Nevolnost v těhotenství – pomohla vám homeopatika?

Anonymni
11.1.04 15:47

Nevolnost v těhotenství

Ahoj všechny těhulky i bývalé těhulky. Máte prosím nějaký tip, jak překonávat nevolnost? Jsem v 8. týdnu a už týden je mi každý den a celý den špatně, nezvracím, ale žaludek mám jako na vodě, jsem přecitlivělá na všechny pachy a v puse pocit úplně strašný. V lékárně mi poradili homeopatikum Cocculine, jeden den to bylo lepší, ale už to zase nezabírá. Děkuji za každý tip.

MartinaJ

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
11.1.04 15:59

Nevolnost v těhotenství

Koukni na starsi temata diskuse, je tam o tom dost napsano! Eliska ;-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.3.04 18:35

Jsem v 9tt a není mi vůbec špatně a ani mi nevadí žádné pachy. Často slyším, že když je člověku špatně tak těhotenství probíhá normálně, tak nevím co si mám myslet, jestli se něco děje nebo co. :? :? :?

• Citovat
  • Upravit
296
6.3.04 19:33

Kámo, neměj obavy, mně taky nebývalo moc špatně. Za celé těhotenství jsem nezvracela ani jednou, jen dvakrát jsem měla pocit slabosti, zavečer jsem mívala občas žaludek na vodě. Celé těhotenství proběhlo bez jakýchkoli obtíží a komplikací a teď zrovna uspávám svoji zdravou holčičku, takže buď v klidu.
Jo a moje rada na nevolnosti - snažila jsem se jim předcházet tím, že jsem se snažila nemít prázdnej žaludek. Nevím, jestli to zabíralo, nebo by mi nebylo zle ani bez těchto opatření.
 Lajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.3.04 13:01

Ahoj,
nejlepsi je asi opravdu jist casto a po malych davkach. Taky se doporucuje si vecer nachystat k posteli treba rohlik a neslazene piti a jeste nez vstanete si trosku vzit. Me doktorka doporucila vit.B6 a po ranu par lzicek ledove koly. Tak zkousej, kazdemu pomaha neco jineho. Drzim palecky, me uz ty nejhorsi nevolnosti opousteji :)
 Lucie

• Citovat
  • Upravit
6200
8.3.04 10:01

Ahoj,

na nevolnosti jsem trpěla až do 16tt, v podstatě 24 hodin denně. Co alespoň trošku pomáhalo bylo jíst, po malých kouscích, ale skoro pořád (chodila jsem neustále s piškoty, suchým rohlíkem,…) a taky jablečný juice a coca-cola (obzvlášť hodně studená fakt dělala zázraky, ale bohužel se nedala pít na litry). Hodně mi vadila taky zubní pasta, trošku pomohlo vyměnit normální za bylinkovou.
Přeju pevný žaludek, neboj, přejde to (i když mě se ta doba zdála neskutečně dlouhá :P ).
 Pavča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.12 16:15

Ahoj všem, potřebuji oživit toto diskuzní téma.

Jsem v 7tt a mám celodenní nevolnosti. Přímo nezvracím, ale pořád na to mám náběh, žaludek jako na vodě, je jedno jeslti jsem po jídle nebo teprve jíst budu. Nejhorší je to s pitím, jsem zvyklá pít vodu, už jsem vyměnila tu z vodovodu za kojeneckou a k tomu Magnesii kvůli křečím. Ale ani tak to nepomáhá, nevím, co mám pít!!?? Poradíte, co jste pily místo vody? Moc díky za rady. Jinak je to moje druhý těhu, při prvním jsem neměla žádný problémy, kdyby mě nebolela prsa, tak ani nevím, že jsem těhu, takže tohle je pro mě nové a vůbec se mi to nelíbí :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
21.1.12 16:20

Ahoj to je naprosto v poho:-) můžu ti říct,ze mne bylo zle a zvracela jsem až do 5. měsíce :-)) a přitom první tehu v pohodě. U někoho to druhé probíhá proste hůř :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.12 16:35

