Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Mam taky kamardku, kter jeji obe deti byly demolicni cety, tak jsem to resila tak, ze jsme se schazely venku, na hristi apod. A kdyz uz k nam prisly, schovala jsem veci, co se daji rozbit. Jsme v byte, takze zahradu jsem nemusela resit. Ted uz jsou deti velky, tak je klid ![]()
Ja si myslím, že se její dcera chová úměrně svým 18 měsícům. Dceři budou dva a kytky mi sem tak rve taky, protože se jí líbí. Chápu, že tě to štve, že ti ničí věci, ale co od kamarádky přesně čekáš? Tak se domluvte, že se budete scházet někde na hřišti nebo jiném neutrálním místě ![]()
Každé dítě jiné, v 18mesich má batole nárok se chovat všelijak.. Příště jdi ty ke kamarádce domu a k sobě ji nezvi
Dítě se chová zcela úměrně svému věku. Ale má divnou matky která má stejně divnou kamarádku… přece nemůžeš od takto starého dítěte očekávat, že bude celou návštěvu sporadane sedět na písku… nebo že bude poslouchat.. No a její matka by zas měla toto chování korigovat, dítě zabavit, nedovolil mu ničit věci. Ale pobíhat po zahradě si snad může, ne… pokud ti chování kamarádky či jejího dítěte vadí, tak se s nimi nestykej. Jak jednoduché.
Moje děti jsou demoliční četa. Mohla jsem vychovávat, jak jsem chtěla, ale byly bezprostřední a neřízený střely. To jen k tvé představě, že všechny děti jsou v osmnácti měsících vychovatelní andílkové. Prostě jsem se s ostatníma scházela na hřišti nebo je zvala k nám domů. Když ti tak vadí, že batole trhá kytky, tak se scházejte u kamarádky nebo venku…
Batolátko objevuje svět a experimentuje. Já bych nechtěla takovou kamarádku, jako jsi ty. Upřímnost a respekt je základem dobrého přátelství.
@Aduš8 No nechova se umerne svemu veku, neprijde mi normalni aby ji poustela samotnou behat po cele zahrade a demolovat. Neumi ji vysvetlit ze se to nesmi nebo ji drzet za ruku. Neni mozne ab, si decko na navsteve delalo co chce.
Živé batole. Pro matku klidného dítěte se může jevit nevychovaně. Když kamarádka viděla, že je chování jejího dítěte za hranou tvé tolerance, sama měla návštěvu ukončit. Ale nestalo se. Příště bych se scházela někde mimo domov. Venku na hřišti, na společných procházkách. Pokud o to samozřejmě stojíš. Nedá se nic dělat. Také mám pár lidí ve škatulce „stavte se, až vám vyrostou děti“.
@Petullka82 Tak at si objevuje a demoluje doma a rozbiji veci doma! Ty veci neco staly a moje vlastni deti si tohle nedovoli. Mati ji nic nerekne a kdyz se ozvu, tak se to matince nelibi? Tak at zustane doma. Nemusim prece trpet takovou navstevu, se kterou neprohodime ani vetu, protoze neustale jeji dite demoluje neco.
@Anonymní píše:
@Aduš8 No nechova se umerne svemu veku, neprijde mi normalni aby ji poustela samotnou behat po cele zahrade a demolovat. Neumi ji vysvetlit ze se to nesmi nebo ji drzet za ruku. Neni mozne ab, si decko na navsteve delalo co chce.
To batole se úměrně svému věku chová. Což se nedá říct o kamarádce. Neschopnost usměrnit dítě není třeba svádět na toho prcka.
Ježíš.. Tak ji to řekni narovinu nebo se sejdete vždycky na hristi… Žádná věda 😊
Ono bohužel s 18m batoletem si člověk s kamarádkou moc nepokecá. Pokud ti nevyhovuje její výchova, tak jí nezvi nebo se scházejte na hřišti.
@Kakika To moc nejde, obe jsme z jineho mesta a popravde ani moc nestojim o jeji spolecnost, stejne by z prochazky nic nebylo. Jeji dcera nevydrzi sedet v kocarku, nechce jit tam kam chce mama, jenom beha sem a tam..To uz mi vic da kdyz si napiseme. Chova se i arogantne a porad shazuje to, ze dite obcas davam nasim na hlidani (sami chteji). Vlastni rodice jo moc nemusi.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj holky,
chci se poradit s vámi jak byste to řešily vy. Mám kamarádku, kterou znám již od SŠ. Dlouho nemohla mít děti kvůli cystám na vaječníku, až nakonec přes IVF se povedlo po 6letech manželství. Narodila se j dcera, nyní 18m. Jenže kamarádka se po porodu dcery hodně změnila, chová se arogantně, svoje děcko bere jako kdyby bylo geniální, furt se vychloubá a porovnává s mým synem. Ale proč píšu, její dcera je velice hyperaktivní dítě. Ona neumí sedět, pořád lítá, demoluje mi na návštěvě všechno, kope do truhlíků, vytahuje mi ze záhonu rostlinky, které mi dělají radost, její máma jí řekne, že nesmí, ale ona to stejně dělá a když jí řeknu já, že tohle dělat nesmí, tak ona že malá se mě bude bát! Tak jsem řekla, že mě to nezajímá. Celá 2 hodinová návštěva byla o tom, že malá pořád lítala po zahradě přestože jsem jí tam připravila pískoviště, houpačku, odrážedlo, prostě ona chtěla jen dělat zle a její máma jí nechá volně lítat…mně to osobně přijde nepříjemné upozorňovat cizí dítě, ale když mi trhá kytky, které mě stály nemálo peněz a prostě je to moje záliba a kope mi do dveří a truhlíku a ona nic, tak jí příště až se zase pozve sama řeknu, že ne bohužel. Manželovi se to také nelíbí, řekl mi at jí už nezvu, že to není dobrá kamarádka a že jí po porodu hráblo. Máte zkušenost s takovou návštěvou?