastupujeme na oddělení dětské chirurgie pavilon 2A. A co s sebou? Díky moc ![]()
@weendulka
Ahoj, v motole na chire budes moct byt s malym na pokoji. Na noc si rozlozis kreslo. Leda kdyby sel po operaci na JIP, tam byt nemuzes, tak se lresunes v arealu nemocnice na ubytovnu. Cena je stejna.
S sebou obleceni, kosmetika, hracky, proste klasika. Pripadne prikrmy ci UM maji, na den dostanes 5 plen, neco z kosmeiky i z obleceni si muzes i pujcit
Kde adamek tu cystu ma?
Jo tak to jsem ráda, no jestli půjde na JIP rozhodnou oni… Ty už si tam byla? Koukala jsem na jejich stránky a něco málo vyčetla. No s sebou mu vezmu radši i UM příkrmy vařím doma, tak snad něco dostane. No takže mu zabalím +- to co jsem mu balila na resonanci. Tak to že dávají plínky je novinka ale i tak mu vezmu balík jeho, náš dr odhaduje pobyt na týden… Má ji u srdíčka a resonance mu objevila další v hlavičce ale s tou jde na kontrolu za 6 týdnů.
@weendulka
Jojo uz sme tam parkrat lezeli, jsou tam super
prikrmy davaji ve sklenickach, k tomu v mlecce vari kasi a puding. Jakou znacku UM davas? v motole jsme plinky vzdy dostali
A kdyz ji ma u srdicka nebudou to delat kardilologove? A ta v hlavicce se operovat nemusi?
Tak at to dobre dopadne
@Sarik12
Tak jsem ráda za info z první ruky. Ne ne, budou to dělat hrudní chirurgové, právě, že je u srdíčka ale utlačuje mu horní dutou žílu a dýchací trubici… Ta v hlavičce se bude zatím hlídat (to samé nám řekli i o té se kterou jde teď na operaci). Náš doktor řekl, že je dost možné, že se na ní možná taky zaměří ale že si nemyslí, že by mu to dělali naráz. A je i dost možné že mu ultrazvuk a další resonanci udělají í tam (kvůli té v hlavince). UM má Sunar nutra defense
Děkuji, doufáme v to nejlepší