Nevyhazujeme jídlo, hledáme další využití

Napsat příspěvek
Velikost písma:
877
16.4.16 12:35

@dada453 To by se mi snad ani nepodařilo utratit, kdybych tolik na to jídlo měla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
16.4.16 12:49

Nečetla jsem všechny rady, ale jednou nám po nějaké akci zbylo hodně cibule.Na druhý den jsme ji dali na sádle sesklovatět a nalili do skleniček. Pak odebírali podle potřeby.
Ze zbylých brambor dělám br. knedlíky, nebo oprančím na troše oleje, přidám česnek a cibulku.Je to mňamka.
Nezamrazuji nic, co je zahuštěné moukou, bo to je pak řídký. Když zbude špenát, promíchám s těstovinama, je to mňamka a není nutné mít k tomu maso.

• Citovat
  • Upravit
bamba
16.4.16 12:52
@petru80 píše:
A co s uzenym masem na kostičky me napadá plněne knedlíky nebo zapečene s brambory. Nějake další nápady?

Do zelňačky.

• Citovat
  • Upravit
9273
16.4.16 14:25

@bamba to je dobré i mazat na chlebík :palec:,pokud se upraží víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30633
16.4.16 18:56
@dada453 píše:
@bamba to je dobré i mazat na chlebík :palec:,pokud se upraží víc.

To nám vždycky dělal děda :palec:

Uzené na kostičky se dá přidat do čehokoliv zapečeného (těstoviny, brambory, cuketa), nahoru na dušenou kapustu nebo zelí, do luštěninových polévek, do selské omelety…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
16.4.16 19:57

Z cibule dělám polévku, základ jako Lada, jen nedávám bobkový list, ale vývar a víc vody.Do hotové polévky každému na talíř lžičku sýra. A kostky chlebové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
17.4.16 13:01

Taky dělám špenát s těstovinami, je to mňamka a když zbyde maso, podle mého muže ještě větší.

• Citovat
  • Upravit
9273
18.4.16 11:38

Teta dělala se zbytků, tam plátek salámu, tam kousek sýra, tam nedojedený kus párku pomazánku. Vše semlela na masovém strojku, k tomu Moravanku nebo jinou zeleninu. A dále přidala, co měla doma…pomazánkuvé máslo, majonézu, tvaroh…podle chuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
18.4.16 13:30

U nás se taky osvědčilo, že když dělám například vepřo knedlo zelo a zbyte jen trocha masa, zelí, vše smíchám dohromady s knedlíkem na kostičky a dám zapéct. Je to fakt dobrý.

• Citovat
  • Upravit
9273
18.4.16 15:08

Zbytek luštěnin se dá použít k nastavení do karbanátků, klopsů-kuliček do např. rajské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
18.4.16 15:12

Včera jsem natrhala kopřivy, mám tvrdé rohlíky, tak bude nádivka. Skoro nic se u nás nevyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat