tchýnice dělá naschvály

1837
10.8.08 17:54

tchýnice dělá naschvály

Ahoj,
no asi to bude v mnoha rodinách podobné… Jdu si ulevit a plivnout jedovatou slinu!!! :twisted:
Moje tchýně by byla asi v jádru hodná, kdyby nedělala stále totéž dokola (samozřejmě to, co nechceme, aby dělala) - my už s manželem nevíme, jestli dělá naschvály, nebo je tak....... ( :idea: )
Jediný štěstí mám, že manžel po jistejch zkušenostech je jednoznačně na mojí straně - a sice tchýně jde do skříně pro bonbony. Manžel jí řekne „Nedávej jí ty bonbony před obědem.“ - šup, když se nedíváme - už jí to vrazí! A když jí řeknem, že nám to vadí, nafoukne hubu a půl hodiny ji má nafouklou jak puchejř.
A pak melduje v kuchyni: „No… Tak to si toho masííííčka teda moc nesnědlaaaaaa…“ (bodejť by jo, když ji zalepí gumovejma žížalama).
Nebo ji prosíme, ať ji pořád netahá k tomu svýmu sudu na zahradě. Zaprvý je vždycky zmáčená jak blázen, zadruhý tam choděj pít včely. No pochopitelně - zdejchnou se spolu na zahradu a vrátí se totálně mokrá, má mokrý třeba i tenisky - který ona jí musí nutně nechat na noze, i když ví, že si je zase promáčí… Že má blbý kecy typu „ježiši stříhá ti někdy někdo ofinu?“ - a „češe ti někdy vůbec někdo vlasy?“ - a „stříhá ti vůbec někdy někdo nehty?“
(jasně, holka zarostlá, špinavá - jsme jasný socky :lol: :lol: :lol: )

A tak dál a dál a dál a dál. Rozesmívá ji při jídle (dvacetkrát jí řikáme, ať jí nechá, že jí to jídlo zaskočí případně to na sebe vyleje) - prostě KDE NIC NENI, ANI ČERT NEBERE.
Jaj bože, to je na frťana. Holky sorry já vim že jsem jedna z mnoha, ale prostě toto muselo ven horem !! (eště by to pak šlo spodem 8) 8) )

(k tomuto příspěvku zpětně připisuju, že ona nám malou NEHLÍDÁ a s ničím nám nikdy nepomáhá- a to nikdy, ani když jsme se stěhovali, to píšu jenom proto, abych nevypadala, že mam bejt za něco vděčná a že dělam z komára velblouda)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
52
10.8.08 18:58

No mě se při mém prvním dítěti (mám dvě) taky zdálo, že tchýně a hlavně tchán, dělá naschvály. Jak přibylo druhé mimčo, náš roztomilý uřvaný chlapeček, byli jsme rádi i za tchýni s naschválama. Po čase jsem si uvědomila, že dělám z komára velblouda a že namočené tenisky uschnou. Dodnes dělají s dědou to samé, jen já jsem odolnější. Jsou to prostě babička a děda a ti mají vnoučata na rozmazlování. Není to dobře, ale prostě je to tak. Myslím, že jestli se nechceš zbláznit, tak si zvykni. Oni se nezmění. Bohudík s nimi nebydlím, takže těch pár hodin týdně, co se vidíme, se dá přežít … a když si děti beru po víkendu domů, zá:,–(ně nepřemýšlím nad tím ani se neptám, co dělali, když jsem tam nebyla, protože by mě musela ranit mrtvice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
10.8.08 19:03

Vidím to asi jako Marinka. Ale naprosto tě chápu!!!!!!!!!!!!!!!!! Občas, když se mi zdá, že to tchýně hodně přeťápla, tak nekompromisně zasahuju. jinak mhouřím oči o106… a jsem ráda, když mi chvilku pomůže od starší dcery a já mám čas na mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
10.8.08 20:14

Zlatuško, jakobys mluvila o naší bábi, mojí mamce. Jediný moje štěstí, že s ní nebydlíme. Teď už chodím do práce, tak tam ani moc nejezdím, ale ještě na rodičáku jsem vždycky sbalila malou a jela k našim tak na týden každý měsíc…kvůli malé, aby si užila babičky a dědy. Ona si užívala, já z toho rostla. Oni to myslej dobře, i když to tak nevypadá, ale žít s nima by mě zabilo. Upřímně obdivuju všechny, kdo do toho jdou /vím, že často prostě není zbytí/. Obrň se trpělivostí, nech to být, buď ráda, že holka má babičku, není to tak vždy, zrovna nedávno švagrové umřela 59letá maminka a malá čtyřletá vnučka je z toho opravdu špatná. Možná trošku zkus pořešit ty bonbony před jídlem, dyk i babička musí uznat, že malý dítě musí pořádně jíst, ale co se týká mokrých tenisek.......... ber to tak, že si malá upevní imunitu třeba :) Prostě vydrž. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.8.08 21:07

Zlatuško, já zase nesouhlasím, názor, že jsou taří a nezmění se…já jsem taky už třicítka a já měnit mám? U nás je to o to horší, že děti mají ekzém, což tchýěn neřeší, zakázanu čokoládu jim rve. Ano, ona je pak půl roku neléčí bolavej rozdrásanej exém všude po těle. Vnoučata nejsou věci na rozmazlování a to si prarodiče musí v prvé řadě uvědomit, jsou to děti svých rodičů a měli by respektovat přání rodičů.

• Citovat
  • Upravit
2786
10.8.08 21:46

zcela souhlasim s poslednim prispevkem. Jsou veci nad kteryma oci lze prinhourit, ale prarodice by meli respektovat vychovu rodicu, protoze jejcih boj za zady neublizuje samotnym rodicum ale predevsim detem! Jasne ze jedna cokoladky nezabije, jenze je a bude jen jedna? ha ha ha…

chce to pevne nervy a postoj, N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
10.8.08 22:05

Zlatuško: v tomto jsem asi dost tvrdá, podobně bojuju s manželovou babičkou. To že je jí přes 80 neznamená, že je nesvéprávná a neumí přijímat nové informace. Taky mi kritizuje jak málo Ani dávám jídlo, kdy ji mám dát najíst, dává ji za mými zády jídlo 10 minut před obědem …
Všechny řeči přežiju, ale musí respektovat má pravidla ohledně denního režimu (hlavně jídla). Už pochopila, že je Anička atopik a vzdala podstrkování čokolády. Řeším to tak, že je z Ani na návštěvě nespustíme s manželem ani na vteřinu oko a teď co jsem těhule, jsem omezila návštěvy.
Nejsem pro hádky, jen slušně říkáme co a jak a myslím, že postupem času si babi prostě zvykne a začne dělat věci podle nás.
Ovšem jsou lidi, se kterými se nedá domluvit nikdy a moc ti přeju, aby to nebyl tvůj případ.
Jo a super je, že manžel stojí při tobě :wink: . Držím palce a přeju pevné nervy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
11.8.08 08:46

Marinko75 - hm tak v tom bude asi ten rozdíl- ona nám totiž malou NIKDY NEHLÍDÁ, víš?? A žije sama.
Ona totiž moje tchýně malinko pije… Ne že by byla úplně do němoty, ale každý odpoledne k večeru už má těžkej jazyk.
Brala si ji jen do doby, dokud byla v kočárku, a ještě mi ji třeba vrátila v tom smyslu, že se nemohla kočárem trefit do futer (to nepřehánim, prostě se cestou s kamarádkou stavěly ve vinotéce a nechaly si párkrát nalejt do pohárku).
Už dva a půl roku si ji nevzala nikam ven (ani jednou), musíme my přilézt k ní, tam nás nase..... a zase jedeme domů. A to děláme ze slušnosti, protože přeci jen ještě je to manželova matka…

Navíc ona malou ani hlídat nechce - takže v tomto smyslu je pro mě naprosto nepoužitelná.
Abych řekla, že jsem ráda, že ji mám - do toho mám bohužel daleko, nehledě nato, že nás zase před chvílí nasr… a to hlavně manžela, nejdřív nás včera s něčím dokola otravovala, několikrát volala že chce někam odvézt, a když jsme řekli, že nemůžem, protože máme někde objednaný stromky na zahrádku a že tam prostě dneska musíme jet, tak že jí do tý banky odvezem zejtra - tak se malinko nafoukla, tudíž jsme to dneska ráno řešili, že ji tam odvezem zejtra - a ona nám skoro vynadala, že prej SNAD NENI PROBLÉM SI VZÍT TAXÍKA, tak co prej to ještě řešíme.

Takže nejdřív ona se nakrkne, že ji nevezmem teď hned okamžitě, a když jí nabídnem, že zejtra - tak nám vynadá, že jí vůbec voláme.
Chová se jak blázen.
Chce to figurku woodoo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
11.8.08 08:52

Jo - a mokrý tenisky - tchýně snad jasně vidí, že jdeme za půl hodiny domů, protože je třeba 6 večer- ale nutně ji ještě těsně před odchodem musí vytáhnout na ten dvůr, a nemůže jí dát nějaký jiný botičky, než ty v kterých může odejít.
Takže já kvůli jejímu debilnímu chování mám brát dvoje boty nebo co.. to už mi taky řekla. tak jsem odvěžila, že možná by stačilo ji přezout a ne ji tajně vyvláčet ven na dvůr a tam ji zmáčet od hlavy k patě.

A o tom jejím denní chlast… ani nemluvím. Fakt jako nevím - prodat ji nemůžu a zabít taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.8.08 10:16

Zlatuško tak to já naopak děti záměrně tchánům na hlídání nedávám, nejsou to věci a já nemám potřebu od nich nějak odpočívat, jdou to moje děti a protože se mi nelíbí to jejich věčné podstrojování a vrkání za každé situace, i když děti zlobí, tak prostě ne. Podle mě by prarodiče měli podporovat výchovu rodičů a n jít proti jen proto, aby se vnoučatům zalíbili. No a když to ti moji nechtějí pochopit, tak je to jejich smůla. Jezdíme k nim zá:,–(ně všichni a děti hlídám jako jestřáb.

• Citovat
  • Upravit
1837
11.8.08 11:27

Tyjo Anonymní ta slova jsi mi přímo vzala z pusy.
Přesně - VRKÁNÍ a podstrojování. Malá třeba shodí vázu - nejdřív to třeba bylo nedopatřením - jenže tchýně řekla „To nevadííííííí“ - načež já jsem řekla, že to teda vadí, že vázy se neshazujou (nehledě na to o ty střepy se může pořezat, žejo) - a ničení věcí já nenávidim (tchýni to nevadí, ta hodinky za 1200 klidně oddělá za dva měsíce).
No a prostě potom už malá ty věci shazovala schválně, teďka když tam přijde, VŽDYCKY jí tam vyleje vázičku s vodou - pokaždý!! Má to už jako zábavu, a když já řeknu „to se nedělá“ a jednu jí lupnu po prdce, tak děsně hodná babička přispěchá coby duchovní útěcha a hnedka jí i vrazí preventivně čokoládičku.
Hodná babička. Jenže jakmile už si potřebuje zapálit cigáro, tak malou začne oblíkat a ohlásí jí „kočičko už jdeš domů“.
Tyjo já jsem ale dneska nabroušená a to pořádně. Ale to je taky i tim, že nás ráno stihla znova vytočit.
A to její chování začlo přesně v době, kdy se její milovanej synáček odstěhoval od ní ke mně. Od tý doby 180 stupňů obrat. Do tý doby cukrovala i na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
11.8.08 11:28

co já vim, třeba jí i na tý zahradě zmáčí abysme se naštvali a už vypadli, protože už si potřebuje zapálit :lol: :lol: :lol: :lol: u ní člověk fakt nikdy neví.
Ale na druhou stranu musim pochválit moji mamku (ačkoli má pochopitelně mouchy, jako každej z nás) - že mě naprosto respektuje, nerve mi ji zbytečně sladkým místo jídla atd. a prostě o co ji požádám, to bere v úvahu a nedělá to naschvál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
11.8.08 19:25

Zlatusko, to ti fakt nezavidim! Nastesti tenhle problem nemame, takze z vlastni zkusenosti neporadim. Asi v dulezitych vecech byt tvrda a jakmile tchyne zacne prekracovat domluvene (nebo snesitelne) meze, tak odjet pryc. A malickosti nechat byt, nebo se z toho zblaznis.

A bacha na jednu vec, moje maminka tomu rika „samonasirani“. To si tak clovek pro sebe probira, co mu ten druhy provedl dnes, vcera a o vikendu, pak si vzpomene, ze to same uz udelal nejmin desetkrat…atd. a skonci to tak, za aniz by se stala nejaka nova udalost, ty jsi nastvana k nepricetnosti, pripadne desne otravena. A nicemu to nepomaha, jen ty se citis mizerne. :wink:

Dulezite je, ze je manzel na tve strane a taky ze s tchyni nesdilite spolecnou domacnost. Drzim palce, at se vam to podari nejak zvladnout. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
11.8.08 20:11

hihi tak samonasírání znam :lol:
ono totiž už když tam jedeme, tak předem víme, že jí před obědem strčí gumový žížaly…
„Povznášíme“ se nad tím už rok a půl, neboli od té doby, co ty gumový žížaly začaly (neboli od tří let, kdy tchýně usoudila „tak a odteďka může bonbony“), nad tim že je zmáčená vpodstatě od tý doby, co začla chodit…
Ony už malý budou totiž 4 roky a poté, co se jí ani po tisícáté nepodařilo pochopit, co po ní chceme, tak už jsme z těch povznesených výšin spadli na zem a prostě jsme nasr..... :lol: :lol: :lol:

Myslim že tam velkou roli hraje to veselé pitíčko… vypitá hlavička. tak pa a dík že jste si přečetly můj BABÍ HNĚV!!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová