Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nečetla jsem pak už zbytek diskuze, tak snad se nebude opakovat - zakladatelko já tenkrát psovi koupila hypoalergenní krmivo losos + brambor, žádné další zbytečné srágory v tom nebyly, na značku si nevzpomenu, ale zkus pohledat, jestli to nevyráběj i pro kočky. A bohužel si fakt nevzpomenu, co jsem vařila. Rýže tam byla určitě, ale to maso
Asi hovězí, protože na kuřecí bývá taky alergie…
O Taste of the Wild bych nikdy neslyšela, pokud bych si je sama nenašla. Tolik k tomu trhu. Když zajdete kamkolik do obchodu, nabídnou Vám jako nejlepší tady ty 4. Ty „neznámé“ nikdo nenabízí. I když mě se několikrát stalo, že když jsem sháněla granule, tak mi jako nejlepší nabídli Kitekat, málem mě odvezli. Dokonce jsem byla svědek jak prodavačka přemlouvala zákazníka, aby přešel z Acany na Pedigree, že ta je moc drahá ![]()
@Granda To vypadá pěkně, ale můj obchod je nemá
Takže asi zkusím něco, co není taková špička - Brit, Orijen, a nebo aspoň tu Acanu. Ale díky moc za tipy!
@xangel87 nebyla to náhodou Calibra? Vím, že toto složení losos - brambor má. Nyní je začali vyrábět i pro kočky. Je to hypoalergenní krmivo.
@Xarsis píše:
O Taste of the Wild bych nikdy neslyšela, pokud bych si je sama nenašla. Tolik k tomu trhu. Když zajdete kamkolik do obchodu, nabídnou Vám jako nejlepší tady ty 4. Ty „neznámé“ nikdo nenabízí. I když mě se několikrát stalo, že když jsem sháněla granule, tak mi jako nejlepší nabídli Kitekat, málem mě odvezli. Dokonce jsem byla svědek jak prodavačka přemlouvala zákazníka, aby přešel z Acany na Pedigree, že ta je moc drahá
většina zverimexů nabízí to, co se nejvíc prodává. takže na tohle bych nekoukala. já mezi pejskaři o TOTW slyším hodně často, asi je důvod. Neznám nikoho, kdo by si na ně stěžoval. Ono brát si příklad ze zverimexu není zrovna ideální, ikdyž tam nepoznají potkana od myši…z vlastní zkušenosti.
jako kvalitní krmivo přímo předemnou nabízeli Kitekat. Takže to, co se prodává ve zverimexech, je pouze obchodní tah.
@karolina_a_betuska píše:
@Granda To vypadá pěkně, ale můj obchod je nemáTakže asi zkusím něco, co není taková špička - Brit, Orijen, a nebo aspoň tu Acanu. Ale díky moc za tipy!
ten zoohit mívá poštovné zdarma, takže si myslím, že kdyby jsi měla zájem, dá se to objednat a dovezou ti to až domů ![]()
Složení losos a brambor má Brit care, taky jedny z velmi kvalitních a přitom cenově velmi dobrých granulí.
http://www.krmivo-brit.cz/…mon-potato/7
Pravda, nejlepší krmiva jsou orijen, accana, Taste of the Wild…atd. žádné humusy co koupíte u veta nebo ve zverimexu..tedy vyjímečně je nějaký má, ale to je fakt vyjímka..Orijen jsem si nechávala posílat půl roku a žádný problém akorát fenka trochu víc prděla, tak jsme přešli na accanu a naprosto v pohodě..vim, že má všechno co potřebuje a necpu do ní kukuřici zbytky z kafilérky a chemii..protože nic jiného v těch komerčních neni…vždycky se mi stavěj chlupy, když vidim reklamu na třeba friskees v tv ![]()
@Granda Já to beru tak, že jsem ve zverimexu pracovala (teď jsem na mateřské) a byla s pejskaři hodně v kontaktu. A nikdy jsem o nich od nikoho neslyšela.
Nesmíš házet tyto obchody do jednoho pytle, my měli neustále zkoušky, školení od výrobců krmiv, veterinářů atd. Když jdu do nějakého zapadlého obchůdku, tak bych někdy opravdu prohodila prodavačky oknem ![]()
@Xarsis No výrbci asi nebudou úplně objektivní, a když vidím, že mi moje superproškolená veterinářka nutila nepěkně zpracovanou kukuřici v RC, tak bych asi ani na veterináře moc nedala ![]()
@Xarsis píše:
@Granda Já to beru tak, že jsem ve zverimexu pracovala (teď jsem na mateřské) a byla s pejskaři hodně v kontaktu. A nikdy jsem o nich od nikoho neslyšela.
Nesmíš házet tyto obchody do jednoho pytle, my měli neustále zkoušky, školení od výrobců krmiv, veterinářů atd. Když jdu do nějakého zapadlého obchůdku, tak bych někdy opravdu prohodila prodavačky oknem
no právě, měli jste školení od prodejců a výrobců krmiv a podobně. takže prostě pořád dokola to, co je na trhu už dlouho. ty krmiva, která jsi psala jako nejlepší byly opravdu nejlepší, tak před 5, 7 lety, dnes už zdaleka ne. jen se zatím drží na trhu pro běžné lidi. kdo do toho trochu kouká, tak ví, že dnes už je doba úplně jinde.
se psy dělám dlouho, už nějakou dobu profesionálního trenéra a cvičitele psů, baví mě to a neustále se vzdělávám v novinkách, takže taky trošku vím, o čem mluvím. nestačí mi jen nasypat něoc do misky, chci vědět, za co své peníze utrácím…
@karolina_a_betuska Já to myslela tak, že bych nikdy nenabízela Kitekat a že rozeznám zvíre od zvířete.
Jasně, že každý výrobce říká, že jeho je nejlepší, tam jde opravdu o to, si vzít z toho, co říkají, to důležité a pravdivé.
@Xarsis píše:
Nesmíš házet tyto obchody do jednoho pytle, my měli neustále zkoušky, školení od výrobců krmiv, veterinářů atd. Když jdu do nějakého zapadlého obchůdku, tak bych někdy opravdu prohodila prodavačky oknem
jj, pravda. mě se zase zvedají všechny chloupky na těle, když vidím reklamu například na Pedigree. shodou okolností jsme několik reklam na Pedigree natáčeli s našimi psy a můžu říct, že je to děs… to samé Whiskas, Kittekat, Friskies a podobně.
Nejlepší byla reakce dlouholeté chovatelky, když jsem se jí ptala, čím krmí. My krmíme Acanu (ještě stará řada), ale když jim chceme přilepšit, dáme jim Pedigree
málem jsem sebou sekla.
@karolina_a_betuska píše:
@Xarsis No výrbci asi nebudou úplně objektivní, a když vidím, že mi moje superproškolená veterinářka nutila nepěkně zpracovanou kukuřici v RC, tak bych asi ani na veterináře moc nedala
právě, oni veterináři většinou doporučují ty granule, které mají v ordinaci, je to dobrý obchod. Když člověk umí přemýšlet a číst, tak si obrázek udělá sám. Akorát češi to moc neřeší a jdou s davem…
@Granda Pochopila jsi mě špatně, ano, berou se mezi prodejci jako nejlepší, ale školení jsem měla samozřejmě i na ostatní… Brit Care, Acana, Calibra, Bento Kronen… ale vždy se brali jako kvalitativně pod.
@Xarsis píše:
@karolina_a_betuska Já to myslela tak, že bych nikdy nenabízela Kitekat a že rozeznám zvíre od zvířete.Jasně, že každý výrobce říká, že jeho je nejlepší, tam jde opravdu o to, si vzít z toho, co říkají, to důležité a pravdivé.
teď to trochu nechápu?, jako že ty krmiva ze zverimexu jsou kvalitní jo
člověk snad nemusí být odborník, aby si nedokázal přečíst co je na štítku
když tedy pominu tu kuku tak v dobrý polovině těhle super granulí jsou rakovinotvorné létky, které jsou pro lidi přísně zakázaný..
Takže tady něco málo k testu granulí
JE TO HODNOCENO OPAČNĚ NEŽ VE ŠKOLE
Acana -Grassland,Prarie Harvest,Pacifica: 5*
(starší receptůry mají hodnocení slabší)
Arden Grange,více druhů 3*
Nízký obsah masa,obsahuje řepnou dřeň,obsahuje kukuřici,obsahuje vaječnou moučka (preferují se celá vejce), výrobce neuvádí na stránkách, že maso z mořských ryb neobsahuje Ethoxyquin- byl zakázán v lidských potravinách jelikož je karcinogenní.
Royal Canine 1-2*
nízký obsah masa,obsahuje kukuřičný lepek,řepnou dření,sójový olej,obsahuje kyselinu citrónovou jako konzervant -přepokládá se, že zvyšuje riziko nadýmání u velkých plemen psů
Pedigree 1*
Produkt dostal jednu hvězdičku jednoduše proto, že níž už dát nelze!Obsahuje kukuřici,obsahuje maso a maso od kosti což je maso nevalné kvality a nelze přesně určit jeho původ,kukuřičný lepek což je odpad bez nutričních hodnot,obsahuje vedlejší produkty - je nemožné přesně určit odkud a jaké kvality tato složka je každopádně ale tak nízké, že se nedal použít v lidké stravě - části uhynulých zvířat krky,vnitřnosti,pařáty atd.Další složkou je zvířecí tuk další neidentifikovatelná složka pravděpodobně nevalné kvality.Krmivo obsahuje BHA a BHT o kterých se věří že jsou karcinogenní a byli zakázány v lidské stravě dále jsou použity umělá barviva.Také jsou použity části pšenice- další nevhodný produkt pro psí žrádlo.
First mate 1-4*
Chicopee 1*
Nedostatky:
Obsahuje maso a tuk neurčitého původu,tuk je přítomen mezi prvními ingrediencemi=zvyšuje se riziko nadýmání,obsahuje hydrolizovaný protein (ze syrovátky) je nízké kvality a navyšuje celkovou hodnotu.Obsahuje pšenici a kukuřici - způsobují alergie,obsahuje řepnou dřeň. Byly přidány glucosamine a chondroitin, ale v tak nízkých množstvích, že je to jen reklamní chyták!
Platinum 2-3*
obsahuje:
syntetický vitamin K,řepnou dřeň, obsahuje kukuřici, nedostatečný obsah masa, dále výzkumy Purdue univerzity prokázali, že pokud je tuk v jedné z prvních 4 pozicích ve složení krmiva zvyšuje to riziko nadýmání u velkých plemen psů- malá nebyla testována.
Bozita Robur 1-3*
K9 1-2*
Hills 1-2*
Nedostatky např(výběr z jednoho druhu):
Nulový obsah masa,použity ingredience nizké kvality,obsahuje Ethoxyquin karcinogení konzervant
Eagle 3-4*
Purina 1-2*
Nedostatky např.:
Obsahuje pivovarskou rýži,kukuřičný lepek,nedostatečný obsah masa,neobsahuje celá vejce,obsahuje tuk neupřesněného původu,obsahuje syntetický vitamin K,výrobce na svých stránkách neuvádí, že nepoužívá Ethoxyquin, který je v lidském potravinářství zakázán jelikož je karcinogenní.
Dále obsahuje zbytky z drůbeže- je nemožné přesně určit kvalitu odpadu jsou to, ale zbytky tak nízké kvality které se nedali použít v lidské stravě.AAFCO definuje "zbytky z drůbeže jako maso smíchané se zemí a upravené, vyčištěné části zdechlin poražené drůbeže jako: krky,nohy,nevyvinutá vejce a střeva(vnitřnosti),vylučuje se peří!
Eukanuba 1-2*
Nedostatky:
nízký obsah masa, obsahuje obiloviny nízké kvality,obsahuje maso a tuky neznámého původu, obsahuje kontroverzní výplň?Výrobce také pravděpodobně testuje svá krmiva laboratorně na zvířatech viz:
http://www.youtube.com/watch?…
Orijen 6*
Brit care 2*
1st Choice 2*
Obsahuje pivovarskou rýži(brewers rice netušim co to je, ale má to být obilovina nízké kvality),kukuřici,řepnou dřeň, obsahuje vitaminy a minerály bez jakýchkoliv dalších informací což není zrovna věrohodné
ANF 1-3*
Nedostatečný obsah masa,obsahuje rýžový lepek- zbytky rýže ve kterých už nezbyly žádné živiny,řepná dřeň- taky odpad
,obsahuje málo ovoce a probiotic,preferují se celá vejce před vaječnou moučkou.