Rentgen asi ve 3tt

1267
16.5.11 17:36

Rentgen asi ve 3tt

ahojky, máte tady prosím někdo zkušenost s rentgenem v těhotenství? dnes jsem byla u doktorky a zjistila jsem, že jsem v 5. tt. na rentgenu jsem byla asi v 3.tt se zádama. Ale to jsem nevěděla že jsem těhotná. Za týden mám jít na genetiku a mají mi tam říct zda si můžu miminko nechat nebo musím jít na potrat. Nemáte s tímto někdo zkušenost? Mám z jejich verdiktu celkem obavy. Bojím se, že na to bude mít i vliv můj věk… 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
743
16.5.11 17:46

neboj, už se tady v jedné diskuzi rentgen řešil a nevadí.. Moje kamarádka měla autonehodu, nevěděla, že je v sedmým týdnu..v nemocnici ji rentgenovali snad všechno, byla operovaná pod celkovou narkózou a dítě má v pořádku :wink: doktoři ji uklidňovali, že na to, aby dítě bylo ozářený je potřeba daleko a daleko víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.5.11 17:46

proč proboha věk, když ti je 20? a proč jdeš na genetiku? To by ti měl říct snad tvůj gynekolog, ne? Jinak si myslím, že pokud by se plod poškodil v tak brzkém stádiu, příroda by to sama zařídila, abys potratila, takže za mě bych byla klidná a poradila se s gynekologem. Jinak rozhodně nezáleží na tom, jestli ti to někdo povolí nebo nařídí jít na potrat, je a bude to stejně jen a pouze na tobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
16.5.11 17:57

Tady je na to jasná odpověď :wink: http://www.lekari-online.cz/…nstvi-i57460

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
16.5.11 18:01
Yuliane píše:
Za týden mám jít na genetiku a mají mi tam říct zda si můžu miminko nechat nebo musím jít na potrat. Nemáte s tímto někdo zkušenost? Mám z jejich verdiktu celkem obavy. Bojím se, že na to bude mít i vliv můj věk… 20 let.

BTW…to si děláš srandu? Jak by tě někdo mohl nutit jít na potrat?!? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
16.5.11 18:12

Já jsem nevěděla že jsem těhotná a zjistila jsem to teď v 5.tt. A paní doktorka z gynekologie mě poslala na genetiku aby se vyjádřili jestli je plod zdrravý nebo ne. Brala jsem totiž i antibiotika ale ty by prý neměli až tak moc vadit. Horší je prý ten rentgen který jsem měla asi před dvěma týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.5.11 18:18

a co když ti projistotu doporučí abys na ten potrat šla, protože co kdyby - oni ti to nemůžou říct na 100% že dítě bude v pořádku nebo nebude. Co uděláš? Přečteš si o tom ještě něco, nebo řekneš, oni radši chtějí abych šla na potrat a zabiješ třeba zdravé dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
16.5.11 18:33

já opravdu nevím… nevím ani jak přijme mé těhotenství máma. ASi bude napřed vyvádět že si kazím život ve 20ti letech ale nechci svoje dítě zabít!! Ale pokud by mělo být potom nějaké nemocné tak asi bude lepší těhotenství ukončit. Opravdu nevím co si o všem mám myslet. Paní doktorka mi k tomu skoro nic neřekla. Přítel to vzal dobře a je na něm vidět že by byl rád kdyby bylo miminko zdravé a já asi také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
16.5.11 19:00

To je mi divný s tim RTG, u nás když chci jít na rentgen tak musim jít do 10 dnů po skončení menstruace (právě kvůli riziku v těhu) a podepsat jim to tam, že opravdu sem přišla v té lhůtě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cee
113
16.5.11 19:04

Ahoj mám to potvrzený…1× RTG za těhotenství nevadí.
:potlesk:
2 už ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
16.5.11 19:05

snad máš právdu a miminko bude v pohodě :-)) mám celkem strach co mi řeknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cee
113
16.5.11 19:15

Genetikou samozřejmě nic nezkazíš, když budeš více hlídaná, tím lépe. Jen nezapomeň na prvotrimestrální screening v 11 a 12 týdnu/ odběry +NT/…trvej na tom, ať ti to udělaj, (maj tendenci mladým to moc nedělat…) a další acreeningy včetně 16.tt a dále velkého UZ ve 20tt.Když vše bude OK, mělo by to klapnout.
přeju pohodové těhu a zdravé mimi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
16.5.11 19:16

Ahojky Yuliane,
asi tě moc nepotěším, ale u mě těhotenství bohužel nedopadlo dobře. Byla jsem na rentgenu zubu asi v den kdy došlo k otěhotnění nebo prostě někdy v tom týdnu jsem otěhotněla. Buhužel u mě došlo k samovolnému potratu a doktor si myslí, že na to mohl mít ten rentgen vliv. Doufám, že to u tebe dopadne lépe a vše bude v pořádku. Budu moc držet palce. :palec: :palec: :hug:
Každopádně jsi ještě mladá a máš vše před sebou tak hlavě neztracej hlavu a opatruj se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
16.5.11 19:18

děkuji sand to opravdu bude všechno v pořádku. Snad mi v to pondělí neřeknou že je miminko špatné a že bych musela na potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
16.5.11 19:20

v kterém týdnu došlo k potratu? mohu-li se zeptat? já jsem to zjistila dnes že jsem těhotná a jsem v 5 tt. a na rentgenu jsem byla asi před dvěma týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí