Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky tak jsem po druhe tehulka a me tehotenstvi je uplne jine nez to prvni u male jsem mela krasne tehu bez problemu.ted v noci bezim na wc hned rano jak vstanu bezim behem dne beham a pritom nemam co kdyz pomalu ani nejim jelikoz nic me nevoni.vim ze to asi nicim neovlivnim ale treba neni neco na to???meli jste take druhe tehu jine???
Me pri prvnim se obcas navalilo.
Druhe tehotenstvi jsem od 6 do 14tt prozvracela. Takovym stylem, ze jsem nevychazela z domu. Zvracela jsem v prumeru 10× denne.
Sileny.
Drzim palce at se to zlepsi
@Vemas píše:
Me pri prvnim se obcas navalilo.
Druhe tehotenstvi jsem od 6 do 14tt prozvracela. Takovym stylem, ze jsem nevychazela z domu. Zvracela jsem v prumeru 10× denne.
Sileny.
Drzim palce at se to zlepsi
ty jo takze take super cooo no ja uz pomalu mam problem jit i do vytahu bo ten smrad je silenej vcera jsem sla kolem vyvarovny a konecna…a ja tak nenavidim zvracet… ![]()
@loooli Já bych své druhé těhotenství radši vůbec nekomentovala, abych tě zbytečně neděsila
Ale jinak všeobecně se doporučuje zázvor, ať už jako lízátka nebo čaj, dále ráno nezůstávat dlouho nalačno, mě trochu pomáhaly kysané mléčné výrobky, hodně pít po malých doušcích a cucat kyselé bonbony. Kdyby to bylo až tak špatné, že bys neudržela žádné jídlo po dobu i několika týdnů, tak MUDr. může předepsat léky proti nevolnosti. Přeji hodně štěstí a zdravé miminko.
Jj taky druhy tehu uplne jiny. U prvniho mi bylo spatne jen v aute nebo u cisteni zubu:) stacilo si dat rano banan a bylo mi fajn. No a ted od rana do vecera jak po opici strasne zle ale zvracela jsem jen parkrat. A kdyz uz mi bylo jeden den lip tak zase migrena. Ted v 18.tt uz je to o dost lepsi. Uz mi jen zle jen obcas hlavne kdyz mam prazdnej zaludek nebo mi neco nevoni:)
Jej zazvor tak ten uplne nesnasim uff tak to asi nepujde to asi radsi nejakej ten bombon hehe…no ja jen otevru oci a uz mi je zle taze nestiham nic jist napiju se max vody a tu hned vyhodim… no je to mazec jako o prvnim tehu jsem vubec nevedela dokud mi nerostlo brisko pak jsem si uvedomovala ze jsem tehu… ale tentokraaat uffff…
Páni, tak přesně podobné téma jsem chtěla dnes založit!
Jsem také podruhé těhotná (8.týden) a je mi tak strašně zle, že pomalu lezu po zdi
A přitom první bylo celkem v poho, to jsem byla spíš vyplašená a měla čas se pozorovat, ale teď když tady mám divokýho dvouleťáka, tak bych potřebovala fungovat a bohužel.. Mně teda byvá nejhůř spíš až odpo, hlavně pak navečer, to fakt jen ležím a hekám. Snažím se nezvracet a nevolnost vždycky přichází v takových vlnách. Lízátka nechci, je to plné éček, tak zkouším kde co, ale zatím snad jen pomáhá po trochách kofola a jablko. Teď mám navíc rýmu, tak jsem chtěla kloktat Vincentku, ale copak můžu?
Tak kdyby měl nekdo radu, budu jen ráda ![]()
Tak koukam ze take si uzivas ja teda mam doma 4 letou tak uz to jde sni ale take kdyz zrovna to na me jde tak mami podej mami toto a tamto…no me vcera silene bolela hlava a zadnej prasek clovek nemuze.tak drzim pesti at je lepe…
@loooli píše:Tak koukam ze take si uzivas ja teda mam doma 4 letou tak uz to jde sni ale take kdyz zrovna to na me jde tak mami podej mami toto a tamto…no me vcera silene bolela hlava a zadnej prasek clovek nemuze.tak drzim pesti at je lepe…Mně se včera už začala ozývat záda, mám z minulého těhu pohnutou plotýnku, tak jsem čekala kdy to přijde a jak říkáš, prášek člověk nemůže (stejně mi ani nezabírají).. Takže všechno dokupy a já se asi zblázním
Tak ať se taky brzy daří lépe!
První těhotenství ranní nevolnosti, teď druhé těhotenství celodenní nevolnosti (ty už naštěstí přešli),šílená únava, křeče do nohou, tvrdnutí břicha
jsem zvědavá co mě ještě čeká
jsem 24tt
Já mám taky zkušenost, že s každým dalším těhotenstvím jsou ty nevolnosti intenzivnější
Horší je to i o to, že se člověk musí postarat o starší dítě/děti, takže přebalovat nebo vylívat nočníky, musí vařit atd.
Jinak mně teda nepomáhá nic. Co pomůže jednou, po tom se podruhé pobleju
Koupila jsem si i lízátka na těhotenské nevolnosti a to je skoro jistota, že poběžím ![]()
@Amys píše:
Já mám taky zkušenost, že s každým dalším těhotenstvím jsou ty nevolnosti intenzivnějšíHorší je to i o to, že se člověk musí postarat o starší dítě/děti, takže přebalovat nebo vylívat nočníky, musí vařit atd.
Jinak mně teda nepomáhá nic. Co pomůže jednou, po tom se podruhé poblejuKoupila jsem si i lízátka na těhotenské nevolnosti a to je skoro jistota, že poběžím
takze nic jineho nam nezbejva nez drzet a vydrzet fuha a to jsem 10tt to este budu trpet dlouho… ![]()
@MarDen píše:
První těhotenství ranní nevolnosti, teď druhé těhotenství celodenní nevolnosti (ty už naštěstí přešli),šílená únava, křeče do nohou, tvrdnutí břichajsem zvědavá co mě ještě čeká
jsem 24tt
v jakem tydnu ti to ustoupilo ja jsem 10tt to me este ceka dlouha streka vid…
Omlouvam se za anonym, ale rodina jeste o druhem tehu nevi a nechci, at se to dozvedi tady.
Ja jsem ted podruhe tehotne a nejspis to budu mit opacne nez ty. U prvniho tehu jsem hned od zacatku zvracela kazde rano a cele dopoledne mi bylo soufl, pak byl chvili klid a v podvecer to prislo zas a preslo to az zaspanim. A to jsem v tomto stavu chodila do prace, fakt mazec. Uplne jsem se desila, jak budu pri takovychto stavech pecovat o syna, ale zatim teda mi spatne neni vubec, nevadi mi ani smrad syroveho masa (v prvnim tehu musel maso krajet manzel, ja varila jen bezmasa jidla
)