Nevolnost u ditete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Velryba černá
7.11.23 15:48

@maminaAJ někdy se tak projevuje třeba i apendix. Břicho a hlava jsou oblasti, kde se cokoli těžko odhaduje.

• Citovat
  • Upravit
310
7.11.23 16:25

Diky vsem za reakce, kdyztak potom napisu jak jsme dopadli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.11.23 17:04

@Fiškuska spis me desi ta bolest tak dlouho.. pockala bych max. 3 dny a pak k doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
11.11.23 17:44
@Fiškuska píše:
Diky vsem za reakce, kdyztak potom napisu jak jsme dopadli :)

Tak byli jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.24 07:54

Bolest břicha a nevolnost u dítěte

Ahoj, chci se poradit ohledně zdraví dcery, které jsou 4 roky.
Dcera byla minulý týden doma kvůli nachlazení (rýma, pokašlávání). Byli jsme u lékařky be čtvrtek a řekla, že už je v pořádku a v pondělí může do školky.
V pátek odpoledne nechtěla nic jíst, že se jí chce blinkat, ale nezvracela.
Včera dopoledne něco málo jedla (malý kousek rohlíku). Obedvala trochu vývaru. Odpoledne jsme byli na návštěvě, kde se jevila jako zdravá, snědla pár slaných tyčinek, nějakou sušenku a pak se mi pochlubila, že tajně i trochu brambůrky.
Po příjezdu domů v 18 hodin řekla, že ji hodně bolí bříško. Šla na velkou, byla tam asi 3/4 hodiny. Průjem neměla, stolice byla normální.
Pak si zas trochu hrála, ale nechtěla nic jíst a kolem 20. hodiny po koupání začala plakat, že zase bolí bříško a chce se jí blinkat a kakat, ale nic z toho nejde.
Dávali jsme teplé obklady, říkala že bolí pořád stejně, ale měla jsem pocit, že je trochu lepší, jevila zájem o čtení, pak jsme koukali na pohádku a u té usla. Spala celou noc klidně.
Teď se probudila a její první slova byla au au, bříško bolí, chce se mi blinkat.
Břicho se mi na pohrát nejeví nijak tvrdé, ale moc nechce, abych ji na něj sahala.
Nechce snídat a ptá se, kdy pojedeme k paní doktorce, že jí to bolí hodně. Leží na gauči, nejeví zájem o nic.

Manžel říká, že by počkal do zítra, já váhám, jestli nejet hned, mám strach ze slepáku (prodělala kamarádka a šla na sál prý za 5 minut 12).

Ještě od včera dostává dětská probiotika, pije jen neslazený čaj…
Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Asta135
8.12.24 08:10
@Anonymní píše: Více

Osobně bych s tímhle už nejela k pediatrovi, ale rovnou do nemocnice.

Psychosomaticke ze skolky to mit nemuze?

• Citovat
  • Upravit
22001
8.12.24 08:17

Přestaň marnit čas na internetu a vyraž s ní na pohotovost :zed: Nechápu tenhle myšlenkový pochod, opravdu ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
8.12.24 08:19
@BohunkaP píše: Více

Ale to je denně někdo. Ať už jde o dítě či člověka samého, než aby vyrazili do nemocnice, prvně vytratí několik hodin diskuzema na internetu. Psát na emimino můžete i z čekárny v nemocnici.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.12.24 08:20

@BohunkaP Tak manžel mě osočuje, že jsem hysterka a že nás na pohotovosti vyženou. Mě opravdu jednou seřvali, když jsem jela jako dospělá s bolavým uchem. Takže zkušenost mám špatnou.
Teď opět pookřála, šla si hrát se stavebnicí. Tak člověk neví no…

• Citovat
  • Upravit
9678
8.12.24 08:35

Jela bych na pohotovost. Když tam přijdete s dítětem, které bolí břicho, tak vás nikdo neseřve, protože to.muze být i život ohrožující stav, který laik nemá šanci poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7280
8.12.24 08:38

břicho není sranda…já byla s dcerou asi dvakrát v pěti letech, řešili jsme taky břicho… to bylo že byla 3-4 hodiny v křečích… polevilo pak v nemocnici, nikdo nám nevynadal, udělali ultrazvuk, vyšetření… chytá ji to občas i ted, že ji začne bolet břicho, vyypadá to jen na prdíky :D, dávám ji espumisan a vždy do hodinky ok. V těch pětiletech to měla ale fakt často…
Kamarádky syn měl bolesti břicha, pocit na zvracení a tak nějak dost podobné jak to popisuješ ty a ve čtyřech letech akutní operace slepáku.
Já bych jela.. s břichem bych si nedělala jen tak počkáme na zítra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
8.12.24 08:39

Nějak nevím, co slušného bych ti na to napsala.

Tak si holt s manželem počkejte, no….. přinejhorším vám dítě třeba za par hodin poveze rychlá, však v pohodě…. hlavně že nebudete otravovat na pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
8.12.24 09:01

Urcite pohotovost. Doufam, ze uz tam jste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7280
8.12.24 09:54
@Janča6 píše: Více

jak už to píšeš i ty… tak tím rychleji bych jela… Nic ve zlém, ale vím že ty nevyhledáváš lékaře jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
8.12.24 10:39
@KKK85 píše: Více

Presne tak. Vzdyt to muze byt slepak. A chapu, ze nekdy na pohotovosti nekomu vynadaji. Ale rozhodne to nebude kvuli nekolikahodinove bolesti bricha, kdy si dite na to bricho nenecha sahnout, a pocitem na zvraceni, kdy je stolice normalni a zvraceni se nekona.

Jinak ja uz taky konzultovala zdravotni problem na internetu. A to kdyz dcera prisla ze skolky s tezce pohmozdenym nebo zlomenym nosem, ale bez defigurace. Ve skolce si tehdy vubec nevsimli, jak se ji to stalo, jen videli, ze ji tece krev z nosu. Uplne v pohode mi ji ucitelka predala, ani nerekla, ze ji ta krev tekla (jasne, hned si nevzpomnela). Az na muj dotaz, co se ale stalo s nosem, si vzpomnela, se se ji vlastne spustila krev z nosu. Ja vykulila oci, co ta carka a modrina na korenu nosu. Tak toho si pry nikdo nevsiml 8o Tak to jsem konzultovala, jestli jet, kdyz ji ten nos bolel. Nakonec jsme se zachranarkou, ktera se mi ozvala, dosly k tomu, ze i kdyby byl zlomeny, tak kdyz neni defigurace, tak by s nim stejne nic nedelali. Rano uz male bylo lepe. No asi jsme tim prisly o nejake bolestne z pojistky skolky. Ale jinak nic.

Ovsem s brichem bych si nezahravala. Tam skutecne muze jit o zivot.

Příspěvek upraven 08.12.24 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+