cesta ke tchánovcum

113
13.4.08 10:53

cesta ke tchánovcum

Ahoj dievčatá.
Chcem len poradit, resp.sa trochu vykecat. Zrovna mi volali tchánovci, aby sme konečne dorazili aj s malou. Dcérka bude mat teraz v máji 2 roky a ja som momentálne v 33.tt. Cesta ku nim je 2 hodiny autom. Od začiatku, ako sa dcérka narodila som pristúpila, že tam budeme jazdit, samozrejme chcu malu vidiet, zbožnuju ju a som samozrejme rada. Je to ich prvá vnučka. Pred nedávnom som tam bola a trávila tam čas po Vianociach a až do konca února, tz.2 mesiace. Uz som z toho mala aj depku a tiež som sem písala. Nastastie to prešlo, lebo som sa mala kde vykecat :o). Teraz mi tchýne hovorí: že teda kedy už konečne zase prídeme, že sa nevie dočkat malej. Hovorím jej, že teda prídem, máme sa tam stretnút aj s manželom (jej synom), je totiž pracovne blízko pri svojom rodnom bydlisku. Povedala som jej ale na rovinu, že viac ako dva týždne neplánujem a ona hned že to je krátko, že to nie, že musíme zostat dlhšie. Snažila som sa jej vysvetlit, že kontroly su už časté 1× do týždna. Samozrejme záleži na tom ako sa asi každá tehulka cíti. Ja som zatial síce v poho, ale to sa može rázom zmenit. Ked budem cestovat tam budem začiatok 35.týždna a spat v 36., resp.v 37.týždni. Odovodnovala to, že ved ona ešte den pred porodom cestovala ku svojim tchánovcom a nič jej nebolo a nechýbalo a všetko dopadlo dobre. Uplne ma s tým vytáčala, ked mi to hovorila. Jednoducho, chápem že chce byt s vnučkou, ale ja na druhu stranu chcem mat predsa pred porodom klud, vsetko si vklude nachystat a už byt proste v pohode. Neviem, či som až tak moc náročna a či čo. Mám pocit, že mi nikto nerozumie. Moja mama skor drží stranu vždy svokre a to ma tiež desí. Okrem toho chodím každý štvrtok na cvičenie pre tehulky a tam mi je super. Budem to musiet vynechat, ale to prezijem. Viac ma štve ta tchýne. Co myslíte? Som moc uzkostlivá a moc to prežívam a mala by som byt viac v pohode, alebo mám pravdu aj ja. Fakt neviem, ako hovorím, moja mama skor zastáva svokru a že nemám robit drahoty, ked chcu vidiet vnučku. Ja osobne si myslím, že pre vztah medzi vnučkou a starkou robím dost. Hovorí za to hádam aj dlžka pobytu u nich. Inak do roka som s malou cestovala skoro každý mesiac a to aj napriek tomu, že maličká moc cestu doteraz autom nemusí. No ale aspon si zvykla, cestovatelka malá. Dúfam, že som to nenapísala moc zmatene. Ulavilo sa mi, ked som sa vypísala. Fakt som to nemala komu povedat, postažovat si. ahojte a krásnu nedelu všetkým dievčatám :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
13.4.08 11:30

Chápu že se ti v pokročilejšim těhu moc nechce ale co třeba dát malou k tchánovcům samotnou, oni si užijí a ty si odpočineš a v klidu nachystáš věci co potřebuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
13.4.08 12:07

Nemůžou přijet oni k vám?
Nemyslím si, že jsi přecitlivělá, momentálně bych na tvém místě jednala stejně, i když já bych neměla nervy na tak dlouhé pobyty. My cestujeme 20 minut a jen ty nervy tam mi nestojí za to, abych se přemáhala. Momentálně ne, ale u mě je situace jiná, rizikové těhotenství zvládám dobře jen díky tomu klidu a absenci cest autem…
Podle mě jsi teda hodně hodně tolerantní a mě by bylo velmi hloupé otravovat dlouhými cestami snachu v 33 tt, pokud bych měla šanci přijet sama na chvíli, která se toleruje (znáš to, že návštěva a ryba třetí den smrdí :lol: ), uvidím, až dospěju do senility rodičů dospělých dětí, třeba budu stejně otravná :twisted:

Drž se
NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
13.4.08 12:26

Ahoj, me by v tak pozdnim tehu nikam nikdo nedostal. Prece musis chodit pravidelneji na kontroly ke gynekologovi, ne? Na to bych to i svedla, kdyz na nic jineho nereaguji. Nebo, jak holky psaly, bych tam malou nechala, ale jen v pripade, ze bych si byla jista, ze ji tam nic nebude chybet a ma ti ji pak kdo dopravit domu.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
13.4.08 12:38

Ahoj, podle mě jsi tolerantní a vstřícná až moc, vůbec nechápu, jak po tobě můžou chtít v takovémhle stádiu těhotentví cestovat (ty dvě hodiny s bříškem a ještě k tomu s malou určitě nebudou nic moc) a ještě tvrdit, že dva týdny pobytu jsou málo :roll:
Mě by taky už nikdo nikam nedostal, můžou být šťastní, žes tam byla po Vánocích tak dlouho, to že už chceš mít klid a všechno si v pohodě nachystat je naprosto pochopitelné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
13.4.08 13:54

Gigi,

pokud chceš mít klid, už teď ti ta návštěva není příjemná…myslím, že to za to nestojí…však oni si můžou ještě měsíc počkat a nebo přijet k vám ne? když chtějí malou vidět. Neboj se odříct, myslím, že z toho jak píšeš se nezavděčíš ani kdybys jela ;-).

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
13.4.08 14:24

Ahojte dievčatá!

Ani neviete, ako ste mi pomohli. Cítim sa lepšie, ked som si prečítala, že to ozaj nie je uplne v poriadku.(Lebo ja mám nakoniec z toho výčitky) Aj nápad, nechat tam malu nie je zlý, ale ešte sa mi zdá malá a myslím, že by mi chýbala a opačne (ja jej). Možno o rok to už bude lepšie. Pozreli ste sa na to uplne inak, nezaujato a to je pre mňa podstatné. V rodine pochopenie moc nemám, lebo akonáhle som spomenula, spomeniem niečo na adresu tchýne, je zle. Každý ju pozná ako milú žensku, večne usmiatu a v pohode. Ona síce aj je, verím že vela vecí myslí v dobrom, ale proste niekedy mi z niečim liezie pekne na nervy a nie každý ju pozná z toho mojho pohladu. Hlavne s týmto organizovaním času a celkovo organizovanie nášho života. Určite ma chápete a viete(a to viem aj ja), že je potrebné a prínosné pre dieta, aby sa stýkalo so starými rodičmi, ale aby sa na ne starý rodičia uplne fixovali… to teda podla mna tiež nie je zdravé. Manžel mal na jesen ako zivnostník pauzu a tak ho presviedčali rodičia, aby sme prišli ku nim na dlší čas, že ušetríme za poplatky (čo platíme mamine inkaso atd.) a že u nich to je zadarmo a možeme zostat ako dlho chceme (rátali do jari) Normálne sa snažili nás k tomu dotlačit, ale s týmto som nesuhlasila a ani manža. Zase na tom niesme tak zle…Hrúza, pripadala som si ako uplny debo. Mysleli to samozrejme dobre, ale mysleli podla mna len na svoj prospech. To že ja by som bola tiež vytrhnutá zo svojho (kamarátky a iné), to im asi nedošlo.
Jednoducho ale pozadie tam bolo jasné. Tchýne chcela byt čo najviac s malou. Potom su tlaky, aby sme si vedla ich domu postavili tiež malý domček a že ona sa nám o deti bude starat a tak. No uuuufff, to by som už vobec nerozdýchala. Nastastie ma manžel rovnaký názor, že tak to teda nebude. Radšej momentálne v mojom rodičovskom dome s mojou mamkou (dúfam, že dočasne a vyriešime situáciu), ako bývanie vedľa jeho rodičov. Pritom vzťah maju ako syn-matka a otec v pohode. Manžel ale tuší, že by to nebolo ono a som mu za to povďačná, lebo v tomto by som mu určite nevyhovela.

Inak keby som tam malu mala poslat, tak tam by jej asi nič nechýbalo. Práve naopak. Tam sa nemá ani čas hrat sama so sebou. Jednoducho tchýne si ju chce natolko užit, že jej nedávala vobec ani priestor na hru osamote a myslím, že tchýne sa už velmi teší na to, kedy tam budem moct poslat malu samu. Vlastne neskor už dve detúrence :o). Nenápadne mi hovorila o tom, že ked bola ona malá, že ju mamina s jej sestrami posielala na prázdniny ku babičke na dva mesiace a tolko to ospevovala, až mi to nakoniec trklo. To mi už v podstate naznačovala, ako si predstavuje prázdniny za dva až tri roky, ked už bude na dochodku. Ze tam bude mat deti na celé prázdniny a že to bude to najlpešie pre ne. No ale to som sa rozhodla zatial neriešit, aj ked už teraz mám na to uplne iný názor. Dva mesiace sa mi zdá velmi dlhá doba, ale ako hovorím, teraz je asi ešte priskoro to riešit :o)))

A inak malá je velmi neposedné dievčatko. V aute prvú 1/2h.v pohode, musím jej stále volačo rozprávat a ukazovat z okna. To ešte drzí, ale potom sa vrtí a mrnká a jednoducho sa jej nepáči, že tam je pripútaná v autosedačke a chce behat. Musíme zastavovat aj 3×. Ono to nevadí, len ta cesta sa potom pretahuje. Ono sa to asi časom zlepší, ale aj tak je zvyknutá, že niekto s nou vzadu sedí a venuje sa jej.

No prosím, zase som sa rozpísala a nakoniec zistujem, že ma toho hodne ťaží … a výhrad voči tchýni tam bude omnoho viacej. Normálne je toto terapia, ked to mám komu napísat.
Ešte raz díky za Vaše názory. Skusim sa zariadit podľa toho, ako to budem cítit a uvidíme aj po zajtrajšej KO. Uz som sa aj ukludnila a to teraz potrebujem najviac. Majte sa krásne a díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
13.4.08 14:43

Noo, taky se přidávám k názoru, že tvé obavy vůbec nejsou přehnané. Pravda, já jsem k našim jezdila 3krát do týdne busem až do konce těhu, ale to je něco jiného bo bydlí odemne cca 20min cesty autem.
Já bych se až tak daleko a na tak dlouho nevydala.Možná tak na víkend, ještě bych skousla pár dní, ale ne určitě na víc jak týden.
A poslat tam samotnou malou, je dle mého dobrý nápad. Chápu tvoje obavy, ale ona by si malá na tebe skoro ani nevzpoměla, tomu věř :roll: . Jája byl poprvé mimo domov na jednu noc před cca rokem. Pak na začátku léta tam byl už i na víkend, a teď tam je každých 14 dní od pátka do neděle, na velikonoce tam byl až do pondělka :).Taky se mi po něm stýská, ale vím že mu u babičky a dědy nic nechybí a má se tam fakt dobře. Beru to i jako výhodu, že je zvyklej zůstat někde beze mně, a není závisláček :wink: . Původně jsem měla chodit o víkendech na brigádu, ale asi z toho nic nebude, takže tam je jen takhle :).
Nebo tam malou odvet, zůstaň tam s ní třeba dva dny a pak odjeď domů … apoň by sis pěkně odpočinula, a tchýně by ti ruce ulíbala ;).

• Citovat
  • Upravit
5846
13.4.08 15:32

Když odhlédnu od častějších kontrol u dr., tvých zájmů v místě bydliště, toho, že délka návštěvy by měla být příjemná oběma stranám, toho, že podle jejích představ bys odjížděla těsně před termínem i toho, že se ti tam vůbec nechce být tak dlouho, je tu i to, že co si nenachystáš a neuděláš doma (nemyslím jen mimivýbavičku, ale obecně v bytě, v domě, …) před porodem, tak potom se dvěma prcky už o dost hůř, případně se k tomu vůbec nedokopeš, pokud to nebude nezbytné.

Ono z dlouhodobého hlediska, pokud má tchýně potřebu vám organizovat život, to jistě není poslední situace, kdy nevyhovíš 8) . Pokud to bude poprvé, možná byl nejvyšší čas začít :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
13.4.08 16:21

Gigi , podle mně jsi taky tolerantní až moc. Všechno prober s manželem, ať ji trochu usměrní on, je to jeho matka a hlavně nikam nejezdi, máš před porodem. Nemá manžel nějaké sourozence, co by chtěli taky založit rodinu? To by možná situaci trochu zlepšilo, tchýně by se chvíli taky starala o někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
13.4.08 16:36

Dítě ve 2l není malý na to aby zůstalo u babi samotný :wink: Takže asi dobře chápu že malá ještě nebyla nikde sama, myslím že by bylo lepší jí dát k babi samotnou teď než za rok jak píšeš kdy budete mít mimi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
13.4.08 19:38

Teda to Tě obdivuju, že jsi u nich vydržela 2 měsíce. Asi jsem divná, ale po pár dnech i u našich už chci domů. Přece jen mám svý zvyky a na návštěvě je všechno na ruby, děti zlobí atd. A před porodem jsem teda tuplem nikam nejezdila. Ne, že bych byla taková cimprlína, ale jak píšeš, chtěla jsem mít klid, nedělat neustále kompromisy a stále se přizpůsobovat, zvlášť někomu cizímu. Bývala jsem hodně unavená, náladová, pálila mě žáha, klouby a do toho se ještě culit na tchýni, to by mě asi dorazilo… Já bych tam prostě nejela, mohla by se tchýně na hlavu stavět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
13.4.08 20:00

Gigi - nevěřím vlastním očím, když to čtu. Máš přeci svou rodinu, svůj domov a prarodiče, až jsou také členy širší rodiny, přeci nemohou po tobě takovéto věci žádat, resp. skoro vydírat. Je skvělé, že babička má s vnučkou hezký vztah, tak to má být, ale z toho, co píšeš, mi skoro přijde, jako by ji chtěla spíše vychovávat. 2-měsíční pobyt - no klobouk dolů před tebou. A jak už tu někdo psal - musí to být příjemné pro obě strany. Takže na tvém místě bych to vůbec neřešila a prostě to udělala tak, jak to mě bude vyhovovat.

Tak hodně sil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
13.4.08 21:35

Tak ja byt tebou tak tam nejedu uz vubec pred porodem, ja kdyz byla tehu mela sem termin v polovine kvetna a v dubnu jsem odmitla jet ke tchyni na oslavu narozenin svagrove, protoze za prve cesta autem, rozdrncane silnice to uz v takovem stadiu tehu neni nic moc, za druhe nikdy nevis co se muze stat a zustat v nemocnici mimo domov se mi rozhodne nechce a neni nad to mit svuj klid a pohodli doma. Takze vubec nekoukej na to co rika tchyne cim vydira atd. ale rid se tim jak se citis a co chces ty, mas na to pravo. Navic pokud si tam byla od vanoc do unora tak si myslim, ze to jeste neni tak dlouha doba co ste tam nebyli a meli moznost si vnucku dostatecne uzit, ja osobne bych u tchyne takovou dobu nevydrzela, jezdime na vikend maximalne pul tydne a tesim se domu :lol:
Co se tyka toho nechat tam malou, pokud jeste nikdy nebyla bez tebe sama, tak bych ji tam rozhodne nenechavala, protoze nevis jak se ji bude styskat, bude tam brecet a mit z toho akorat nervy. Chce to nejdriv vyzkouset, poprve byt tam s ni a treba si zajit nekam na prochazku a malou nechat babicce at se o ni stara a uvidis jestli te bude postradat, pak vyzkouset treba ji tam nechat i pres noc samotnou, pokud zvladne i prespani bez maminky tak uz ji nechat treba na cely vikend a postupne zkouset za jak dlouho ji bude mamina chybet. Odvezt ji tam a nechat treba tyden nebo 14 dni v kuse bez toho aby pred tim tam byla bez tebe sama to bych nedelala. I kdyz se jim podari ji vzdycky uklidnit kdyz bude brecet a ptat se po tobe tak proste to dite bude vystresovany z ty situace a priste si te bude strasne hlidat aby si ji zase nekde nenechala.
Nase mala je to samy, u tchyne na kterou neni zvykla proste sama nebude, parkrat sem ji tam nechala, ze sme jeli jen s manzou na nakup bez ni a pak mi litala za zadkem i kdyz sem sla jen na zachod, proste se bala ze zas odejdu. Ale u mych rodicu zustava v pohode, je na ne zvykla, bydli kousek od nas takze sme tam casto a od malinka cca od 3 mesicu tam zustava sama, zatim nejdyl na vikend, protoze i me moc chybi kdyz ji tu nemam :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
13.4.08 21:53

ešte raz díky za ohlas na moj „prblém“. Je fakt, že malá sama ešte nikde nebola, myslím tým že napr.nespala u tchánovcov sama. Prišlo mi to ale prirozené, lebo mám pocit, že je ešte príliš malá. Samozrejme, uspávanie to je vyriešené. Jak babička, tak aj tchýne už to maju za sebou a malá to berie v pohode. To je jasné. Možno to budem robit pri druhom dietati inak, budem skusenejšia a¨nebudem v tom vidiet nejaký problém. Uvidíme. Aj tak dík za názor. Ja som si doteraz myslela, že je to skoro, aby dvojročná zostávala niekde sama, aj ked ako som písala, je tam ako doma, takže problém by nemal nastat. Skor ide asi o individuálny prístup.

No a tiež si myslím, že som dost tolerantá a že to začína pekne zneužívat. Teraz večer som volala s manžou, rozoberali sme to a samozrejme mi povedal, že doležité aby sme sa videli my a on s malou no a potom aby som išla domov, ak to tak cítim. Proste žiadne znásilnovanie. Je fajn, že tam budeme spolu, tak sa to aspon vyrieši a myslím, že to s mamou nejak preberie. Inak klasika, ked počula moja mama ako to rozprávam manžovi, okamžite to zase po dokončení telefonátu okomontovala, že čo vlastne chcem, aká mam byt štastná, vďačná a že čo vymýšlam. Že tie dva mesiace čo som tam bola, že aká to je velká pomoc. Vobec nechápem… a ona nechápe absolutne zase mna Co by som od nej mala počut trochu podpory a mat pochopenie od vlastnej mamky, tak ona to robí uplne opačne. Totiž, tam je tiež problém v tom, že mamka ma stále pocit, že by som mala byt každému za niečo vďačná a … potom som z toho uplne zmatená. Je to všetko zamotané. Pripadám si ako absolutny blázon a pri mojej mame ako desaťročný harant a nie matka, ktorá vychováva svoje dieťa. K tomu všetkému ked nemam muža doma, tak to je fakt des. Najhoršie na tom je, že nemám v podstate nikde akoby ten klud, ktorý tak strašne potrebujem. Je to ozaj velmi zložité a ako vidím, pre mna to tu začalo fungovat ako psychoporadna :o) Ešte raz Vám díky za ohlas. Vážne som mala pocit, že to komplikujem ja (kedže ešte ta moja mama). Nakoniec ale vidím, že mám prečo sa hájit. Vnútorne som to tak cítila, len nikto ma akosi nepodrží. Uuuufff a ešte tehotenský stav. Je to síce fajn, byt zase tehotná, ale tie moje náladičky…a riešenie taktýchto vecí mi moc nepridáva. Ste zlaté a moc mi to tu pomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová