Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, máte taky problémy s příbuzenstvem (tchýní), že k vám přijde neohlášeně nebo i ohlášeně na návštěvu? Když k nám jde, zaklepe, zazvoní a v tu chvíli strká klíče do zámku a odemyká si dveře. Posledně prý klepala, což jsem neslyšela a zase se dobývala dovnitř. Mi to je dost nepříjemné, protože nikdy nevím, kdy se mi zjeví ve dveřích a já budu třeba ve spodním prádle. Několikrát jí bylo řečeno, že se má nejdřív ohlásit a pak když přijde zazvonit a počkat až jí otevřeme. 2× to dodrží a pak jí zase přeskočí a odemýká. Klíče jsme bohužel dali tchýni i tchánovi, takže je oba nosí stále u sebe. Já jsem souhlasila, že jim je dáme pro případ, že si zabouchneme dveře aj. Uvažuji, že tchýni řeknu, až příště zase přijde a bude si odemýkat, že buď mi klíče vrátí nebo budeme muset vyměnit zámek. Zvažuji, jestli by mi to stálo za ty rozpory v rodině, ale opravdu mi to vadí. Jaký na to máte názor vy nebo zkušenosti? Díky
V minulosti se nám tak vkradli do bytu, když jsme byli s manželem v nejlepším. Naštěstí nic neviděli, ale připadala jsem hrozně a ani jsem jim nebyla schopná na to nic říct.
Ahoj,
snad se brzy budem stehovat do vlastniho a jsme si jista, ze nikomu nedame klice, uz kvuli tomu co popisujes.
Tak jedina rada me napada vymenit ten zamek, nebo treba pridat jeste ten co se dava nahoru, jako bezpecnostni a zamykat ho, kdyz s ni neni zadna domluva.
Ahoj,ja bych to zahrala asi tak,aby nebyly problemy…Ze se mi podarilo ztratit klic od bytu a diky tomu se musel vymenit zamek…Nove klice bych jim uz samozrejmne nedala…
Pokud jim slovní domluva nestačí, nechávala bych klíče v zámku, aby se k vám nedostali. Zámek bych neměnila, za spory v rodině by mi to nestálo.
My dali klíče tchánům i našim, ovšem nikdo si nedovolí přijít neohlášen, natož si odemknout. ![]()
Ahojky, to jsi mi připomněla mou kamarádku. Řešila jsem to stejné, klíče měla pro případ, že si je zabouchneme, oni zase měli naše anebo kvůli venčení psa (vzájemná výpomoc), ale ona jen zazvonila a už otevírala a kolikrát jsem na ni ani neměla náladu, taktéž jsem se bála, že k nám někdy vlítně když jsme „v nejlepším“. Dlouho jsem přemýšlela, jak jí to taktně naznačit, ale nakonec k tomu nedošlo…prostě jsem se s ní přestala vídat a když zabouchnu klíče, jdu si raději k sestře nebo k sousedům, psa už si venčit nenechám a když je to nutné, zařídím si to nezávisle na ni. Takže jsem se k tomu vlastně nikdy neodhodlala, ale jsem i radši, že se s ní nevídám. U tchána s tchýni to je ale rozhodně jiná situace, buď se asi budeš muset hodně překonat a fakt to natvrdo říct (já bych si asi musela dát k tomu panáka, ale je fakt, že časem pohár stejně přeteče a nakonec to někdy z člověka vylítne samo ani neví jak) anebo ta výmluva…to je ale podle mě horší varianta, nemusela bys z toho tak lehce vyklouznout (najdou si určitě nějaké řešení a budeš tam, kde jsi byla). Když se přemůžeš a řekneš to natvrdo, nakonec to stejně časem určitě vyšumí a bude zapomenuto…snad
. Ale za ten klid to asi stojí. Přeju hodně štěstí
P.S. Klíče v zámku je taky dobré řešení! ![]()
Jasně, normálně nech klíče v zámku a je. Já bych v případě neohlášené návštěvy klidně byla schopna dělat, že nejsem doma
.
Ježiši, kde jsme, aby si někdo jen tak odemykal dveře od cizího bytu
. Teď vlastně uvažuju, že by jí to tvůj muž měl natvrdo říct, proč bys to měla dělat ty, je to jeho matka. V tom snad nemůže být žádný problém.
Ja neporadim, ale pridam svou zkusenost. Bydlim s tchanovci v 3+1. K nam do pokoju tchynka chodi jen po zaklepani a vyzvani. Dvakrat se za ty dva roky preslechla nebo necekala na vyzvani a in flagranti nas pristihla. Byl to pro ni takovy trapas, ze zase pulroku opravdu ceka, az uslysi zretelne Dale.....
Takze, nechat se pristihnout je taky reseni ![]()
Zname, po odemceni a otevreni zacne tukat na otevrene dvere nebo ev.zvonit. Dohani me to k silenstvi!! manzel ji to nekolikrat rikal, pomuze tak na 2×,pak je to stejne. taky nam s oblibou cestou zkontroluje schranku, a na navstevu chodi za:,–(ne driv…
Ona je holt trosku jednodussi..... ![]()
Tak moje maminka i tchýně jsou naprosto opačné, tohle si u nich naprosto neumím představit (pamatuji si, že jednou přišel omylem můj dopis k mamce do práce - máma dostávala poštu do práce, a její šéfka ho omylem rozřízla - dostala se mezi oficiální poštu. Máma ji donutila, obálku přelepit a osobně mi ho s vysvětlením předat - a to mi bylo snad 12?), ale mám na tohle téma dobrou historku a nedá mi to ji sem nehodit.
Jednou jedinkrát mi máma vrazila do pokojíku, když jsme u ní byli na návštěvě, protože něco nutně potřebovala a byla přesvědčená, že je manžel venku
No nebyl a je z doho Adlétka ![]()
![]()
![]()
(Postel máme za skříní, tak to bylo vcelku decentní, ale za tou skříní se mnou pořád něco řešila a já jen hulákala nechoď sem, nechoď sem, až jí to konečně napadlo) Od té doby si z ní děláme srandu a věřím, že k nám už nikdy nevpadne
Jo a máma prohlašuje, že vnouče si musela zařídit sama ![]()
L.
Ahoj holky, nezlobte se, ale tomuto se musím jen smát!!!!
Vůbec nevíte co je to nevychovaná tchýně - já bych vám tady mohla opravdu hoooodně dlouho vyprávět!
![]()
Je strašné, když k vám vleze do bytu (baráčku) bez pozvání, bez zaklepání a normálně si odemkne! To bych taky nedala - je mi vás opravdu líto! U nás by tchýně v žádném případě klíč nedostala do ruky!!!
Tak u nás je to např. takto! Tchýně k nám chodí jen, když má manžel narozeniny a to ne vždy (mimochodem malého viděla už 5krát) a to se vždy dopředu MUSÍ nahlásit a když příjde tak návštěva začíná tím, že vypluje z jejich auta a hned před domem prohlásí „No to je hacienda, tady já bych v životě nebydlela“ Ona nás vyhodila z baráku, když měl malý 3 měsíce a okamžitě v podstatě ze dne na den jsme se museli vystěhovat z bytu, který jsme si celý zrekonstruovali na svoje náklady! Koupily jsme si baráček v centru města a máme ho celý zrekontruovaný - jen pro přehled co je podle ní hacienda!
Pak teda vpluje dovnitř, nepozdraví, usádlí se na sedačce, mezitím mi stihně několikrát kopnout do psa, pak Martinovi opět asi po milionté zopakuje, že nikdy nesouhlasila s tím aby jsme se vzali, zkritizuje TV, DVD, koženou sedačku, záclony, kvítka a celé vybavení bytu (na které nám nedala ani korunu) atd. atd. zvedne se a bez pozdravu odchází - to bych vám musela popisovat nevím jak dlouho!
Ona je teď momentálně hrozná dáma (co já ji znám tak jen chlastá a honí chlapy), po babi zdědila veliké pozemky, které prodala - po třetí se vdala za stejně starého kluka jako je můj manžel a jen rozhazuje miliony! Jen tak mu koupila auto za 2 - 3 miliony, ale jinak je strašná chudina a nemá ani korunu! Postavila si novou vilku s bazénem, zahradu jim dělal architekt ......., ale v tom okamžiku, kdy vejdete dovnitř tak by jste se poblily (omlouvám se) z toho jaký je ve vnitř neskutečný bordel - zem se nevytírala snad od té doby co je postavené ....... - všechno je dělané jen nevenek, aby bylo vidět, že na to mají, ale to co není vidět tak tomu by jste nevěřily!!!! Znáte to - z venku huj a ve vnitř fuj!!!
![]()
Když po mém manželovi něco potřebuje tak je to vždy příkazem, protože ona přece nebude nikoho prosit a všechno je samozřejmostí!!!
Takové chování jsem nikdy nezažila a nikomu bych to nepřála, takovou hrůzu si opravdu nedovedete ani ve snu představit!
![]()
Holky takovou hrůzu jste ještě nezažily!!!!!!!! Proto říkám, že vůbec nemáte ponětí co je to nevychovaná tchýně - co já bych jen za takové jednání dala!
Omlouvám se za románek, ale pořád je to jen čajíček oproti tomu co zažíváme! Proto se už několik let, kromě té 1 návštěvy ročně, nestýkáme - manžel s ní přerušil veškerý kontakt!
Jak psaly holky pokud nechceš dělat dusno v rodině tak prostě nechávej klíč v zámku a pro jistotu ho ještě otoč pak se tam fakt nedostane, ale stejně takové chování nechápu a vytáčí mě to jen co to čtu a když to nepochopí ani když jí to řeknete no co dodat ![]()
Klíč od našeho bytu má moje mamka pro všechny případy, ale sama si rozhodně neodemyká.
Ach ty tchýně!!!Ačkoliv mám tchýni opravdu hodnou až moc, máme stejný problém, který těžko překousáváme - oba…Jednou nám sem vletěli, když jsem ležela ve vaně - koupelnu míváme běžně otevřenou a hlavně hned za vchodovými dveřmi…
ačkoliv s nimi přítel na tohle téma několikrát mluvit, zatím výsledek nic moc
Takže čekám, že bude největší výbuch ve chvíli, kdy se nám narodí malá a já budu kojit…a oni sem jednoho dne takhle krásně vletí!!!Jednou jsem už ve vzteku prohlásila, že se svleču a budu tu běhat nahá, jen aby jim došlo, že doma jsme tady opravdu my 2 ![]()
co píše Ajjaa- nechat klíč v zámku!!! ![]()
to je docela drzost… Já si netroufnu takhle vpadnout ani k vlastním rodičům. Vždycky klepu.
A víš co? Až půjdete k ní na návštěvu, důrazně klepejte a čekejte až otevře… jako že „jít příkladem“. Neoplácela bych stejnou mincí. Prostě aby viděla, že v naší rodině se klepe a hotovo.
Taky hlasuju pro klíč v zámku nebo ještě jeden nápad, přidělat bezpečnostní řetízek.
Mofsa - a čo svokor? Nedalo by sa skôr dohodnúť s ním? Inak sa tiež prikláňam ku kľúču v zámke, tak si ju pekne „vychováš“ na zvonenie.
Moja skúsenosť- priateľova mama si tiež 1× sama odomkla, ale to si myslela, že nie sme doma a niečo nám len doniesla. Viackrát sa to nestalo.
Veronika - tak to je dosť drsné, čo píšeš. Nemám slov, to je potvora