Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Sorry ale jsi strašně protivná. Proboha, je ještě malá, souhlasím, že mohla matka něco říct nebo ji trochu usměrnit, ale ty z toho děláš strašnou kovbojku a samozřejmě jak je u takových diskusi zvykem, jiný názor nebereš a jedeš si furt tu svou. Moje dítě bylo v tomhle věku naprosto příšerný, neustále řvalo a vztekalo se, zlomilo se to někdy po druhém roce. V tomhle věku to není moc o výchově, ale o tom, že máš štěstí na klidné dítě. Být kamarádkou, jsem ráda, že mě už nezves, o takovou kámošku bych nestála.
A jsem fakt ráda, že mě tenkrát opravdové kamarádky nezavrhly, byť to bylo někdy o nervy. Věřím, že toho má asi sama dost, ovšem kámoška jako ty ji opravdu nepřidá.
Taky může taková matinka říct, že příště donese náhradu za zničené kytky a ne sedět pouze na zadku a nechat dítě ničit. Jo, u druhých se může ničit. Však to nevadí.
@Anonymní píše:
@Nelel12 No moc si s ni hrat nechtej, protoze je jednou kopla a je celkove takova hodne divoka a hrozne krici. A ja za kazdou cenu nestojim o to aby kluci meli takovou „kamosku“. Minule minrekla, ze mala az bude umet mluvit, tak kluky nauci slovo p*del a ze si s muzem rikali, ze jestli by nebyli lepsi kdyby mala byla lesba protoze si jeji muz neumi predstavit, ze se jednou vda! Proste uplna kravina…Jednou me uz podrazila kdyz se vdavala a rekla at ji jdu za svedka, ja si jak blbka nakoupila nobe saty a pomahala ji s pripravou a v den svatby jsem se dozvedela, ze svedek nejsem..tak jsem s ni 2 roky nemluvila.
Tak tafy asi nejde úplně o to dítě, ale spíš o ní, ne? Tak se s ní prostě nebav když ti tak vadí,… popravdě já bych se zas nebavila s tebou, za mě až moc lpíš na majetku, na svatbě si byla naštvaná kvuli tomu že sis koupila šaty, tady, že ti její dítě kope do trubliu ( pochybuju, že takhle malý dítě je schopný ten truhlík zničit) ![]()
Když k nám přijde návštěva, tak se o děti primárně staram já aby oni mohli v klidu sedět - pozvala sem je na kafe/víno ne proto aby běhali za dětma to můžou i doma, stejně tak to dunguje, když jdem na návštěvu my… nejlepší varianta je vzít si kafe, sednout na pískoviště a to dítě tam zabavit, dítě chce pozornost - kord od tety kterou dlouho nevidělo - to ještě neznamená že je nevychovaný, samozřejmě že jsou i takový, ale z tvýho popisu mi spíš připadá, že ti vadí celkově ta holka a její jinej pohled na výchovu je jen další záminka jak ji před ostatními shazovat… když ti tak vadí, tak ji nezvi a ne že ji budeš pomlouvat kudy chodíš - takhle totiž kamarádstvî nefunguje
@Anonymní píše:
@Aduš8 No nechova se umerne svemu veku, neprijde mi normalni aby ji poustela samotnou behat po cele zahrade a demolovat. Neumi ji vysvetlit ze se to nesmi nebo ji drzet za ruku. Neni mozne ab, si decko na navsteve delalo co chce.
Já mám stejně starou dceru, a takhle malý dítě nechápe ze nesmí trhat krásné barevné kytičky. Nechápe ze nemůže běhat po celé zahradě. Rok a půl staré dítě nechápe že má sedět na návštěvě na zadku.
Na to že máš děti, tak bys to mohla vědět. Čtu zbytek celé diskuze, a koukám že tu „kamarádku“ dost nesnášíš. Tak se s ní nebav, to bude pro všechny nejlepší. Pripadas mi jako zapskla stara breca, co zavidi kamarádce z nějakého důvodu. Prestan kolem sebe šířit tu hnusnou negativní náladu, a najdi si stejně divnou kamarádku jako ty. ![]()
@Anonymní píše:
@Kakika To moc nejde, obe jsme z jineho mesta a popravde ani moc nestojim o jeji spolecnost, stejne by z prochazky nic nebylo. Jeji dcera nevydrzi sedet v kocarku, nechce jit tam kam chce mama, jenom beha sem a tam..To uz mi vic da kdyz si napiseme. Chova se i arogantne a porad shazuje to, ze dite obcas davam nasim na hlidani (sami chteji). Vlastni rodice jo moc nemusi.
Jestli na ní třeba nežárlíš, že se jí to dítě taky podařilo… Najdi si nějakou jinou kámošku, která bude k tobě vzhlížet, tohle nemá cenu. Tady nejde jen o truhlíky, ty ji nemusíš celkově.
Ja mam ted syna nicitele, ale nikdy bych ho nenechala na návštěvě likvidovat vybavení! Pokud by se něco stalo, nabídnu kompenzaci.
Po zahradě samotného bych ho nenechala ani náhodou.
Tak ji nezvi, pokud navíc srovnává děti a ma porad ňáký řeči, moc by mě to s ni nebavilo.
A zefa návštěvy u někoho probíhají tak, ze kluka hlídám jako ostriz a zbavuji ho.
Rozhodne mi ho návštěva nezabavuje, jak tu někdo psal, bych se pozvala na návštěvu ![]()
Ne, nenechala bych své dítě ničit jen tak předměty a domácí prostředí ostatních. Zároveň bych nejspíš neměla zájem se přátelit s někým, kdo vidí v mém dítěti čiré zlo a řeší situaci infantilně na mateřském webu.
Pokud matka nechává své dítě ničit na návštěvě cizí věci, tak není zmetek jen to děcko, ale i matka.
A že je díte super geniální? U matek s vymodleným dítětem či syndromem staré matky je to velmi častý jev.
Tak, a teď jsem zase napsal hnusnou pravdu, to bude zase mazec ![]()
Teda
Já chápu že 18 měsíčnímu batoleti toho člověk moc nevysvětlí jenomže když nemá rozum batole tak by ho měla mít matka což v tomhle případě evidentně neplatí. Já s mojí povahou bych je už na návštěvu nezvala a pokud bych stála o nějaký kontakt tak bych asi navrhovala nějaké neutrální místo typu hřiště nebo park.
Zkus s tou “kamarádkou” mluvit chvilku jako s námi tady a zaručeně už nepřijde. Problém vyřešen.
@Netopýr1 Ja bych nechtela mit kamaradku jako ses ty, co proste jen rekne, ze ma holt takovy dite a klidne si muze nicit cizi majetek a ja a muz se na to mame smat. Se prober!
@Zumpa No jako ona se takhle chova vsude a pak se divi, ze ani jeji mama ji malou nepohlida, babicky se chytaj za hlavu kdyz tam maji prijet. Dokonce kdyz byla kamoska tehotna, tak mi porad vypravela jak chce jenom holku aby ji mohla delat culiky a saticky…a kluka nechce!! Ona tu malou ma jak modni doplnek a vsechno ji dovoluje.
@Anonymní píše:
@Zumpa No jako ona se takhle chova vsude a pak se divi, ze ani jeji mama ji malou nepohlida, babicky se chytaj za hlavu kdyz tam maji prijet. Dokonce kdyz byla kamoska tehotna, tak mi porad vypravela jak chce jenom holku aby ji mohla delat culiky a saticky…a kluka nechce!! Ona tu malou ma jak modni doplnek a vsechno ji dovoluje.
Tyhle maminky jsou nejhorší
z toho co píšeš mi fakt přijde že má tu holku jenom na parádu a výchova veškerá žádná
přesně tenhle typ matek úplně nesnáším ![]()
@JanaDaR Ja ji rekla, ze se mi to nelibi a ona zareagovala, ze se me mala takhke bude bat. Tak jsem se prisla zeptat, jestli s tim mate zkusenosti ze na navstevach vam cizi deti udelaji z bytu/domu kulnicku na dviri.(mysleno obrazne). Kdyz ti muj prispevek vadi, tak na to nereaguj.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat