Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to normální, stačí kliknout o kousek vedle…
Já měla (na den přesně známé otěhotnění) v 5+3 utz odpovídající 4+6, v 7+3 odpovídající 7+6. Skoro nikdy to neodpovídá přesně.
Děkuji za uklidnění. Už jsem z toho všeho docela na nervy
. Další kontrolu mám až za 4 tydny tak budu doufat.
Příspěvek upraven 05.05.25 v 16:42
Ano, je to opravdu hra o mm, záleží, jak přesně doktor klepne na monitor při měření. Podle toho se tam pak automaticky nastaví tt. Takže to nemusí být úplně přesné.
Hmm muze to byt v pohode, ale nemusi no. Mne se takto zaclo zpozdovat 2× a pokazde to skoncilo ZT v 11. tydnu. Bohuzel se v tuto fazi neda delat vubec nic. Ale po ctyrech misakach bych teda asi zvazila progesteron…doktor ti to nenabidl?
Od predminuleho týdne zavadim utrogestan 2-0-2 a ascorutin 2-2-2
Progesteron je na MA spíš takové placebo. MA je spíš důsledek toho, že embryo už zemřelo, ale nerozjede se samovolný potrat, protože tělo vyrábí dostatek progesteronu, který ho odejít nenechá. Doplnění dalšího progesteronu úmrtí embrya nepomůže, potracela jsem i při vysokých davkach. Předpokládám, že věci jako imunologii, genetiku, hematologii vyšetřene máte.
Ahoj, minulý úterý jsem byla na kontrole dle utz plod 7+6 a se srdeční akcí. Dnes jsem byla na kontrole a mělo to být 8+5 ale bylo jen 8+0 srdecni akce prý u plodu je. Doktor mi rekl ze je vse v pořádku ze se meri jen plodove vejce a ze je velke podle toho kolik je tekutiny. Jsem už po 4 ZT a v 36 letech přestávám mit naději ze to bude v poradku. Ma s tim nekdo zkusenost.