Já vím, že spousta nastávajících maminek je na tom mnohem hůř, že prozvrací celý den. Že můžu být ráda, že to nemám až tak hrozné. Ale i tak bych ráda fungovala, protože mám 2,5 letou dcerku a ta bohužel nerespektuje můj stav :roll: Nenechá mě si ani na chvilku lehnout potvůrka :cert: Mě je prostě jen na zvracení a celý den, nejhorší je to právě s pitím a proto bych potřebovala poradit, co jste v těhu pily, po čem vám nebylo špatně, že bych to vyzkoušela, nebo co se pít může na zklidnění žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
21.1.12 16:48

To máš težký, každá to máme jinak, já třeba do 5. měsíce zvracela i po vodě, takže jsem skončila na kapačkách. Tu magnesii mi doporučila dr. hlavně kvůli doplnění minerálů, pila jsem ji teda po lžičkách jinak bych to nezvládla…Ale hlavně bys neměla pít nic s bublinkama a nic dráždivýho jako džusy…ale to určitě víš.....později jsem začala pít přímo těhotenský čaj od Lerosu(mají ho v lékarně nebo tescu) a ten občas vydržel :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.12 16:52

Ten čaj bych mohla zkusit, protože fakt samotná voda, na kterou jsem byla zvyklá, mi dělá hrozně zle a je jedno, jestli je z vodovodu nebo balená :roll: Zkusím cokoliv, třeba něco z toho zabere. Ale kupodivu tuhle u kamarádky jahodový džus v pohodě, dokonce i jemně perlivá minerálka. Pak až doma jsem si dala vodu a bylo mi blbě :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klára1234
21.1.12 17:14

Můžeš zkusit i colu -studenou,bez bublinek.Taky by to mohlo pomoct i proti nevolnosti.Asi ne 2 litry denně a doporučuje se proti nevolnosti a zvracení

• Citovat
  • Upravit
Salvaje
23.1.12 14:13

Tak já na tom byla úplně stejně. Začalo to v 7tt a začalo se zlepšovat až tak po dvou měsících. Teď jsem 18+1 tt a konečně můžu pít relativně bez problémů.
Na začátku jsem skončila taky na kapačce. Jinak doporučuju hodně studený pití. Já jediný, co jsem mohla, byl chlazenej broskvovej kompot. Taky trocha chlazený kofoly. Pak jsem přišla na chuť jablečnýmu džusu, hodně studenýmu. Všechno jen po doušcích, opatrně, jinak to šlo ven. Pak mi postupně začalo dělat dobře další pití - nealko pivo, grepová limonáda (jinak grepovou nesnáším :nevim: ), pomerančová limonáda… Všechno chlazený, hodně studený. Tak snad si vybereš :)

• Citovat
  • Upravit
24.1.12 16:40

Tak jsem metodou pokus omyl (člověk jinou možnost bohužel nemá :roll: ) zjistila, že mi nedělá dobře studený pití. Ještě se samozřejmě nevzdávám a budu dál ze sebe dělat pokusnýho králíka, ale včera jsme v lékárně koupili čaj pro těhotné od Lerosu a musím to zaklepat (ťuk ťuk Ťuk), že mi z něj není špatně, teda pokud ho vypiju teplej. Jak vystydne (což se stalo dnes odpoledne), tak už mi dělá zle. Klasická studená voda, kofola, džus nebo limča - to můj žaludek nezvládá, leží mi to tam jako šutr a tlačí a je mi blbě, na :poblion: Ale zatím jsem to vždycky ustála, i když kdybych věděla, že mi bude lít to vyhodit, tak to udělám, ale ta záruka tu bohužel není, tak to nechávám zatím být.
Tak jen že tedy na každou fakt zabírá něco úplně jinýho, ale i tak děkuji za rady a zkušenosti a (ne že bych to někomu přála) ten dobrý pocit, že v tom člověk fakt nelítá sám :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Salvaje
24.1.12 16:44

Držím palce, já zvracím pravidelně každý ráno dodnes. Už jsem si i zvykla :cert: Ale hlavně, že už se můžu konečně napít a najíst :)
Je fakt drsný, jak každý zabírá něco jinýho. Já vždycky teplý pití okamžitě vyhodila :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky