Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
U nás kočka když se nikdo nedíval ožírala kytky všimla jsem si toho po celkem dlouhé době… nemůže to mít třeba taky z toho? ![]()
Pokud jste zkoušeli měnit krmivo, hledala bych někde po bytě…
Slyšela jsem, že kočka může být alergická i na chlorovanou vodu
tak bych možná i zkusila koupit balenou třeba kojo vodu a počkala jestli to pomůže…
popř dál zkoušet ![]()
Já bych rozhodně začla stravou..jestli jí nějaké granule tak to pravděpodobně může být tím..asi nejlepší by bylo mu chvilku alespoň měsíc vařit, abyste se dozvěděli jestli je to potravinová alergie..ale např. u psů je to z 90% potravinová alergie..ono v dnešních krmivech jsou takový hnusy, že pokud stím má poroblémy vůbec bych mu nic kupovaného nedávala.. další věc je nechat jí alespoň jednou dát tu kapičku za krk proti parazitům..to taky dělá hodně..myslím si, že jedna z těhle věcí to zaručeně bude..
Jo, to jsme si taky zažili (tedy se psem).V první řadě jsme mu koupili HA granule, veterinář mu dal tuším Prednison. Oholil postižená místa a já ho pak 2krát denně potírala hypermanganem. Dostal i ten krunýř, aby se nedrbal…U nás to bylo díkybohu sezonní záležitost.
Vy to máte celoročně? Takže to musí být něco v bytě?? Kočka předpokládám leží v nějakém pelíšku, který jí pereš? Popřemýšlej o každém detailu v domácnosti a zkus případné alergeny vyměnit…
Jo a pravda, jak říká ivulk, nejdřív jsem mu měsíc vařila, abych vyloučila potravinovou alergii…Ale už si nevzpomenu, co jsem vařila. Tuším že rýži s nějakým masem, ale jakým už nevím.
Ahoj, můžu se prosím zeptat, jaké dáváš kočce granule? A jaké používáš stelivo?
Doporucim ti granule faraon maji spoustu masa a jsou bez ecek atd.. Dale taky stelivo co neprasi. doporucuji stelivo Brit je dokonce se slabou vuni. Kocky chovam na kotata a stomhle nikdy zadny problem
Pokud je kočka alergik, tak „voňavé“ granule určitě nedoporučuji. Ty granule jsou ok, ale určitě berte variantu sensitive. Alergie nebývá většinou na éčka, ale na hovězí maso a pšenici. A to varianta sensitive neobsahuje.
Díky za rady holky, dáváme mu právě granule z veteriny Royal Canin sensitive. Ta potravinová alergie byla zkoumána úplně jako první věc, ale nepotvrdila se. Možná bych mu zkusila na ten měsíc vařit. Nechápu, že mi to nedoporučili na veterině, za to kolik tam člověk platí…
Co by se tak mělo vařit, padla tu rýže s masem, ale jakým? Vyzkouším to stelivo Brit, my kupujeme Catsan. Květiny se snažil ožírat, ale hlídám ho. Myslím, že už to nedělá. Teď mě děsí i to, že i když má krunýř tak si dosáhne na zadní tlapky a kouše si je…
Tak u nás se taky kočka začala škrábat, chytili jsme to teda ve fázi uší, doktorka říkala, že alergie, ale ukázalo se (po konzultaci s jinou veterinářkou), že to byl svrab. Dostali jsme kapičky Advocate. Prý ten svrab kočky můžou mít i několik let schovanej v těle, a pak se projeví, a na první pohled to může vypadat jako alergie - vyloučili jste toto?
Jinak pokud jde o alergii, tak musíte jako s dítětem nebo člověkem: hypoalergenní stravu (my jsme pro vyloučení alergií kupovali konzervy jen tuňáka či jiného masa + vody, protože vařený naše kočky nechtějí), HA granule, pokud jí vařené, tak mixovat rýži s kuřecím, vybrat neprašné stelivo, no a případně holt ty léky na imunitu.
Držím palec, určitě na to přijdete
Myslím, že se taky možná zklidní, až se dítě narodí - i u koček může fungovat psychika
Držím palec!
Příspěvek upraven 01.07.12 v 14:38
Hlavně ho proboha nedávejte pryč
já jsem taky těhu a koček máme 5 (teď už jen). Taky jsme měli podobný problém s kocourem, pomohla změna steliva a kortikoidy co párkrát dostal. Myslím že to bude nejspíš stravou, taky bych dala tu pipetu za krk proti parazitům, kvůli alergii na stípnutí. Bojovali jsme s tím určitě rok, taky myslím kolem dvou let věku kocoura a pak to zmizelo a byl klídek. Moc držím pěsti a hlavně na něj buďtě hodní a mějte ho rádi, psychika funguje stejně tak u zvířat jako u lidí ![]()
ahoj,
skus se mrknout na http://www.kocky-online.cz/forum/
bud si projdi diskuse nebo zaloz svoji vlastni, je tam spousta lidi se zkusenostma a urco Ti poradi, co delat ![]()
Jinak my mame kocoury tri tak jsme moc zvedavi, jak budou na miminko reagovat:) dva jsou takovi klidasi - obyc. kocky domaci, ale mame jednoho cornish rexe a to je fakt cvok divokej, co furt skace jak kobylka, tak budem muset poridit nejakou sit na postylku at miminku neskace po hlave ![]()
Royal Canin pryč a urychleně. Když si projedeš net, tak jsou to sice děsně vychvalované krmiva, ale taky jedny z nejčastějších zapříčiňují lysiny, drbání, svědění apod. Kamarádka krmila zásadně s touhle značkou a kočka jí v roce začala pouštět srst a pod srstí rudé vyrážky až do krve a nakonec se po x týdnech zjistilo, že to má z Royalek. Navíc testují na zvířatech, což fakt nechápu jak, když tohle svinstvo vypouští do prodeje. Stelivo měnit, pokud nebude sedět klasické hrudkující, tak i když ho osobně nemám ráda, zkusit silikát, kde nejsou žádné prašany. Vaří se čistě kuřecí, nesolit, nechutit, pak buď pokrájet na kousky nebo někdo i mixuje. Klidně i s tou rýží. S krmivem doporučuju Brit senzitiv nebo Brit Care. Jsou to super prémiová krmiva, většinou bez obsahu hovězí a těch pro kočky nelogických surovin a navíc netestují na zvířatech. Takže první zkusit měsíc vařit, vynechat třeba uplně prašné hrudkující stelivo a zkus klidně i změnit prací prášek/gel, aviváž.. i na to můžou být zvířata alergické. A rozhodně, jak tu někdo psal, zkontrolovat kytky. Některé i běžné kytky jsou pro kočky jedovaté. Například většina druhů lilií je dokonce prudce jedovatá a způsobuje kolaps ledvin a tak. A pak základ jako odčervení, očkování, ať máte jistotu a klid od základů.
Ahoj všichni, řešíme teď s manželem dilema co s naším kocourem. Je to britská modrá kočka, má necelé tři roky. Bohužel od loňského června má zdravotní problémy. Neustále se škrábe až do krve hlavně kolem očí, uší na tlapkách. Navštívili jsme snad tisíckrát různé veterináře a všichni nám řekli, že je alergická, ale bohužel nejsou schopni zjistit na co. Dělaly se krevní testy, ale ty se dělají na základní alergeny. Každý měsíc jsme chodili na injekce a pokoušeli ji krmit různýma práškama, ale bez výsledku.
Teď nosí pořád krunýř, aby se tak neškrábala, ale není to řešení…nevíme co s ním, navíc jsem ve 27. týdnu a opravdu si nedovedu představit jak to bude až bude malá na světě. Poradíte někdo co s ním? Jsme zoufalí…