Nevolnosti, neschopenka, břuch :)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
16.5.11 18:03

Nevolnosti, neschopenka, břuch :)

ahoj, mam jen dotaz zda jen nejsem simulant. Jsem v 9 týdnu, je me porad soufl /ale nezvracim/ a celkem trochu mrtvola ..nic me moc nebavi.
Od kdy asi tak zacina rust bruso? Desim se aby me nezacalo prilis brzo, v praci to jeste nesmim rici,ale je fakt, ze ja nejsem hubenour, tak videt to hned nepujde.
A jeste mam jednu vsuvku.....kdyz pujdu pred porodem nejaky mesic? na neschopenku? z ceho se pocita? za posledni rok zamestnani? to totiz splnuji, ovsem mam velmi nizkou hrubou mzdu, cili nas vedouci vyspekuloval loni s kolegyni co byla loni tehotna, ze ji da na pracak a pak zpet na pracovni pomer /samo uz jen na urcitou dobu, aby jse ji pak nadobro zbavil/,ale s tim ze ji na tu chvili zvedne hrubou mzdu a mela tak vyssi neschopenku/materskou? Coz ovsem jsem varovana, ze to tak nefunguje.

děkuji za odpovedi
Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
16.5.11 18:05

ahoj, neschopenka nevadí, ta se do výpočtu mateřské nepočítá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
16.5.11 18:10

Ahoj, to mas pravdu, neschopenka by me nemela ponizit materskou? ale materska se uz bere pred porodem, ne? nejaky tyden, pokud to nepletu. Me spis jde o to „nove“ zamestnani, kde bych mela vyssi zaklad…ale to byme uz asi nepomohlo k vyssi materske?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
16.5.11 18:57

já nevim jak to je když na stoupíš znova k tomu samému zaměstnavateli. Mě manžel zaměstnal měsíc před tím než sem šla na neschopenku s rizikovým těhotenstvým ve své druhé firmě a plat mi za ten jeden měsíc dal velice dobrý a nemocenská i mateřská se mi počítají pouze z toho jednoho měsíce co jsem odpracovala v té nové firmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
16.5.11 19:20

no ja prave cetla o tomto zpusobu, jak si prave polepsit tu materskou. S kolegyni to tak udelal loni, jen nevim zda to melo ten efekt a smysl riskovat,co kdyz by me tu novou smlouvu nakonec nenabidl, ze…pac ja nikomu uz neverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
16.5.11 23:29

Ahoj, nevolnosti v těhu jsou úplně normální. Trpí jimi v určité míře tři čtvrtiny těhotných. Mně bylo špatně téměř po celou dobu těhotenství. Polovinu jsem prozvracela. Jinak u většiny těhulek nevolnosti po prvním trimestru ustupují. Tak přeji, ať je brzy líp. :kytka:
Bříško začíná růst tak od 16. týdne, záleží i kolikáté je to těhotenství (u druhého a dalších bříško může růst dříve), ale tohle je hodně individuální. Pokud, jak píšeš, nejsi hubená, a nebudeš nosit oplá trička, tak to na tobě nemusí být poznat ještě dlouho. Na mně to „sousedi“ poznali až v 6. měsíci a to jsem celkem štíhlá, ale bříško jsem měla malé a ve vhodném oblečení vůbec nebylo vidět. :wink:
A s tím počítáním mateřské, tomu moc nerozumím, tak jen napíšu pár odkazů, kde bys mohla vyčíst víc.
„Peněžitá pomoc v mateřství se bude vypočítávat z hrubého příjmu z posledních 12 měsíců, a to z celého příjmu, ze kterého se platí sociální pojištění. Příjem se zprůměruje.“
http://www.penize.cz/…cky/materska#…
http://www.penize.cz/…ska-dovolena
Zkus se zeptat zde.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
17.5.11 18:07

Děkuji všem :-)
ja jen jeste s tim brichem, nekdy ho mam nafoukle /au au/ a nekdy ne…děs, běs. ale asi i tak se moc prohlizim. Kazdopadne kamoska me rikal, ze ji briso zacalo rust uz? ve 4 mesici, no to vl. tak odpovida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
13.9.14 21:55

Ahoj,
můžu se zeptat zkušenějších? :)

Jsem mezi 5 a 6 týdnem a po pravdě mi poslední dva dny není úplně nejlíp. Žaludek celé dny na vodě, nadavuju z kdejaké vůně (káva, pečené brambory,…) :| Chci se zeptat, jestli je blbý říct si kvůli tomuhle o neschopenku? Pracuju s klientama, za kterýma jezdím po celým městě, takže je mi zle už cestou v autobuse. A popravdě si nedokážu představit že mi klient nabídne kávu a já poletím na záchod hodit šavli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.9.14 11:51

@phoque Pokud Ti to dělá problém vykonávat práci, tak samozřejmě ano. Švagrová taky kvůli častému zvracení byla asi 14 dní doma, pak se jí udělalo líp, takže se zase nechala uschopnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
14.9.14 13:28

@Svistice dík za odpověď! No, dneska dopoledne mi bylo super ale odpo zase objímám mísu, tak nevím :think: Asi tomu dám čas a uvidí se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.9.14 13:39

@phoque To jsou ty začátky. Za pár týdnů tě to přejde. Blíží se konec roku, tak pokud máš nějakou volnou dovolenou nabo sick-days, tak je můžeš vybírat na ty dny, kdy Ti bude hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
14.9.14 14:37

@Svistice už aby to přešlo :D Jj, sick day už pomalu vybírám, ještě jich pár mám a k tomu pár dní dovolené. Ale nechceme to zatím oznamovat, tak se snažím šetřit, ať to není úplně nápadné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.9.14 15:00

@phoque Chápu. Jako kamufláž můžou pro případné zvědavce posloužit vysvětlení typu náhlá migréna, podzimní nachlazení, které raději vyležíš den dva, než aby jsi nakazila kolegy, střevní viróza, náhlá nehoda v bytě kdy je potřeba vyčkat příjezdu řemeslníků (třeba porouchaný bojler), nečekaná urgentiní situace v rodině, která vyžaduje tvou asistenci. ;)
Rozhodně je méně nápadné takhle vybírat legální volno, než dohasit s jedno až dvoutýdenní neschopenkou s razítkem gynekologa. To pak stačí všímavý/zvědavý šéf či mzdovka a ví to půlka firmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
14.9.14 16:46

@Svistice koukám že už jsi něco zažila :D No, zkusím to nějak ututlat. Kdyby mi bylo alespoň pořád buď dobře anebo pořád špatně, ale je to jak počasí, chvíli dobrý za chvíli lítám… Děs :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí