Nevolnosti 7.týden těhotenství

101
11.10.17 12:42

Nevolnosti 7tt

Ahoj všem,
Jdu si pro uklidnění :oops:
Pravé končím 7tt, mám napsané od gynekologa PN - jsem zdravotní sestra na infekčním rizikovem oddělení, tak musím být doma, což je pro mě taky obtížné, protože to dává prostor pro různé myšlenky, byla jsem na kontrole, vše v pořádku, jdu za 3 tydny na další UTZ, avšak gynekolog mě naprosto vyvedl z míry, když mi řekl, ze pokud příště nebude srdíčko, máme problém a já bych musela na kyretaz - tohle kdy mi řekl byla jsme úplně v šoku. Takže nad tím porad nějak střídavě přemýšlím, i když vím, ze zabývat bych se tím neměla.
Taky se se mnou prosím podelte - je normální ze těhotenské nevolnosti ranní jako takové mám bez zvracení a jen někdy?? Spíše nemám vůbec chuť k jídlu a je mi hodnej těžko i po malých porcich a pak mám třeba hodinu pocit ze jsem snedla kameni?? :mrgreen:
Nějak se moc pozoruji 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4661
11.10.17 12:49

Ahoj já jsem byla na utz v 7tt a byla tam jen šmouha která chvíli jako by pulzla ale myslím si že kdyby dr. si nedal záležet a neměl lepší utz tak taky nemusel nic vidět. Jinak já ranní nevolnosti nemám jen celodenní pocity na zvracení a od včera si připadám že vše je moc kyselé i můj obíbený černý čaj s citronem. Jinak s jídlem jím také malé porce ale za chvíli mám zas hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.10.17 12:51

Já byla pravé dost brzo na té gynde, sla bych déle ale to k vůli té neschopence - to srdíčko vidět ještě nebylo ale to jsem byla 5+6 takže to bylo brzo
Jen mě mrzelo ze mi něco takového vůbec doktor říkal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
11.10.17 12:53

@Chaloupa ahoj :mavam:. Já jsem taky 7tt, jsem po IVF.
V pondělí mám kontrolu a mám hrozný strach, aby bylo vše v pořádku.
Mám za sebou už 2 zamlklé těhotenství.
Co se týče nevolností, tak dokud ležím v posteli, je mi dobře :D. V průběhu dne je mi několikrát špatně, ale nezvracím. Vadí mi všemožné pachy. Chuť na jídlo taky moc nemám. A břicho cítím taky dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
11.10.17 12:54

@Chaloupa tak přesně jak popisuješ ty nevolnosti, nebo spíš nechutenství a těžkosti, tak tak jsem to měla v prvním těhotenství taky a taky su ZS :-) Gynekolog má sice pravdu, ale nevím, proč tě tak nerví, blboun. Třeba jsi měla později ovulaci a miminko je mladší, tudíš srdíčko ještě nemusí být vidět, nebo má ne úplně dobrej UZ? Hlavně buď v klidu. Tohle stejně neovlivníš a co se má stát to se stane. Tak klid a mysli pozitivně, hlavně nečti žádný katastrofy na netu, ony ty šťastný se nepotřebujou vypsat tak jako ty nešťastný a proto těch katastrof najdeš víc než těch pozitiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.10.17 12:57

@Lexa88
Tak ti moc budu držet palečky, pak nápis, já si to nedovedu představit
Snažím se všemožně zaměstnat, ale je to těžký :lol:
Já mám kontrolu až v 10tt takže to bude všechno nebo nic ;)
Jinak já podbrisek cítím taky hodně, ale teď se mi zda ze hodně nárazové a třeba po nějaký činnosti - uklizeni atd
A jsem neuvěřitelně unavená, jako před chřipkou
A zvracení se mi vyhýbá :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.10.17 12:59

@králíkovna
To mas pravdu, a moc ti děkuji za mile slova
Taky nevim proč to řekl, ale to ke jedno, je pravda ze to neovlivnim
Já se snažím omezit i diskuze tady :mrgreen: :mrgreen:
Ale říkala jsem si ze je divny ze jedno ráno jsem v pohodě, v klidu se nasnidam pak druhy den jen co vylezu z postele jdu si zase lehnout protože nemám vůbec na nic chuť a zvedá se mi zaludek z jídla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.10.17 13:02

@králíkovna
Když jsme u toho povolání, jak jsem pochopila tak už jedno ditko mas? Jak si to vyřešila po rodičovské dovolené?
Já mám totiž obavu, ze tam kde pracuji, a to mě bylo naznačeno už teď při mem odchodu, nesezenu práci jen na ranní a já nechci alespoň v tom rannem věku dítěte chodit na 12 a vše nechat na muži a tak.
Tak jsem premyslela ze možná budu muset na chvíli i mimo obor?? :nevim:
Nevím moc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
11.10.17 13:05

@Chaloupa vůbec nad tím nepřemýšlej..snaž se zabavit i když já moc nevydržím jsem hned unavená…co má byt to se stane a bohužel nic nezměníš..jediny co můžeš..tak snažit se dostat do klidu a nemyslet hned na nejhorší, neboj určitě to bude dobré :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
11.10.17 13:10

@Chaloupa no já mám už i druhý a v plánu třetí, takže jsem se zatím nevracela. Asi bych to pak řešila polovičním úvazkem cca na půl roku a pka zase celým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.10.17 13:11

@Andy27
:srdce: moc děkuji za uklidnění, je mi to doma dlouhý :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.10.17 13:12

@králíkovna
No, uvidíme.. času dost do té doby :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
11.10.17 13:14

@Chaloupa a jestli tě to uklidní, tak ta únava kolem 14.-15. tt zmizí doslova ze dne na den jak mávnutím kouzelnýho proutku. Nevolnosti taky. Zkus si koupit Emesin (30tbl za 50Kč), je to vit B6 s vátažkem ze zázvoru, polyká se tabletka při potížích, já to brala ale denně (do 10.tt) a nevolnost odkráčela během pár dnů a i ta únava nebyla tak dramatická. První den jsem měla dojem, že je to k ničemu, ale bylo mi každým dnem líp a líp a po 5 dnech mi bylo úplně dobře a mohla jsem jíst jak předtím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
11.10.17 13:14

@Chaloupa kdy máš tp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.10.17 13:24

@králíkovna
Já mám teda koupelny Gravi pop lizatka (asi nepíšu správně) a ty mě většinou zaberou - po chvíli se mi uleví třeba i od toho plného žaludku :dance:
Doktor teda mluvil něco o 7.6.
Ale potvrzené to zatím nemám ani Nikde napsaný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí