Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky všem…nevím už jak dál…každý říká něco jiného a já už jsem ze všeho zmatená
a ještě ke všemu má moje doktorka dovolenou…Problém je v tom, že od poslední menstruace uběhlo dnes 37dní a další se stále nedostavila…prášky ani jinou ochranu nepoužívám…minulý rok jsem byla v únoru na potratu za který bych si nejraději nafackovala a když jsme se s přítelem snažili o mimčo tak stále nic a teď mám stále negativní testy…bolí mě v podbříšku, chce se mi spát a minulý týden mě bolela prsa, ale to už přešlo…nevím zda mohu být těhotná nebo ne, protože jsem vždy menstruaci měla max po 29dnech…nejsem ve stresu ani nejsem nemocná tak nevím a k tomu všemu mám bělavý výtok jako u prvního těhotenství…můžete mi prosím někdo poradit? Předem moc děkuji
Za tvou doktorku určitě někdo zastupuje, ne? Zkus udělat další test za dva dny a uvidíš - hcg se každým dnem zvyšuje. Pokud bys měla nějaké bolesti, tak si vždycky můžeš zajet do nemocnice. Ale pokud by to bylo takhle časné těhotenství, možná by tam ještě nebylo nic vidět.
Takže moje rada - počkej a zkus znovu test.
Ahojky to sice zaskakuje, ale je to chlap a tam ja fakt nejdu..to to radeji jeste do pondeli vydrzim…pokusim se pockat a pak udelat dalsi test, protoze mi stejne nic jineho nez cekani nezbejva ![]()
Tak to my nevime taky, jestli seš těhotná, nebo ne.
Můžeš být a nemusíš. Já bych si spíš tipla, že jo. Nemůžeš dělat nic jinýho, než čekat na svou gyndr a dělat si furt dokola testy. Třeba si kup ten rapiclear direct, tan je hodně citlivej. A nebo ještě můžeš jít do nějaké laborky a nechat si nabrat HCG na vlastní účet.
Do nemocnice leda v případě potíží, s tímhle, co máš doposud, by tě asi vyhodili.
problem je v tom, ze u nas je k sehnani jen mamatest a nejblizsi laborka je od nas cca 45min. proste…kdo si pocka ten se docka, ale to cekani je sileny… ![]()
No já nevím, ale mě mamatest vždycky ukázal pravdu. Má tuším 25 jednotek a to je docela dobrý. Zkus si přečíst tady v diskuzích zkušenosti s Mamatestem a uvidíš. Osobně mi dvakrát ukázal // ještě před očekávanou MS.
25 jednotek je nejmenší citlivost, jaká je na trhu. test je pak málo citlivý, ale skoro nikdy není falešně pozitivní. rapiclear je citlivý na 10 jednotek, ukáže // daleko dřív, ovšem občas falešně.
Zkus test z ranní moči, ale nesmíš v noci chodit často. Jestli chceš jistotu , tak musíš do laborky. Jinudy cesta nevede. ![]()
Zkoušej testy dál a dál, a já bych se dr. chlapa nebála, někdy jsou lepší jak ženský, tedy u nás to tak je a pokud to fakt tak moc chceš co nejdřív vědět, tak to překonáš. Přeju hodně štěstí ![]()
Já bych se doktora chlapa taky nebála… Mně by zase přišlo divné jít k ženské…
Nebo nezbývá než čekat a testovat… Jiná rada asi není ![]()
Ještě k tomu doktorovi - od jakživa chodím ke chlapovi a asi by mi přišlo divný, kdyby mě vyšetřovala doktorka
Při porodu mi to tak nějak bylo jedno - spíš jsem byla radši za por.as., protože mají menší ruce, než dvoumetrový doktor
, ale na běžné vyšetření by mi to přišlo tak nějak neobvyklé ![]()
Já chodím od začátku k doktorce…jinak jsem si dnes rano delala jiny test a opet / uz opravdu nevim…necham to byt az na to, ze se mi od toho bricha mota silene hlava…vsem dekuji za odpovedi a nazory
jestli ti je fakt spatne tak bych necekala vůbec na nic a sla bych i za chlapem lepsi priojit driv nez neco zanedbat pokud ti opravdu neni dobre tak bych na nic necekala drzim palecky at je vse v poradku
Cheinie, jestli jsi těhu, pak těch chlapů doktorů nejspíš ještě potkáš, tak to už máš jedno, kdy s nimi začneš, a aspoň bude jistota. Já jsem taky chodila k ženský a chlapa jsem nechtěla, a než jsem porodila, už mi to bylo vážně jedno - porodník byl nejmíň 4. doktor mužského pohlaví, co na mě koukal, a to jsem měla úplně pohodové těhotenství. Budeš mít aspoň klid.
Buď ráda, že aspoň někdo zastupuje, já jsem prvně otěhotněla v létě, dr. měla dovolenou, takže jsem zavolala tomu, s nímž měla společnou čekárnu, a tam mě dost setřeli, že to snad můžu těch 14 dní počkat, těhotenství není akutní problém (pravda test jsem měla pozotivní) - ani se mě nikdo nezeptal, jestli třeba nemám nějakou rizikovou práci nebo problémy. Tož tak.