Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@annaei Tyjo, tak to se drž! Já už to své malé překřtila na tyranosaura a myslím, že to bude nejhodnější dítě pod sluncem, když mne teď tak trápí
Tak snad ti bude už jenom lépe
@Kajuli nějak tak aspon snad bude hodný potom, protože mam pocit, že se porodu ani nedožiju. Sice statečná jsem, ale správná mateřská láska a radost z těhoteství se nějak plně neprojevila
Ahoj, manžel mi včera přitáhnul domů střevní chřipku, celou noc proseděl na toaletě, zvracení, průjem. Já jsem v 8. měsíci, bála jsem se abych to nechytla taky aby to neublížilo miminku. Už je jasný, že jsem to lapla taky, zatím jen žaludek na vodě a křeče. Ale vůbec si neumím představit, jak budu s tím bubnem zvracet a zároveň průjmovat, u mě každá střevní chřipka jde horem i dolem jak z vodopádu.
Jaké si můžu vzít léky? A co pomáhá na bolest břicha?
Předem děkuji
Já jsem teda v 1.trimestru, střevní chřipku mám čerstvě za sebou a na to žádný léky stejně nezabíraj. Léčila jsem se akorát černým čajem, ledovou colou a piškotama. A málem se vyblila zpodoby ![]()
Budes sedet na wc a v rukach drzet misku/kybl, nic sloziteho. Jinak u nas to proslo celou rodinou, ale jen jedno dite melo prujem i zvraceni, ostatni prujem.
@ka2ka píše:
Měla jsem v prvním trimestru a pomohla smecta
Dej si hned v počátku Smectu. Mě nedávno fakt zachránila a nic moc se nerozjelo. Normálně vždy neskutečně v těchto stavech trpím, že lez po 4.
Smecta nebo půl čípku Torecan (já jej brala od 10. do 16. týdne, blila jsem téměř nonstop, pokud jsem si nedala).
Ahojky maminky jaký jste to měli vy s nevolnosti, já zvracim skoro celý den nemůžu ani vylest z postele jak mile jdu na WC tak se mi zvedne žaludek a zvracim nemůžu ani skoro do vany mám problém se tam dostat
mám přítele kterej se o mě stará chodí do práce a když přijde dělá veci domácnosti já už to nedávám zvracim zvracim občas něco do žaludku dám nějaký to jídlo ale jen třeba za celý den jen jeden rohlík je to v pořádku nebo jaký jste to měli vy pomohlo vám něco ![]()
@Esterjustýnka měla jsem to samé, do 15tt to odeznělo, nepomohli mi nic, jen Torecan. Po něm mi sice bylo zle, ale nezvracela jsem. Za první dva měsíce jsem zhubla 10 kilo
Snaž se hlavně pít. Přeju, ať je Ti brzy líp ![]()
@Esterjustýnka píše:
Ahojky maminky jaký jste to měli vy s nevolnosti, já zvracim skoro celý den nemůžu ani vylest z postele jak mile jdu na WC tak se mi zvedne žaludek a zvracim nemůžu ani skoro do vany mám problém se tam dostatmám přítele kterej se o mě stará chodí do práce a když přijde dělá veci domácnosti já už to nedávám zvracim zvracim občas něco do žaludku dám nějaký to jídlo ale jen třeba za celý den jen jeden rohlík je to v pořádku nebo jaký jste to měli vy pomohlo vám něco
ahoj soucitim s tebou mam to uplne stejne.. jen lezim nebo zvracim.. i piskoty vyzvracim.. snazim se aspon pit i kdyz to moc nejde.. ted sem si byla pro ty tehotensky lizatka tak uvidim co to se mnou udela.. jidlo nemuzu ani citit… ![]()
@karol001 píše:je to už moc lízátka mi nepomáhají zkoušela jsem. uolne všechno a nic
ahoj soucitim s tebou mam to uplne stejne.. jen lezim nebo zvracim.. i piskoty vyzvracim.. snazim se aspon pit i kdyz to moc nejde.. ted sem si byla pro ty tehotensky lizatka tak uvidim co to se mnou udela.. jidlo nemuzu ani citit…
@Esterjustýnka píše:
je to už moc lízátka mi nepomáhají zkoušela jsem. uolne všechno a nic
jeste mi pomaha studenej hermankovej caj ale tak na hodku pak zas mi je zle… jinak nic :/
@Jitul.kaaa9 děkuji moc piju ale občas i to vyzvracim
kňourám jak malá pac mám velkou hlad let nejde to jsem ráda když si dám ten rohlík i ten občas nesnim